Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 07 Aug 2010 01:40:23

Alin_Bruxelles
Membru
Locaţie: Bruxelles
Înregistrat: 03 Apr 2010
Mesaje: 289
Site web

Prea puțin!

Daca este sa credem statisticile din linul de mai jos, in România Linuxul are o parte de piata de +/- 0,67 %. E mult daca tinem cont de cum se răspândește Linuxul, necomercial, dar este extrem de puțin dacă interpretăm simplu și fără sa ne amăgim: 0,67% înseamnă 0,67% .

http://gs.statcounter.com/#os-RO-monthly-200908-201007

Va trebui să predicăm mai mult și să instalam și mai mult.

Spor la muncă :-)


Linux o muerte, compañeros! Venceremos!

Offline

 

#2 07 Aug 2010 09:03:26

alexarnautu
Membru nou
Locaţie: Botoșani
Înregistrat: 07 Mar 2010
Mesaje: 24

Re: Prea puțin!

Alin, sa stii ca nu e vina noastra ca nu se promoveaza Ubuntu prea bine in Romania. Am fost intr-o zi la un verisor si am incercat sa-i pun Ubuntu, i-am povestit despre el, tot ce face si i l-am pus. Cand a vazut interfata nu i-a placut, i-am explicat ca se poate schimba look-ul si l-am lasat dar la restart cand sa intru pe Windows (avea dual-boot) am primit o eroare si a trebuit sa reinstalez Windowsul din nou si nu a mai vrut Ubuntu. Toti sunt obisnuiti acuma cu interfata aero si din cauza asta, multora nu prea le place interfata Ubuntu. Ma gandesc ca pentru ce-i care au stat pe Windows mult timp si cand vad Ubuntu e ca si cum ar trece de pe un Porsche cu V6 pe o Dacie cu V8. Daca noi le aratam ca viata pe Linux e mai buna decat cea de pe Windows cat de cat ii convingem dar daca tot predicam nu facem nimica. Cred ca e ca si in confruntarea Gimp - Photoshop. Toti folosesc Photoshop (pirat) pentru ca e profesional si nu folosesc Gimp care e aproape ca si Photoshop cu niste plugin-uri. Pe deasupra se mai gasesc si scuze stupide pentru a nu folosi Gimp sau Ubuntu in cazul nostru. Ce-i care mai stiu de Linux il stiu sub denumirea: sistemul pentru servere iar misiunea noastra ar fi sa le aratam ca nu e asa.

Offline

 

#3 07 Aug 2010 09:53:01

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2763
Site web

Re: Prea puțin!

Am instalat şi eu relativ recent la 2 amici Ubuntu...unul a rezistat vreo 2 luni...celalalt cca o săptămână. Cu toate că le-am explicat ce şi cum, că orice problemă au poa' să mă sune sau să mă contacteze pe mess...că există forumul la un click de mouse distanţă...că le ofer libertate în primul rând...n-au rezistat.
Şi ce-am observat la amândoi: au înţeles perfect mesajul meu, însă cel mai mare HOP pentru ei a fost să caute în Google, să acceseze forumul, să citească în general.
Hehe...mda...restul soluţiilor le aflau de la mine...însă nu mă puteau pune să şi citesc în locul lor!

Însă surpriza vine de la cine nici nu mă aşteptam!
Pe cele două laptopuri pe care le-am comandat de pe net pentru nişte nepoţi de la ţară încă mai rulează Ubuntu! Şi au trecut deja câteva luni bune de-atunci...
Tocmai ieri am fost pe-acolo, m-am băgat oleacă-n ele, mici update-uri uitate...muncă de întreţinere cum s-ar spune. Le-am pus şi ceva jocuri (Tux2, Alien Arena, The Battle for Wesnoth) şi acum bucuria e imensă smile
Deci...din 4 doar 2 au rămas pe Linux...oricum, după 15 septembrie vreau să ţin o prezentare mai amplă acolo la ei la şcoală. Nu-mi fac iluzii...dar încerc.

În rest aş mai avea de punctat câteva chestii apropos de ce-a spus @ alexarnautu însă va devia subiectul topicului şi n-aş vrea smile
Oricum, părerea mea e să evităm să fim agresivi. Cu cât încercăm să convingem mai tare, cu atât obţinem efectul invers.
În fond...cine vrea să fie mai mulţi useri de Linux decât Windows?! Eu unul nu. Că dacă raportăm totul la numărul wingozarilor, atunci întradevăr...stăm prost. Însă hai să nu privim mereu jumătatea goală a paharului.


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#4 07 Aug 2010 11:26:55

marius
Membru nou
Înregistrat: 23 Sep 2009
Mesaje: 16

Re: Prea puțin!

E destul de ciudat, dar ajutorul cel mare s-ar putea sa vina tocmai de la competitie (adica Windows). Pretul imens (hardware+software) pentru trecerea la un nou sistem de operare, Windows 7 respectiv viitorul Windows 8, cu siguranta va muta foarte multe firme pe sisteme gratuite.
Ceilalti, utilizatorii casnici, se vor muta foarte greu pe Linux, in principal din cauza jocurilor, aproape inexistente pe sistemele de operare free (in raport cu ce exista pe Windows).

Offline

 

#5 07 Aug 2010 15:56:51

alexarnautu
Membru nou
Locaţie: Botoșani
Înregistrat: 07 Mar 2010
Mesaje: 24

Re: Prea puțin!

@Riddick: Poate ca mai multi utilizatori de Linux de cat de Windows nu ar fi o solutie dar sa zicem ca cifra pe care ne-a oferit-o Alin ar trebui cat de putin crescuta. Eu zic ca un numar de minim 100 de utilizatori in fiecare oras mai mare ar fi destul de placut.

Offline

 

#6 07 Aug 2010 16:06:49

Ovidiu68
Oaspete

Re: Prea puțin!

O parere personala cu un trecut destul de bogat in cea ce priveste discutia acestui topic ma dus cu gandul acum mai bine de 8 luni sa  nu mai recomand Ubuntu ca OS precum si nici macar Dualboot deoarece am EI avut tot felul de probleme, si de cele mai multe ori eu nu am fost de gasit la timp in solutionarea lor si lumea sa decis sa renunte la Linux din acest aspect.
Cea ce am descoperit insa a fost ca, instaland VirtualBox si acolo sa foloseasca Linux pana la a putea lua o decizie ( dual-boot) a fost benefica si chiar cu lipsa de interes in vederea unor probleme ulterior aparute.
Sa nu uitam ca a instala, configura Linux nu e chiar asa usor, insa, a creea si a sterge o masina virtuala este destul de usor zic eu, si nu doar eu .
Incercati sa recomandati Virtualbox in prima faza si sa le arata-ti cum sa isi creeze propria lor masina virtuala si abea apoi cand cred ei ca stapanesc cat decat ceva (3-5 luni), sa treaca la urmatorul pas (dual-boot) .
Toate bune .

 

#7 07 Aug 2010 16:20:23

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Prea puțin!

alexarnautu a scris:

Alin, sa stii ca nu e vina noastra ca nu se promoveaza Ubuntu prea bine in Romania. Am fost intr-o zi la un verisor si am incercat sa-i pun Ubuntu, i-am povestit despre el, tot ce face si i l-am pus. Cand a vazut interfata nu i-a placut, i-am explicat ca se poate schimba look-ul si l-am lasat dar la restart cand sa intru pe Windows (avea dual-boot) am primit o eroare si a trebuit sa reinstalez Windowsul din nou si nu a mai vrut Ubuntu. Toti sunt obisnuiti acuma cu interfata aero si din cauza asta, multora nu prea le place interfata Ubuntu. ...

Îmi cer scuze, dar cred că nu ai fost suficient de convingător - la mijloacele de abordare mă refer.

Una este să-i povestești, în câteva cuvinte, ce "look" poate căpăta Ubuntu  și alta este să-i prezinți un Compiz spectaculos și util pe măsură, deja funcțional, de la tine de exemplu.  Cred că ar fi uitat și de "Aero" și de Windows, poate si de mama lui Bill... etc.

Cand a vazut interfata nu i-a placut

Cui îi place violetul cu negrul ecranului de start ? dar, vorba ta, aici nu e vine noastră.


Ovidiu68 a scris:

...Incercati sa recomandati Virtualbox in prima faza si sa le arata-ti cum sa isi creeze propria lor masina virtuala si abea apoi cand cred ei ca stapanesc cat decat ceva (3-5 luni), sa treaca la urmatorul pas (dual-boot) .....

Ideea, în sine, este interesantă dar având in vedere resursele hardware suplimentare pe care le necesită, poate fi un impediment major pt. cei care au PC-uri mai puțin performante. Să nu poți activa, de exemplu, efectele Compiz în VirtualBox, este suficient de frustant și de neconvingător pe măsură, pentru cineva care inca mai ezita ce S.O.  să folosească.
.

Editat ultima oară de Ăla micu' (07 Aug 2010 16:30:09)

Offline

 

#8 07 Aug 2010 18:25:20

stanca
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 03 May 2009
Mesaje: 1167
Site web

Offline

 

#9 07 Aug 2010 18:43:37

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2763
Site web

Re: Prea puțin!

stanca a scris:

Oare inca conteaza mai mult cantitatea decat calitatea?roll wink smile

Eheeey...că bine zici tu acolo!


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#10 07 Aug 2010 20:29:26

nomemory
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 05 Jul 2008
Mesaje: 1200
Site web

Re: Prea puțin!

Daca este sa credem statisticile din linul de mai jos, in România Linuxul are o parte de piata de +/- 0,67 %. E mult daca tinem cont de cum se răspândește Linuxul, necomercial, dar este extrem de puțin dacă interpretăm simplu și fără sa ne amăgim: 0,67% înseamnă 0,67% .
http://gs.statcounter.com/#os-RO-monthly-200908-201007
Va trebui să predicăm mai mult și să instalam și mai mult.
Spor la muncă :-)

Eu nu cred ca trebuie sa predicam nimic: fiecare e liber sa faca ce doreste cu banii sai.
(In plus eu cred ca Windows 7 chiar merita cei 100 de euro pentru licenta: e destul de stabil si nu consuma resurse. Un antivirus gratuit, open office, ccleaner pentru curatenie si registri, fara sa downalodezi aiureli - si cred ca-l poti tine un an, doi fara re-install).

Editat ultima oară de nomemory (07 Aug 2010 20:32:53)


Xander Bilmonchuk: "Can I just suggest that the only rational explanation for how horrible Unity and Gnome 3 are is that Microsoft or other terrified proprietary competitors have planted moles on the dev team to destroy this once awesome interface and cause the slow death and abandonment of Ubuntu."

Offline

 

#11 07 Aug 2010 21:36:03

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2763
Site web

Re: Prea puțin!

Subiect mutat în Cafenea. Ceva îmi spune că va degenera subiectul sau măcar va fi prea strâmt acolo la Promovare şi materiale promoţionale smile
Liber la păreri!

Daca noi le aratam ca viata pe Linux e mai buna decat cea de pe Windows cat de cat ii convingem dar daca tot predicam nu facem nimica

Eu nu cred că viaţa pe Windows e chiar atăt de nasoală...şi nici că viaţa pe Ubuntu ar fi de vis.
Ştim oare?!...cum să promovăm Linux? Cred că asta e marea problemă.
O promovăm şi o prezentăm că ne place nouă şi că urâm Windows?...sau ca o reală alternativă...un fel de a fi...un stil de viaţă...ca o modalitate de a cunoaşte şi altceva...de a explora...
Când promovăm...promovăm ca Ubuntu fiind egal cu Linux? Adică nu mai există altceva în afară de Ubuntu? Promovăm o marcă?
Sau promovăm libertatea de a alege?
Eu am promovat Ubuntu...şi 50% am dat greş. Unde am promovat Ubuntu şi numai Ubuntu, am eşuat.
Unde am promovat libertatea am câştigat.
Cred că depinde de noi cum promovăm Linux.
Şi foarte important...trebuie să ştim cui o promovăm. Şi aici am învăţat şi eu prin cele 2 exemple ale mele de mai sus.


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#12 08 Aug 2010 03:01:43

geralddan
Master Chef
Locaţie: Sant Feliu de Guixols
Înregistrat: 27 Apr 2009
Mesaje: 2316

Re: Prea puțin!

Ubuntu se promoveaza singur, nu e nevoie sa ne agitam noi atat. Am mai vorbit de asta in alt subiect. Era unul care punea cd-uri cu ubuntu in cutia postala...

Off: salut pe toti prietenii si amicii de pe acest forum. In septembrie revin in forta. big_smile

Editat ultima oară de geralddan (08 Aug 2010 03:15:15)


Desteptii invata din greselile altora, prostii din ale lor.

Offline

 

#13 08 Aug 2010 09:24:35

shadow9063
Membru
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 318

Re: Prea puțin!

Riddick a scris:

.........................
Însă surpriza vine de la cine nici nu mă aşteptam!
.....................................

Cred ca asa se intampla aproape la toata lumea......
Eu am instalat linux mint in dual-boot unui vecin (om la vreo 50 si ceva de anisori). Factorul determinant a fost frumosul Compiz ("baaaaa....... da e misto.... Vreau si eu").
Bun. am instalt. Omul.... utilizator "casual" de calculator. Net, muzica, filme. Fara jocuri, fara chestii complicate. Ma asteptam sa "frece menta" si in ziua de azi, ca avea tot ce ii trebuie instalat. Firefox, Deluge, LinuxDc++, Player video/audio... altceva oricum nu folosea nici pe win si nu e omul care sa instaleze tot felul de softuri si sa faca tot felul de "experimente". Dupa cca o sapt, l-am intrebat cum mai merge.... si mi-a spus ca a mers, brici, a fost foarte multumit, dar se pare ca i-a expirat licenta la antivirusul de pe windows si crede ca a luat un virus, ca nici nu-i mai pornea calculatorul. A trebuit sa formateze si sa reinstaleze windows.
Cusuta cu ata alba (mai ales ca antivirusul cu licenta expirata era Avira, un antivirus free...., si mi-e greu sa cred ca a luat un virus care i-a afectat windows-ul nu l-a mai lasat sa boot-eze deloc, mai ales la modul in care foloseste el calculatorul...), dar am lasat-o asa. A fost un mod mai "delicat" de a-mi spune ca a incercat, dar ramane la windows...

Surpriza mare a venit din partea cumnatului meu. N-a avut in viata lui contact cu altceva decat xp si acum win7. Plus ca 70% din timpul petrecut la pc insemna jocuri. Ultimele aparitii. Tot compiz-u l-a facut sa incerce... I-am pus ubuntu 10.04. Are 2 saptamani, si nici macar n-a mai intrat in windows, desi este pus in dual-boot si la el. Deocamdata presupun ca e inca in faza de "satisfacere a curiozitatii", dar.... totusi... un gamer ca el nici macar sa nu mai intre in win de 2 sapt.... e ceva. ...

In alta ordine de idei, eu nu promovez GNU/Linux ,sau "libertatea" software-ului liber. Eu promovez libertatea de a alege. Omul n-a vazut decat windows. Eu ii arat ca exista si altceva. Omul incearca. Daca ii place, bine. Daca nu, revine la ce stie. Utilizatorul trebuie sa stie ca mai exista si altceva si poate alege sa foloseasca ce vrea el.


PC: Intel® Core™ i7-4790 CPU @ 3.60GHz × 8, 16 GB DDR3, Windforce GF GTX 660 1024 MB DDR5, Kingstone SV300S37A SSD 120GB + Samsung SSD 840 EVO 120GB + 2xWD Caviar Green 2TB + WD Caviar RED 3TB + WD Caviar Black 640GB
Linux Mint 17.3 + Linux Mint 17.2 Rafaela 64-bit

Offline

 

#14 08 Aug 2010 13:08:26

mihail.costea
Membru
Înregistrat: 04 Dec 2009
Mesaje: 552

Re: Prea puțin!

stanca a scris:

Oare inca conteaza mai mult cantitatea decat calitatea?roll wink smile

Din pacate conteaza, si asta se vede la suportul din partea producatorilor hardware(de asta inca nu pot folosi fingerprint, sau ambele placi video). Dar din pacate faptul ca produsul e gratuit vine cu un mare dezavantaj pentru extindere: lipsa promovarii prin reclame(in ultima vreme vad din ce in ce mai multe reclame cu windows 7, am impresia ca le-au depasit pe cel cu mac).

Offline

 

#15 08 Aug 2010 15:30:26

stanca
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 03 May 2009
Mesaje: 1167
Site web

Re: Prea puțin!

vladi a scris:

stanca a scris:

Oare inca conteaza mai mult cantitatea decat calitatea?roll wink smile

Offtopic

Cum ai reusit sa bagi doua cacofonii intr-un singur enunt? tongue

Ai dreptate,nici nu mi-am dat seama pana acum.Sa-mi fie rusine. wink Multumesc pt observatie.smile
Edit:Oare inca mai conteaza cantitatea si nu calitatea?
Oare cati dintre noi de aici folosim acum Ubuntu pt ca am fi vazut la cineva sau ni l-a "propovaduit" vreun "misionar"?
Toti prietenii,rudele si cunoscutii mei folosesc inca exclusiv Windows de diferite feluri,unul singur ce a folosit la serviciu Mac OS X.
E mai bine sa ne trezim pe aici pe forum sau pe conturile noastre ID de messenger cu toti ignorantii si obraznicii cu tupeu care sa ne hartuiasca pur si simplu cu cea mai mare perseverenta si desconsiderare posibila ca de ce nu merg jocurile native de windows sau yahoo mess si pe Linux?
Eu unul n-as prea vrea.

Editat ultima oară de stanca (08 Aug 2010 15:30:59)

Offline

 

#16 08 Aug 2010 15:30:40

zam77
Membru
Locaţie: iasi
Înregistrat: 09 Nov 2008
Mesaje: 115

Re: Prea puțin!

Cred ca e foarte important ca fiecare utilizator de pc sa stie ca exista o alternativa la windows ,fie ca ar fi ubuntu sau altceva ,si ca aceasta alternativa ar putea fi gratuita,si cum a zis si shadow9063:fiecare are dreptul sa aleaga ceea ce crede ca i se potriveste.


You may be a victim of software counterfeiting. This copy of Ubuntu is not genuine .

Offline

 

#17 08 Aug 2010 15:52:09

coman norbert
Membru
Locaţie: Satu Mare/Cluj-Napoca
Înregistrat: 04 Nov 2009
Mesaje: 552

Re: Prea puțin!

Și eu sunt gamer! Și de peste un an nu mai am deloc Win! Dar nu sunt anti-windows-ist. Pur și simplu am făcut să meargă cu PlayOnLinux cele câteva jocuri pe care le folosesc cu amicii: Cs 1.6, Diablo II, Heroes III.
Aveam probleme cu win, Xp-ul nu vroia să meargă pe notebook-ul meu (nu sunt drivere bune), Vista era când nu dorea să pornească (trebuia să scot bateria și pe urmă să pornesc din nou; fratele spunea că poate se rezolvă problema cu un update de bios), win7 încă nu era pe piață așa că nu l-am încercat.
Plus că în campusul studențesc (Cluj-Hașdeu) în care stau mișună virușii. Iar openoffice mă satisface în munca mea (lucrări, recenzii - istorie).
Folosesc Mint 9 gnome, aștept 9xfce, iubesc Xfce-ul ptr că este rapid, înainte foloseam Xubuntu dar ăștia sunt trădători (nasoală versiunea 10.04). Privesc și Lubuntu, dar LXDE-ul încă suferă de lipsuri serioase, de ex. nu pot schimba layouts, iar munca mea în office necesită mai multe caractere (nume de istorici, texte în greacă, denumiri specifice, multe în germană).
În legătură cu subiectul discuției, și eu am încercat promovarea linuxului între colegi, fără șanse... și totuși vorbim de intelectuali care preferă să utilizeze Win și Microsoft Office (ilegal) cu toate că majoritatea timpului lucreză la viitoarele articole/cărți, deci nu se joacă. Iar când intelectualul fură, la ce să te aștepți de la oamenii de rând! Dar cu istoricii problema este gravă, se complac în minciună istorică, națională, iar dacă ne educăm națiunea cu mituri naționaliste, vrem să creștem și să formăm oameni integrii moral? Trist...


...istoria este educatorul popoarelor, dar nici o civilizatie nu a invatat din trecut... pentru că provocările nu se repetă... în acest caz "Historia magistra vitae est" nu se probează... deci avem încă un mit...

Offline

 

#18 08 Aug 2010 17:54:08

linuxmaniac
Membru
Locaţie: Alexandria, TR, RO
Înregistrat: 28 Sep 2007
Mesaje: 234

Re: Prea puțin!

... e duminică și am program lejer. Să mă apuc, deci, să scriu doar ca să mă bag în seamă căci de altceva...

Linux este puțin folosit la noi pentru că oamenii nu au demnitate.

Eu nu concep să le folosesc ilegal ălora de la Micro$oft sistemul de operare.
Dacă am nevoie de el îl cumpăr (așa am și făcut) dacă nu am neapărată nevoie folosesc Linux și nu dau nimănui ocazia să mă numească "pirat", "hoț", "cracker" etc, etc, etc... (și să mai fac și proteste că eu de fapt nu prea aș fi hoț pentru că, filosofic vorbind, hoț e doar cel care deposedează pe cineva de ceva.... etc, etc.... bla! bla! bla!.....)

coman norbert are dreptate perfectă când se leagă un pic de integritatea morală a utilizitarilor...
Între timp noi ne dăm de ceasul morții dacă trebuie promovat GNU/Linux ori numai spiritul Ubuntu ori numai Ubuntu Linux....

Ar trebui un pic promovata DEMNITATEA, care în popor se mai numea, cândva, pe vremea când oamenii mai aveau așa ceva..... coloană vertebrală
Poate exagerez, dar eu așa văd problema.
E doar punctul meu de vedere nu am vrut sa aduc o ofensă colectivă imensei colectivități a utilizatorilor de Windows...


The Earth provides enough to satisfy every man's need but not every man's greed.

Offline

 

#19 08 Aug 2010 19:18:29

iKonaK
Membru
Locaţie: Romania
Înregistrat: 16 Nov 2007
Mesaje: 473

Re: Prea puțin!

linuxmaniac a scris:

Linux este puțin folosit la noi pentru că oamenii nu au demnitate.

Linux este puțin folosit la noi pentru că oamenii nu au..."altceva".

gandul.info@http://bit.ly/9jhDIa a scris:

Soarele se învârte în jurul Pământului - 42% cred că da, 7% nu ştiu sau nu răspund;
Pământului îi trebuie o lună ca să înconjoare Soarele - 20% cred că da, 33% nu ştiu sau nu răspund;
Laptele radioactiv devine bun pentru consum prin fierberea sa - 34% cred că da, 22% nu ştiu sau nu răspund.

O să repet pentru ca mi se pare vag important, 49% dintre romanii cu drept de vot cred ca Soarele se învârte in jurul Pământului... și ne miram ca nu vor să audă de altceva decât M$...
Referitor la virtualizare, da (chiar alături de un dual), e o idee buna doar dacă publicul țintă nu face parte din jumătatea id****a a tarii sau sunt copii.

Offline

 

#20 09 Aug 2010 00:13:15

mihail.costea
Membru
Înregistrat: 04 Dec 2009
Mesaje: 552

Re: Prea puțin!

De fapt se invart unul in jurul celuilalt tongue, dar cu o mica eroare putem spune ca se invarte in jurul Soarelui.
Oricum, dupa cum au zis si ceilalti, o problema grava e pirateria. Inteleg de ce lumea nu prea vrea sa utilizeze linux, fiindca e un sistem cu totul diferit, dar ce mi se pare cu adevarat stupid e utilizarea MS Office. Open Office face tot ce trebuie pentru peste 95% din majoritatea utilizatorilor(care doar scriu un document sau un excel, poate un powerpoint cel mult la care apar probleme de conversie, dar cei cu powerpoint nu-s mai mult de 15-20%), si uite ca omul prefera tot MS Office, iar la romani in special piratat. Daca legislatia ar fi aplicata si pentru utilizatorii obisnuiti atunci eu cred ca 0.67 s-ar duce pe la 5% la noi in tara.

Editat ultima oară de mihail.costea (09 Aug 2010 00:18:04)

Offline

 

#21 09 Aug 2010 00:30:25

coman norbert
Membru
Locaţie: Satu Mare/Cluj-Napoca
Înregistrat: 04 Nov 2009
Mesaje: 552

Re: Prea puțin!

Adevărat, majoritatea folosesc MS Office piratat! Nu înțeleg de ce nu folosesc OpenOffice gratis! Toți cred că dacă un lucru este gratis atunci este și prost făcut. Este o mentalitate generală. "Doar nu dai ceva bun GRATIS!!!" Aceasta este o mentalitate greu de depășit.
Problema cu compatibilitatea lucrărilor scrise în OpenOffice (nu am imprimantă, iar firmele care au imprimantă folosesc Win cu MS Office) o rezolv salvând fisierul în format PDF. Astfel lucrarea nu se modifică și sunt recunoscute toate caracterele (probleme sunt cu "ș" și cu "ț" dacă salvez în format .doc). Deci lucrarea o scriu în ce format doresc, iar la sfârșit forma finală o salvez și în format PDF pentru a nu avea probleme de incompatibilitate cu programele folosite de către firmele  sau prietenii la care scot "produsul finit".

Editat ultima oară de coman norbert (09 Aug 2010 00:32:56)


...istoria este educatorul popoarelor, dar nici o civilizatie nu a invatat din trecut... pentru că provocările nu se repetă... în acest caz "Historia magistra vitae est" nu se probează... deci avem încă un mit...

Offline

 

#22 09 Aug 2010 02:51:54

geralddan
Master Chef
Locaţie: Sant Feliu de Guixols
Înregistrat: 27 Apr 2009
Mesaje: 2316

Re: Prea puțin!

Folosesc ubuntu in dual-boot cu berea si toti prietenii mei mi-au urmat exemplul. E cel mai bun mijloc de promovare. Punct. big_smile


Desteptii invata din greselile altora, prostii din ale lor.

Offline

 

#23 09 Aug 2010 15:48:20

YO4RLP
Membru
Locaţie: Galati
Înregistrat: 29 Nov 2006
Mesaje: 163

Re: Prea puțin!

se spune că vorbești pentu o sută de inși, zece te ascultă iar unul se poate arăta interesat...


„Noi am avut de ales între dezonoare și război. Am ales dezonoarea și am avut parte de război.” - Sir Winston Churchill

Offline

 

#24 10 Aug 2010 07:01:39

linuxmaniac
Membru
Locaţie: Alexandria, TR, RO
Înregistrat: 28 Sep 2007
Mesaje: 234

Re: Prea puțin!

Vis-a-vis de microsoft office...... am văzut că se poate și mai bine:
Nu instalez Linux, domnule, că mie-mi trebuie suita office...
...etc, etc., iar când deschid computerul constat că el rulează... Open Office sub Windows XP ori Vista.....big_smile

Editat ultima oară de linuxmaniac (10 Aug 2010 07:02:44)


The Earth provides enough to satisfy every man's need but not every man's greed.

Offline

 

#25 10 Aug 2010 10:50:44

kAos
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 06 Feb 2010
Mesaje: 41

Re: Prea puțin!

Personal am folosit, la un moment dat, un CD Live Ubuntu, doar pentru browsing pe net si IM, si am ramas cu o parere buna. De atunci au trecut insa cativa ani. De curand, datorita preturilor imense pentru licente, am inceput sa cochetam cu ideea migrarii la un alt sistem de operare la locul de munca (o regie de stat cu aproximativ 750 computere) si am inceput sa caut distributii, care sa ofere si un "look" asemenator cu cel al Windows-ului XP, pentru a usura munca userilor, care oricum, au cunostinte limitate in lucrul cu computerul. Acesta era motivul pentru acest thread. 
Ramane de vazut daca vom reusi migrarea sau nu.

Pe mine unul nu m-a convins o persoana anume, ci chiar Microsoft. In afara faptului ca tocmai incepusem sa primesc celebrul mesaj "genuine", am avut o problema in Win7 cu transferul pozelor de pe camera foto in PC. Ca sa ma conving ca nu este o problema hardware, am incercat iar cu un Ubuntu live. Totul a mers ca uns, prin urmare m-am hotarat instant, am sters Windows si am  pus Ubuntu. Sigur ca am avut unele probleme de configurare, dar acum sunt multumit. In plus ma simt ca la inceputuri, totul e nou, sunt multe de descoperit. Cu windows devenisem blazat.

Editat ultima oară de kAos (10 Aug 2010 10:51:54)

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB