Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
@manuel: bine ochit, bine compus
e vremea apusului...
https://s23.postimg.org/4jcotcdkr/a.jpg
https://s23.postimg.org/s0rxkq73v/1.jpg
Editat ultima oară de manuel (17 Apr 2016 20:30:01)
O întrebare de începător: Post- procesare sau fotografie brută? Parcă nu mai sunt aşa de naturale cele procesate, pentru gustul meu. Până la urmă, obiectivul este o prelungire a ochiului, şi scopul fotografiei este să surprindă un instantaneu, un moment, chiar dacă din punct de vedere tehnic, poate nu este perfect. Nici noi nu suntem perfecţi. Aceasta este doar o părere proprie.
Neprocesată
Procesată
Editat ultima oară de Cornel78 (18 Apr 2016 21:26:08)
@Cornel78 Este o discutie lunga pe acest subiect si parerile sunt impartie. Trebuie sa sti ca procesarea fotografiilor nu a aparut odata cu aparatele digitale, ea se foloseste de foarte mult timp... chiar de pe la incepturile fotografiei daca nu ma insel.
Consider ca nu exista fotografie neprocesata.. sau "bruta" cum ii spui tu... mai ales in era digitala. Chiar si algoritmul prin care softul intern al camerei tale permite convertirea datelor in formatul final .jpg, constituie o procesare.
Depinde, in primul rand, de gustul, priceprea si stilul fiecaruia.
In al doilea rand, fotrografiile trebuie trecute prin etapa de post-procesare in softul specializat, pt a corecta contrastul, culorile, claritatea, balansul de alb, recuperarea informatiilor din zonele prea luminoase etc. Eu vorbesc in mod particular despre fotagrafiile care se "trag" in .raw, dar chiar si fotografiile facute cu telefonul se ajusteaza. Asta daca te respecti tu ca fotograf si iti respecti munca ta. De exemplu, eu nu am publicat/incarcat niciodata o fotografie asa cum a "iestit" direct din camera.
In al treilea rand, procesarea unei fotografii poate fi de doua feluri:
1. procesarea simpla.. cum am aratat si mai sus - doar pt a corecta eventualele deficiente/imperfectiuni ale obiectivului (cu cat obiectivul este mai performant si capabil cu atat vei obtine rezultate cat mai apropiate de ccea ce vezi cu ochiul liber) sau camerei, dupa caz
2. procesarea extrema sau supra-manipularea, cum sunt HDR-urile duse la extrem sau introducerea unor texturi straine, decuparea anumitor elemente din cadru sau introducerea unui nou subiect in poza s.a.m.d. Se folosesc mai mult in lucrarile fine arts, surreal.
Pana la urma, fiecare isi face arta sau treaba asa cum il duce capul.
Editat ultima oară de manuel (18 Apr 2016 22:16:12)
@manuel: gând la gând!
@Cornel78: Crearea unei imagini începe în imaginația fotografului (previzualizare), continuă cu capturarea pe film/senzor și se încheie cu post-procesarea, adică aducerea în forma finală a fotografiei „făcute” înainte de apăsarea pe declanșator. „You don't take a photograph. You make it” (Ansel Adams).
Editat ultima oară de srbux2009 (18 Apr 2016 23:03:21)
Eu unul nu sunt de acord cu procesarea fotografiei după ce ai apăsat pe buton ( chiar dacă nu sunt nici măcar fotograf amator - fac poze cu telefonul când îmi vine). Apreciez fotografiile neprocesate după apăsarea butonului fiindcă exprimă puțin din sentimentele fotografului. Eu ce poze am urcat, reprezentau sentimentele mele. Până la urmă, depinde de cel care privește fotografia, nu cel care o face.
Editat ultima oară de oby2001ro (19 Apr 2016 20:21:54)
E interesanta dar pare neterminata - ai un pic prea multe elemente - drum, biserica, personaj(nu e chiar in cea mai buna pozitie), teren de fotbal - e doar parerea mea .
Chip si Dale
@twins: mulțumesc de comentariu. Din locul respectiv, e tot ce am putut scoate mai ales că trecătorii sînt foarte rari pe acolo... Pe bătrână am „plasat-o” intenționat mai la stânga pentru a o „separa” cât mai bine de biserică.
Întotdeauna e loc de mai bine
Să privim dincolo de aparenţe...
http://ow.ly/4tGz300yAdS
@manuel, mă duce cu gândul la Umblătorii Albi din Games of Thrones.
@manuel: excelentă! (la fel ca și celelalte 31 de pe 500px)
În altă ordine de idei... hai să ne răcorim puțin
Editat ultima oară de srbux2009 (23 Jun 2016 14:13:39)
...și ceva serios