Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Dragi tovarăși,
azi am sărbătorit Ziua de 23 August prin muncă.
Am muncit de ne-au sărit capacele.
La bere.
147,52 sticle.
Cod n-am scris, pen' că nu era cazu'...orice am încercat în acest sens era deja scris de către alții cu mult timp înaintea noastră.
Așa că, "ne-am râs" și ne-am simțit bine (ca de fiecare dată, în ultimii ani) pe refrenuri GNU/Linux.
Au participat gbagape și fiul său, geosoft1, iThemaster, buffer overflow, stânga-semnatu' și un nemembru-forum (dar nelipsit de la ultimele 4-5 întâlniri din C-ța)
Au fost schimbate (ca timbrele de filatelie când eram eu mic, adică acum 50 de ani) stickere cu Ubuntu, iar geosoft1 a venit cu o idee de lucru colaborativ destinată unificării bazei de date care să cuprindă toate încercările anterioare în ceea ce privește modalitățile și materialele de promovare Ubuntu, respectiv GNU/Linux în....el ar putea să detalieze mult mai bine decât mine.
Ne-am afișat cu o exuberanță sobră (timp de peste 5 ore) independența informatică de Windows și am stârnit din nou aceleași reacții de uimire exprimate prin ridicări suspicioase de sprâncene caracteristice oamenilor care văd 7 ciudați care vin la terasă cu 6 laptopuri.
Evident, noi nu i-am băgat în seamă.
un scurt review asupra evenimentului...
in primul rand tin sa le multumesc baietilor care au reusit sa vina la intalnire cat si celor care in ciuda conexiunii slabe au reusit sa intre in legatura cu noi prin Hangout (Alexandru.Cucu, big_bum, GeraldDan, Kovaci Iulian,V3n3rix... sper ca nu am sarit pe nimeni...).
in afara celor spuse mai sus, intr-o nota umoristica, au fost discutate si subiecte serioase de interes pentru grup dar si pentru comunitate:
1. retelistica
am povestit despre routerele MiktoTik si cum pot fi folosite usor de utilizatorul domestic, ele in mod normal fiind foarte complicate. avantaje si moduri de ajutare a celor care doresc sa faca trecerea spre acest tip de echipament.
2. comunitate
asa cum a spus Ala Mic, am propus aplicarea unei tehnologii, folosita la construirea si prezentarea proiectelor celor de la Google, in zona de promovare si prezentare Ubuntu si nu numai. vorbitorii de la Google folosesc sistemul pentru prezentarile legate de limbajul Go.
tehnica presupune un mediu in care cu ajutorul unui limbaj de tip markdown foarte simplist se scriu slide-uri si articole iar cu ajutorul unui presenter sunt redate. ok, pana aici nu ar fi mare lucru, s-ar spune... dar cei de la Google au dezvoltat sistemul in ideea de uniformitate si consistenta. toti fac prezentarile vorbind aceeasi limba. de asemenea aceleasi prezentari pot fi puse pe o platforma de blog tot de la ei si sunt vazute ca articole de blog fara nici o modificare. ele pot fi gazduite int-un spatiu comun si sunt accesibile oricui vrea sa le foloseasca inclusiv pot fi prezentate online din spatiul comun. pot si tinute pe github si se poate contribui la ele.
ideea e sa unificam toata informatia utila int-un loc de unde poate fi accesata de toata lumea si la care poate contribui toata lumea.
3. alte distributii distributii romanesti, interfete, Unity vs Kde (aici am reusit sa ajungem la un consens ). ITheMaster ne-a prezentat avantajele Kde pentru cei care vor sa faca orice din interfata inclusiv Unity, eu am sustinut Unity pentru cei care nu vor nimic de la interfata (adica tot eu
)
4. masa festiva (mici cu bere?!?)
5. Q&A pe teme de securitate si aparare impotriva atacurilor comune de tip ddos.
nu in cele din urma speram la o participare mult mai mare cu urmatoarea ocazie.
Editat ultima oară de geosoft1 (25 Aug 2015 08:16:11)
Vă "invidiez" ....cred ca a mers totul "ca pe roate"....
Nu au existat "paparazzi" dintre voi ce ne pot dezvalui "misterul? ...noi așteptăm cu nerabdare fotografii
Dragi tovarasi de pe malul marii si nu numai. In perioada 25 Martie - 3 Aprilie ma voi afla pe teritoriul tarii noastre dragi. In caz ca exista interesati poate facem o ieseala sa ne mai vedem culoarea ochilor. Propun ca data 1 Aprilie sau 2 Aprilie, daca si conditiile atmosferice vor fi de partea noastra. Pe 3 Aprilie am un avion de prins, deci no go. Sper sa ne vedem, caci urmatoarea escala a mea in Romania, nu se stie...)
Da, domnilor, voi fi disponibil-în mod normal-în perioada menționată.
Chipintaci!
.
Sigur nu e păcăleală de 1 Aprilie în avans?
chipintachi,chipintachi da' Constanta e cam departe de toti... vreun jam ceva mai pe la jumatea tarii? zic si eu, daca se poate...
Dacă Bucureștiul și-mprejurimile se mobilizează cel puțin ca-n ianuarie 2014 aș putea veni până acolo cu încă minim 3, maxim 4, colegi de drum (dacă și ei vor fi disponibili, evident)
.
1 Aprilie cade intr-o vineri, sunt disponibil doar dupa ora 18:00
Părerea mea-i că, pentru varianta "București", ar fi mai bine-n ziua de sâmbătă 2 aprilie a.c. până-n prânz (10:30-11:00)
Cei din Constanța au de făcut 2 ore juma' dus și tot cam pe atât la-ntors + o oră pt. @bufferoverflow (Mangalia)
Chipintaci!
ma inscriu si eu pentru sambata 2 aprilie.
Tinand cont ca pe 3 Aprilie dimineata am avionul din Otopeni, nu ar fi o idee rea nici Bucuresti. Raman peste noapte si a doua zi, am zburat.
Mie imi convine si sambata.
Adminu' ce are de spus in apararea sa?
+1 pentru Bucuresti )
Deocamdată, șansele mele de-a ajunge-n București în jur de 2 aprilie scad pe zi ce trece (probleme de familie)
Totuși sper ca, măcar, în Constanța să fiu disponibil în ziua respectivă între 13 și 17.
.
Eu sunt de acord pentru o ... ceai. )))
Mai ieșim și noi de prin case că doar a venit primăvara, nu?
Editat ultima oară de gbagape (26 Mar 2016 12:53:36)
Mi-a dat voie mama să mă-ntîlnesc cu oricine va putea veni sîmbătă 2.apr.2016 (între 13 și 17) la bere aici:
bistro "El Salvador", Tomis nr. 6, Constanța, afară-n stradă (sunt fumător)
Dacă nu vine nimeni pînă-n ora 14:30 plec acasă.
Uf ... din toate sambetele ... cea de pe 2 ai ales-o ...
Toata sambata de pe doi o am cu program artistic pentru cei mici ... si cum ei nu sunt fumatori ...
Cu alte cuvinte ... nu conta pe mine pentru ca deja suna ocupat
Nici eu nu pot.
În aceste condiții (inclusiv cele meteo de la ora acestui mesaj) renunț să mai vin.
Rămîne pt. altădată...
.
C O N V O C A T O R
Membrii disponibili și interesați ai grupului (+oricine) sunt anunțați că-n perioada 12-18 august a.c.
Vâlcea vizitează litoralul, ceea ce-i un nou prilej de bere, chestii-trestii, pe teme Ubuntu si nu numai.
.
O sa fiu in tara. 98% prezent.
Dobrogea era mai activa ... -_-