Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 03 Apr 2011 11:08:38

RazTaz
Membru
Locaţie: Bruxelles
Înregistrat: 17 Jan 2011
Mesaje: 853

Calitate versus Cantitate

Motto: Mi-a spus mie o furnica: / Multa libertate strica / Iar o viespre rea de gura / Mi-a spus ca-i harababura

Nu cred ca "democratia" si in particular, "free speech" sunt principiile care trebuie sa guverneze o comunitate virtuala si un forum. Adica este evident ca orice diferenta de opinii exprimata civilizat si care este on-topic, este acceptabila; nu la asta ma refer. Ma refer la interpretarea "democratiei" de pe forum, in sensul ca orice agramat poate sa jigneasca pe oricine si sa umple topicurile cu spam-uri si comentarii irelevante, in ciuda avertismentelor repetate.

Imi este clar ca forumul ubuntu.ro n-are cum sa fie elitist, prin insasi natura lui el fiind destinat suportului si dezvoltarii comunitatii. As vrea sa remarc insa ca nu orice nou membru al comunitatii aduce valoare. Mai mult, as specula asupra faptului ca in realitate, este chiar posibil ca un nou membru sa insemne un "minus" la nivelul intregii comunitati prin scaderea nivelului discutiilor si descurajarea altor membri in a participa activ.

Pentru a fi admis in universitatile americane mai rasarite, este nevoie - printre altele - sa scrii un eseu cu subiectul: "de ce vrei tu sa faci parte din aceasta universitate si ce vei aduce tu ca beneficiu universitatii, in cazul in care esti admis".

O gramada de oameni vin aici ca sa rezolve o problema punctuala. Pun o intrebare, afla raspunsul si apoi dispar. Unii revin si cu o alta problema. Putini revin - dupa o vreme - si cu solutii. Si mai putini stau constant si ofera suport. Toti acestia sint ok, dupa parerea mea.

Ce nu mi se pare ok:
- sa vii pe forumul asta si sa nu te obosesti sa arunci macar o privire asupra regulilor de functionare (ok, e mult de citit, dar macar poti sa treci odata cu privirea peste toate alea).
- sa postezi o intrebare prost formulata (de ex. "problema ciudata rau") intr-o sectiune inadecvata.
- sa ceri sa ti se rezolve temele, sarcinile de serviciu sau obligatiile contractuale pe forum; ca sa fiu mai explicit, mi se pare ok sa intrebi cum rezolvi o eroare de samba, cum faci o configurare de firewall sau NAT, sau unde gasesti si cum instalezi un web-based GUI pentru adminstrarea bazei tale de date, insa mi se pare deplasat sa intrebi cum faci ca cele doua computere de la serviciul financiar sa n-aibe acces la web in timp ce lapotopul directorului sa aibe prioritate in alocarea de banda iar computerul de la resurse umane sa poata avea acces la toate mailurile angajatilor.
- sa nu dai feedback atunci cind primesti un raspuns (a mers, n-a mers, mi-a rezolvat problema, a generat alte erori etc), sa nu pui [REZOLVAT] in titlul subiectului atunci cand e cazul si sa nu spui multumesc.
- sa jignesti alti membri ai forumului, sa scrii agramat si sa te exprimi ca un retardat analfabet si eventual sa dai si ordine/exprimi nemultumiri fata de calitatea si promptitudinea "serviciilor".

Toate astea de mai sus mi se par motive suficiente de excludere. Stiu ca eu sint un membru relativ recent si poate ca nu sint eu cel mai inditruit sa spun astea, poate ca toate chestiunile astea s-au mai discutat. Insa felul meu de a fi este unul elitist, poate chiar scarbos de elitist, si m-a secat sa vad asta, asta si altele. Si atunci, revin la aceeasi intrebare pe care mi-o pun mie insumi: "ce aduc eu comunitatii de pe forum.ubuntu.ro ?" In momentul in care raspunsul la intrebarea asta va fi: "nimic bun!"  mi se pare corect - pentru binele comunitatii - sa fiu exclus.

Editat ultima oară de RazTaz (03 Apr 2011 13:29:27)


SISTEM:
Ubuntu 14.04 running on Lenovo Thinkpad x220t tablet/convertible.

Offline

 

#2 03 Apr 2011 12:19:29

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Calitate versus Cantitate

Deoarece văd că timp de o oră de când ai deschis subiectul ai acumulat numai aprobări și aprecieri tacite, vin și eu cu confirmarea scrisă că sunt de acord cu tine în proporție de 90%.
Pentru restul de 10% îmi rezerv dreptul de a aștepta până-mi găsesc cuvintele cele mai potrivite, cel mai probabil după-amiază.

Te asigur însă că, așa cum deja știi și din comunicarea privată bilaterală, după părerea mea ești un mare câștig pentru această Comunitate.

.

Editat ultima oară de Ăla micu' (03 Apr 2011 12:21:13)

Offline

 

#3 03 Apr 2011 14:29:33

coman norbert
Membru
Locaţie: Satu Mare/Cluj-Napoca
Înregistrat: 04 Nov 2009
Mesaje: 552

Re: Calitate versus Cantitate

@RazTaz

Ce plus aduce comunității un membru nou, care nu cunoaște informatică, care este la prima încercare de a descoperi ceva nou, ceva diferit de mainstream (de ceea ce consideră bun majoritatea)?
Ce plus am adus eu acestei comunități în perioada de pionierat pe acest forun? Să vă spun! Patru minusuri! De ce? A fost primul forum "pe care am călcat"? Nu știam ce, și cum!
Sunt elitist și eu, dar prefer să fiu cumpătat.
Probelma linuxului este chiar elitismul. Nimeini nu o să folosească Slackware, Debian, Arch, Gentoo, etc, dacă nu este înformatician, sau măcar pasionat de calculatoare.
Ptr mine calculatorul este doar un instrument, echivalentul arcului pentru un vânător din paleolitic. Nu este un instrument de cult, iar linuxul nu creează o diferență de statut social. Linuxul nu este scop-în-sine! Mai mult, mulți văd linuxiștii drept un fel de sectanți, o religie minoritară a internetului. Niște ciudați!

RazTaz problema pe care o discuți ține de etică/morală, de bun simț. Atât! Nu de beneficiu!
Un proaspăt utilizator Ubuntu nu aduce nici un beneficiu comunității, decât propria persoană virtuală într-un spațiu virtual la rândul său.
Ce plus aduc eu comunității? Pot să mă arunc în interogații de genul la nesfârșit! Iar rezultatul ptr mine este NUL! Ce primesc de la această comunitate? Prieteni virtuali, o discuție la cafeneaua virtuală.
Bunul simț mă face să nu cer ajutorul comunității, caut pe google răspunsurile ptr problemele mele. Nu am cerut ajutorul nimănui pe acest forum!
Mă invârt într-o lume intelectuală, într-un mediu academic, dar colegii mei nu sunt curioși de linux. Au studii serioase, cei drept în filosofie și istorie, dar am și prieteni informaticieni (prietena este inginer informatician) care lucrează la firme mari, nici măcar unul nu este curios de linux!
SPRITUL UBUNTU ȘI SPIRITUL CREȘTINESC ESTE SĂ DAI FĂRĂ SĂ CERI NIMIC ÎN SCHIMB!
Deci interogația trebuie să fie mai degrabă o "introspecție": CE POT SĂ OFER EU ACESTEI COMUNITĂȚI?
Deci să vină din propria persoană, iar atunci vorbim de morală și etică (bun simț).

Editat ultima oară de coman norbert (03 Apr 2011 17:00:41)


...istoria este educatorul popoarelor, dar nici o civilizatie nu a invatat din trecut... pentru că provocările nu se repetă... în acest caz "Historia magistra vitae est" nu se probează... deci avem încă un mit...

Offline

 

#4 03 Apr 2011 14:35:17

new one
Membru
Înregistrat: 30 Sep 2007
Mesaje: 745

Re: Calitate versus Cantitate

Si eu sunt impotriva derapajelor atat comportamentale cat si intelectuale.
Dar poti sa iei atitudine:
- poti sa atentionezi delicat asupra unei probleme, informandu-l
- poti sa indrumi pe cineva aratandu-i calea
- ajuta-l, da-i ce vrea pentru a deveni mai bun, pentru a-l pune in situatia de a-ti multumi
- sau poti sa ignori acea persoana. Ce poate fi mai dureros decat sa fii ignorat de toata lumea? Sa nu existi?

La depasiri prin rea vointa administratorii vor sti ce sa faca.

De citit.
http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=7507&p=1

PS Unul dintre principiile NLP spune:

Exista o intentie pozitiva în spatele oricarui comportament.
Persoana care întreprinde o actiune, este la un anumit nivel
(constient sau inconstient) bine intentionata. Oricît de bizar
sau inacceptabil poate parea comportamentul cuiva la un moment
dat, probabil ca persoana respectiva îsi satisface o nevoie
într-o maniera proprie. Aceasta alegere de comportament
este cea  mai buna posibila pentru initiator la acel moment.

Ciudat nu?
Chiar si cel care nu-si gaseste bine cuvintele o poate face pentru ca tocmai i-a picat un server care ii este foarte drag si disperarea il impinge sa nu fie cel mai prietenos om din lume la acel moment.
Problema ciudata rau
Sau poate ar trebui sa amintesc de cei care ii dau in cap unui nou venit care are o problema, inca de la prima intrebare, aratandu-i cat de prost este ca i-a scapat vreo tasta gresit taxandu-l cu un -1 la reputatie?
problema pascal
Or fi uitat acesti oameni de "Bun venit"? De... hai sa te ajut?
Reputația utilizatorului ralu1390
Culmea este ca in nenorocirea lor acesti muritori asteapta ajutor si chiar mai si multumesc inca de la primul mesaj.
Acesta este un forum de Ubuntu, de C, de pyton, de algoritmi pana si in basic, de cafenea de stiri... de orice inseamna voluntariat si respect reciproc.

Pace.


Nu trebuie să iei viaţa în serios - oricum nu scapi cu viaţă...

Offline

 

#5 03 Apr 2011 15:12:46

Virgil
Membru
Locaţie: Satu Mare
Înregistrat: 29 Nov 2009
Mesaje: 1574
Site web

Re: Calitate versus Cantitate

Nu dramatiza.Nimeni nu a dat în cap nimănui pentru că a scăpat o tastă.Dar anumite comportamente sunt intolerabile,pur și simplu.
Valoarea unei comunități e dată de valoarea membrilor.
Cu fiecare membru care în loc să contribuie cu ceva,doar murdărește,pângărește forumul,valoarea scade.Și asta e grav.
Mi-e drag acest forum,mă simt bine citind și postând aici,mă simt ca între prieteni și nu vreau să se schimbe asta.
Sunt conștient că nu vom putea vreodată să atingem perfecțiunea,dar trebuie să tindem spre ea.

Coman Norbert a scris:

Bunul simț mă face să nu cer ajutorul comunității, caut pe google răspunsurile ptr problemele mele. Nu am cerut ajutorul nimănui pe acest forum!

Nu știam că e o nesimțire să ceri ajutorul cuiva de pe acest forum.

Offline

 

#6 03 Apr 2011 15:28:17

RazTaz
Membru
Locaţie: Bruxelles
Înregistrat: 17 Jan 2011
Mesaje: 853

Re: Calitate versus Cantitate

Problema pe care o ridic eu e simpla: daca intreaga mea contributie la acest forum se ridica la "Gigel e bo-u" postat in 3 topicuri diferite, eu cred ca n-am ce cauta pe aici.
O intrebare inteligent forumulata este o contributie buna la acest forum. O solutie/un raspuns la intrebarea respectiva e o contributie si mai buna. Eu cred ca exista o mare diferenta intre asta si asta: dorinta de a invata vs. dorinta de a-ti face treaba pe spinarea celorlalti.

Cred ca daca ai venit pe acest forum si ai avut 70 de mesaje din care cateva sint probleme de-ale tale la care ai primit raspunsuri si n-ai lasat nici un feedback (nu mai vorbim de "multumesc"), iar restul - in covarsitoarea lor majoritate - sint mesaje de tipul "esti prost" si "Gigel e bo-u i-ar eu sint dăștăpt", poti sa pleci linistit, ca nimeni nu iti va simti lipsa - e plin netul de trolls. Nu mai e vorba aici despre comunitate, despre "toti impreuna ca unul", despre "plus valoare".

Pledoaria mea nu este impotriva nou-venitilor. Pledoaria mea este impotriva prostilor lipsiti de bun simt. Pentru ca pe prosti sau pe nesimtiti nu poti sa il invingi: te trag in jos, la nivelul lor si te bat prin experienta.

Cu stima,
Razvan

Editat ultima oară de RazTaz (03 Apr 2011 22:04:44)


SISTEM:
Ubuntu 14.04 running on Lenovo Thinkpad x220t tablet/convertible.

Offline

 

#7 03 Apr 2011 16:39:42

big_bum
Membru
Locaţie: $HOME
Înregistrat: 30 Nov 2010
Mesaje: 2437
Site web

Re: Calitate versus Cantitate

RazTaz a scris:

Pledoaria mea nu este impotriva nou-venitilor. Pledoaria mea este impotriva prostilor lipsiti de bun simt. Pentru ca pe prosti sau pe nesimtiti nu poti sa il invingi: te trag in jos, la nivelul lor si te bat prin experienta.

Cu stima,
Razvan

Hehe, de unde mai pui ca au si mintea odihnita. tongue

ON: Nu e vorba ca e prost sau nu, toti am fost neexperimentati la un moment dat, iar cei care au permis de conducere inteleg cel mai bine ce vreau sa zic!
Totul sta in atitudine, in felul in care vorbesti si interactionezi cu oamenii, si sa nu uitam un aspect important: prima impresie. E foarte greu sa schimbi o impresie despre un om... si zic asta cu parere de rau, ca totusi, "lupul isi schimba parul, dar naravul ba".

Poate ati observat ca atunci cand intrati intr-un magazin, daca sunteti respectuosi, va purtati cumsecade, aveti respect fata de cel de pe partea cealalta a tejghelei, si el va serveste altfel. In schimb, daca sunteti scitirit si va adresati "in scarba", vanzatorul va raspunde la fel, poate va mai alegeti si cu o ditai flegmoaica in ciorba, scuzati expresia, dar asta e adevarul.

Sunt de acord cu ce zice RazTaz, doar ca nu in totalitate: trebuie sa le acordam o sansa, poate isi schimba atitudinea...Virgil a scris:

Coman Norbert a scris:

Bunul simț mă face să nu cer ajutorul comunității, caut pe google răspunsurile ptr problemele mele. Nu am cerut ajutorul nimănui pe acest forum!

Nu știam că e o nesimțire să ceri ajutorul cuiva de pe acest forum.

Si eu fac la fel. Abia in ultima instanta apelez la forum sa cer ajutor, daca nici Google nu ma ajuta.

Editat ultima oară de big_bum (03 Apr 2011 16:41:30)


Linuxul e ca femeile. Odata ce te-ai prins cum sa lucrezi cu el, vrei sa incerci mai multe distributii.
Nexus 5 kernel
Bumberry Pi - a blog running on a Raspberry Pi about Raspberry Pi running a blog.

Offline

 

#8 03 Apr 2011 16:59:30

coman norbert
Membru
Locaţie: Satu Mare/Cluj-Napoca
Înregistrat: 04 Nov 2009
Mesaje: 552

Re: Calitate versus Cantitate

@Virgil
răspunsul este la big_bum.
Mai întâi caut, pe urmă cer ajutor. Dar până acuma am găsit.


...istoria este educatorul popoarelor, dar nici o civilizatie nu a invatat din trecut... pentru că provocările nu se repetă... în acest caz "Historia magistra vitae est" nu se probează... deci avem încă un mit...

Offline

 

#9 03 Apr 2011 17:09:44

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Calitate versus Cantitate

Răzvane, am rămas dator la tine cu cele 10% pentru care nu sunt de acord din ce-ai scris în mesajul de debut al acestui subiect.

...Imi este clar ca forumul ubuntu.ro n-are cum sa fie elitist, prin insasi natura lui el fiind destinat suportului si dezvoltarii comunitatii......

Aș adăuga și alt motiv mult mai important numit "Spiritul Ubuntu".

O persoană cu spiritul Ubuntu este deschisă și disponibilă celorlalți, pozitivă față de ceilalți, ....... pentru că el sau ea are o siguranță de sine care vine din cunoașterea că el sau ea aparține unui întreg măreț.”

Când am citit cele de mai sus acum 14 luni, primul gând a fost de abureală, ... gargară, ... vrăjeală (scuzate fie-mi cele 3 expresii)

Și a venit data de 10 aprilie 2010 și am dat de greu în calitatea mea de absolut-începător, îngrozitor de-ncepător, ridicol de-ncepător, TUFĂ întrun cuvânt.
A venit atunci XeNNo și "m-a tras de urechi" în sus și nu s-a lăsat până nu m-a scos la mal; mal=[REZOLVAT].
"Urecheala" asta m-a convins că Spiritul Ubuntu EXISTĂ, că nu-s vorbe-n vânt.

De atunci am încercat să-ntorc comunității binele primit de la aceasta de fiecare dată când am avut nevoie, din puținul acumulat de mine prin studiu individual și experiență personală.

Forumul Ubuntu România este ca o vacă.

Majoritatea membrilor vine și o mulge .... pleacă .... unora dintre ei li se mai face "foame" ... o mulg iar, iar pleacă .... și tot așa.
Unii membri-nțeleg însă că "vaca" asta mai trebuie și hrănită, și-ngrijită, etc. , nu numai mulsă.

Noi, această din urmă categorie, care ne oferim benevol cunoștințele altora care au nevoie de ele, nu suntem elite (eu oricum n-aș putea fi confundat cu așa ceva) ci ne manifestăm în Spiritul Ubuntu pur și simplu, sau așa cum bine spunea coman norbert :

SPIRITUL UBUNTU ȘI SPIRITUL CREȘTINESC ESTE SĂ DAI FĂRĂ SĂ CERI NIMIC ÎN SCHIMB!

Din cauza celor expuse mai sus NU sunt de acord cu excluderea membrilor decât în cazul unor încalcări grave și repetate ale Codului de conduită.
Și acest lucru s-a-ntâmplat de câteva ori cu "excentrici" ca Sup*eme, Int*l și alții, care aveau aproape  de toate, în afară de habar despre Spiritul Ubuntu. Le-au locul clone de-ale lor, au dispărut și ele, așa cum o să dispară și nefericiții care te-au intrigat pe tine.
Nucleul dur al acestui forum este constituit din oameni cu "scaun la cap". Bucură-te pentru asta !

Sunt sigur că totuși m-am exprimat destul de confuz, dar sunt încă sub influența ID-ul mondialulului de acum 2 zile.

.

Offline

 

#10 03 Apr 2011 17:40:43

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2763
Site web

Re: Calitate versus Cantitate

Uiuiuuuu...ce postări lungi și consistente! Se vede că nu e un topic în care cineva cere ajutor. Acolo e mai rarefiat aerul...

Nu înțeleg ce vreți să spuneți cu

Si eu fac la fel. Abia in ultima instanta apelez la forum sa cer ajutor, daca nici Google nu ma ajuta.

Așa, și?... Sau căutați și voi acolo unde nu vi se "cere" nimic în schimb, nu? Căutați acolo unde e moka.
De ce nu întrebați direct pe forum? Pentru că aici ar trebui să ajutați și voi la o adică...nu? Și e mai comod să dai un search, să obții informația gratis...decât să îți pierzi ore importante din viață ajutând și tu la rândul tău pe alții. Dar la dat cu părerea suntem toți prezenți! Caterinca și discuțiile inutile le observați al naibii de repede...zici că sunteți abonați la feed RSS. Dar ajutorul...aia tare greu.
Așa că asta că prima dată caut pe net apoi întreb pe forum mi se pare o ipocrizie...iertată-mi fie!
Ăsta e un aspect.
Însă RazTaz a mai atras atenția (mai mult sau mai puțin direct) și asupra ărora care n-au ABSOLUT nicio contribuție pe Forum, gen istoricul de la, prima data roma, apoi poarta alba, iar mai nou constanta...
Și ăștia nu fac altceva decăt să îngroașe rândul celor care se văd doar nedreptățiți...discriminați, cărora li se "îngrădește" libertatea de exprimare...care se plâng de tiranie și elitism.


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#11 03 Apr 2011 18:04:31

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Calitate versus Cantitate

Mi se pare că discuția, de altfel interesantă, cere o cafea, ce ziceți ?

Riddick, sunt la fel de atașat valorilor comunismului ca și tine, adică le-mbrățișez asimtotic (cum zicea un mai tânăr coleg, în loc de asimptotic).

Dar Ubuntu pentru mine reprezintă : "de la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi".
.

Editat ultima oară de Ăla micu' (03 Apr 2011 18:05:35)

Offline

 

#12 03 Apr 2011 18:16:36

Virgil
Membru
Locaţie: Satu Mare
Înregistrat: 29 Nov 2009
Mesaje: 1574
Site web

Re: Calitate versus Cantitate

Ar mai fi interesant de aflat câte din faimoasele căutari pe Google au condus tocmai spre acest forum.

Editat ultima oară de Virgil (03 Apr 2011 18:33:31)

Offline

 

#13 03 Apr 2011 19:12:48

coman norbert
Membru
Locaţie: Satu Mare/Cluj-Napoca
Înregistrat: 04 Nov 2009
Mesaje: 552

Re: Calitate versus Cantitate

Multe Virgil, multe...
Iar pe această cale le mulțumesc celor care au o contribuție serioasă pe acest forum. Eu nu am pregătire de informatician, pentru mine linux nu este un mod de viață, este doar un instrument (a este pe undeva și mod de viață că nu mai scap de El - de Linux).
În schimb acest forum este un mod de viață virtuală. Nu folosesc Ubuntu de 2 ani, dar sunt prezent pe acest forum, mai mult la discuții de cafenea ce-i drept, pentru că mă simt legat de această comunitate. Aceste prietenii virtuale sunt o oază pentru mine, o fugă din cotidian. Dacă mai dau de cotidian și pe aici (cei pe care sunteți voi supărați) este dovada unei normalități. Realizez că acest forum nu este doar un vis, ci parte a realității. smile

@Riddick
De ce să întreb? Pentru răspunsul: CAUTĂ PE GOOGLE! sau ESTE BUTON DE CĂUTARE!
De câte ori am văzut în doi ani răspunsuri de genul pe acest forum. Câți oameni au luat șuturi în DOS tocmai pentru că au cerut ajutorul fără să caute mai întâi? Câți au fost făcuți nesimțiți pentru că nu au căutat pe Google răspuns la problema lor și "au avut tupeul" să posteze pe acest forum?
Scuzați metoda interogației, dar conform rațiunii carteziene suspiciunea duce mai aproape de Adevăr.


...istoria este educatorul popoarelor, dar nici o civilizatie nu a invatat din trecut... pentru că provocările nu se repetă... în acest caz "Historia magistra vitae est" nu se probează... deci avem încă un mit...

Offline

 

#14 03 Apr 2011 19:40:14

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6966
Site web

Re: Calitate versus Cantitate

Eu sustin ideea de cautare inainte de a intreba pe forum. Multe sunt probleme des intalnite si e imposibil sa nu gasesti raspuns tocmai la ele.

Exemple:
Instalarea driverelor proprietare. Se face la fel de cand Ubuntu (bine, poate s-a schimbat putin legatura din "restricted drivers" in "additional drivers", dar tot are un cuvant cheie, "drivers").
De ce mama dracului apar subiecte noi de fiecare data?

La fel si cu conectarea prin PPPoE. Nenorocirea aia de Network Manager are tab-ul ala DSL care face tocmai asta.

Probleme cu sunetul?
E alsamixer despre care s-a discutat de muuulte ori, e chipsetul cmi8738 care nu merge 5.1 nici rupt...

Wireless?
Pai driver proprietar, metode de instalare fara a fi conectat prin cablu... numai eu cat am explicat pe forumul asta. Bine ca au scos ceva drivere open-source.

Video?
Mda, ATI alea care incep cu X1.... Nu mai ofera nimeni suport pentru alea pe niciun sistem de operare!!! Singura solutie: driverul open-source! (chiar daca nu ofera performantele asteptate).

Instalare de programe?
Pai e Ubuntu Software Center care-i atat de prietenos... Si daca ai sange poti incerca si Synaptic sau apt-get sau aptitude. Nu-i nevoie sa descarci arhive cu sursele, apoi sa compilezi de nebun.

Nu merg jocurile de windows?
Putin imi pasa! Ramai la windows sau multumeste-te cu ce-ti merge! Pune si scrie cereri catre dezvoltatorii de jocuri si alte programe de pe windows sau doneaza ceva proiectului Wine!

Flash playerul e de rahat?
Vezi pe la baietii de la Adobe! Noi nu stim ce ascund ei in jucaria aia creatoare de probleme.

Scuze pentru draci si rahati, putea iesi ceva mai colorat dar cu greu ma abtin!

Offline

 

#15 03 Apr 2011 20:32:53

tzepu
GM
Locaţie: Bistrita
Înregistrat: 14 Feb 2008
Mesaje: 2240
Site web

Re: Calitate versus Cantitate

Co toate că discuția se duce "domnului" (mai ales că se ține la "Sugestii") țin să-mi "respun" punctul de vedere.
Nu trebuie să uităm că forumul e nu e o grădiniță ci un forum (pentru moment) exclusivist (nu datorită "pretențiilor" ci a numărului de "gânditori" care îl accesează).
Prin urmare nu cred că e exagerat să-i ceri colegului de forum care își expune problema să dea dovadă de următoarele:
- cunoașterea limbii române e OBLIGATORIE(și gramatica face parte)( nu la nivel academic dar nici să nu reușesc să înțeleg un post și să fiu nevoit să-l citesc de patru ori pentru că cretinul care a postat folosește ircomana și/sau nu a auzit de paragraf);
- bun simț, în ideea în care nu e vreun principe al secolelor trecute și are impresia că toate i se cuvin;
      - pur și simplu crăp când dau peste un dobitoc care-mi spune senin "eu nu știu, spune-mi tu", "nu am timp nici
        măcar să caut pe Google (dar am timp să vă frec vouă ridichea), căutați voi în locul meu", "VREAU mură-n-gură", "
        nu ești mama Omida, ești nașpa și tu și sistemul tău de operare", ș.a.m.d.;
- implicare: reține, problema continuă să fie a ta și numai a ta, eu nu am nici o vină, iar dacă vreau să te ajut o fac fără obligații, fără garanții, fără termene, iar dacă tu îmi urmezi sfaturile nu sunt eu vinovat pentru eventualele stricăciuni sau (de cele mai multe ori) urmarea defectuoasă a sfaturilor.
       - cu toate că unora li se pare sub demnitatea lor țin să le reamintesc că munca nu e degradantă și că bunul simț le                       
         dictează să muncescă ei mai întâi pentru a-și rezolva problema iar motorul de căutare (fie el Bing, Google, Yahoo)
         nu e inamicul nr.1;

      - explicații de genul: sunt un om ocupat, nu am timp, nu am cunoștințe, da-ți-mi voi sunt de la pueril până la jenant;
     - continui să cred că singurul utilizator care merită să i se răspundă e cel care nu a reușit prin propriile puteri să-și rezolve problema, DAR A ÎNCERCAT, și ca ultimă resursă postează aici, respectând regulile de comportament, gramatica limbii române și așteptările lui sunt conforme cu tipul forumului.
Ar mai fi dar mă tem că vorbesc unor urechi surde și unor utilizatori care vor considera părerile din acest post un afront personal.
Spor și numa' bine.


Cât trăiește omu'nvață și când moare tăt prost moare.

Offline

 

#16 03 Apr 2011 20:37:51

V3n3RiX
Oaspete

Re: Calitate versus Cantitate

Dupa ce am citit acest topic, mi-au venit doar 2 cuvinte in minte: Deja Vu!

Sunteti baieti destepti, va prindeti voi de ceea ce am vrut sa spun.

 

#17 03 Apr 2011 20:42:04

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Calitate versus Cantitate

Alexandru.Cucu a scris:

Eu sustin ideea de cautare inainte de a intreba pe forum. Multe sunt probleme des intalnite si e imposibil sa nu gasesti raspuns tocmai la ele.....

Teoretic îți cam dau dreptate cu următoarele amendamente legate de calitate, pt. că asta-i o parte din titlul subiectului:

1. Toleranța noastră față de subiecte ce poartă titlul sugetiv de genul "problema placa-help !!!!!!" îi împiedică chiar și pe cei mai perseverenți începători să găsească solutia; poate unora li s-a părut deplasată initiativa mea obsesivă de a-i ajuta pe cei mai puțin inspirați în găsirea unui titlu potrivit, dar cred că nu trebuie să abandonăm "lupta" aceasta.

2.Mulți vin din mediul Windows și adaptarea depinde de ambiția fiecăruia de a depăși primul impuls, acela de a întreba înainte de a căuta. Poate ar trebui sprijiniți și aceștia.

Ce mă bucură foarte tare (nu știu dacă și pe alții) este că, din câte am observat eu, în ultimul timp s-au rărit răspunsurile veteranilor de genul STFG = Search the Friendly Google, comunitatea devenind astfel mai prietenoasă cu nou veniții.

@tzepu
Apreciez delicatețea ta de a omite din rândul pretențiilor nejustificate pe aceea ca soluțiile să fie adaptate folosirii în exclusivitate a mouse-ului : "Doresc sa fiu ajutat sa rezolv lucrurile doar cu ajutorul mouseului" (salut wink Pixelut !)

@V3n3RiX wink Repetiția nu-i mama învățăturii ?
.

Editat ultima oară de Ăla micu' (03 Apr 2011 20:47:43)

Offline

 

#18 03 Apr 2011 20:47:15

DanL
Oaspete

Re: Calitate versus Cantitate

Ăla micu' a scris:

Ce mă bucură foarte tare (nu știu dacă și pe alții) este că, din câte am observat eu, în ultimul timp s-au rărit răspunsurile veteranilor de genul STFG  comunitatea devenind astfel mai prietenoasă cu nou veniții.

Da, dar nu știu dacă ai remarcat că nu s-au rărit posturile la care primele răspunsuri nu fac decât sa "smulgă cu cleștele" informațiile strict necesare pentru a formula un răspuns la obiect.

 

#19 03 Apr 2011 20:47:58

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2763
Site web

Re: Calitate versus Cantitate

Cei ce iau șuturi în fund sunt cei ce nu că pe Google nu caută, dar nici pe Forum...de zici că-s certați cu butonul de căutare.
Nu cred că vreunul dintre cei ce nu sunt la prima întrebare au fost tratați astfel. Mai cu seamă nu tu, @ coman norbert
Majoritatea însă sunt cei ce fac "hit and run". Care au impresia că Forumul a fost făcut doar pentru ei (la modul individual).
Și aici mă opresc...că dacă continui, o dau în OFFTOPIC rău de tot smile


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#20 04 Apr 2011 18:19:27

TARA24.
Membru
Înregistrat: 23 Dec 2010
Mesaje: 995

Re: Calitate versus Cantitate

Cel putin Acest forum nu are cum sa se duca pe rapa, lumea se mai plictiseste.
Poate imi recapat si eu increderea in Suportul acestui Forum...candva.
Mai bine anagramat...decat nesimtit.
.
.
L.E:
Dupa ce explica un Nesimtit cum sta treaba cu Gramatica intr-un loc departe de ...ea, ei bine Anagramatul (sper ca scriu corect) din mine ia dat un Mare minus pe masura, Ulterior, acelasi nesimtit Agramat si Cult (asta stie Gramatica nu gluma), s-a "razbunat" pe mine intr-un mod la fel de ipocrit precum el insusi.
Toate Bune.

Editat ultima oară de TARA24. (04 Apr 2011 18:41:29)


Orice decizie pe care esti pe cale sa o iei, gandeste-o de cel putin 3 ori.
Din momentul in care ai luat-o nu mai conteaza de cate ori ai gandit-o.
Fi destept, foloseste ce ti se potriveste nu ce ti se impune.

Offline

 

#21 04 Apr 2011 20:16:10

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Calitate versus Cantitate

Hm, aglomerație nu glumă .... dați câte puțin ca să ajungă la toată lumea ....
Bine, da' nici ăștia nu prea au ce face, plictiseala-i mai mare la ei .....

.

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB