Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Salutare tuturor , vin si eu cu urmatoarea idee , si anume de a stringe semnaturi pt mentinerea Ubuntu 10.04 2 LTS . Si aceasta lista sa fie trimisa celor de la Canonical din partea Comunitati Ubuntu din Romania eventual se poate lua legatura si cu alte comunitati Ubuntu din Europa pt a fi mai fi mai multi ( mai multe comunitati implicate in acest lucru ) . Parerea mea este ca 10.04 .2 si 10.10 sunt cele mai reusite si populare Distributii de Linux si prea putin sunt mentinute , nici nu te-ai invatat bine cu ele si " hop " au expirat . Eventual mai putem propune sa se introduca si codecurile in ISO cum fac si cei de la Linux Mint noi aici in europa nu avem probleme cu legislatia referitoare la asta cum e in USA si Japonia , pt 2 tari trebuie sa sufere o lume intreaga ? .
Editat ultima oară de Kovaci iulian (27 May 2011 16:42:45)
Tăticu` Shuttleworth dă banu`. Și el a spus clar că se va face după vrerea lui. Orice discuție este de prisos.
Pai versiunea 10.04 va fi sustinuta pana in aprilie-mai 2013. Nu e suficient? Sunt totusi 3 ani de zile
O da Shuttleworth cu banul, dar își propune să ajungă la 200 de milioane de useri până în 2015. Și nu văd cum ar face-o fără să țină cont de nevoile reale ale utilizatorilor.
Totuși aș amenda propunerea lui @Kovaci iulian: ideea ar fi să reactiveze ramura desktop a distribuției și nu să mențină 10.04. Să existe din nou 3 versiuni: desktop, server și ... portable device ... de exemplu.
E treaba lui ce face cu banii si in ce directie va merge aceasta distributie.
Nu contest aportul in lumea GNU/Linux, asa ca este cumva echitabila situatia.
Cat despre initierea unei petitii... ok... nu am nimic impotriva. Atat.
Chiar daca nu ar rezolva cine stie ce acea posibila petitie , consider ca ar fi utila o asemanea petitie , ar vedea si dinsi ce considera comunitatea despre schimbarile pe care le aduc asupra distributiei , nu de alta dar fara suportul comunitati Ubuntu nu ar fi ajuns ce e acum , totul sa facut in echipa , ei au construit , noi am testat. sunt atati oameni deosebiti care au pus umarul si au cladit ceva frumos si noi comunitatea din romania avem citiva oameni deosebiti unu mai cunoscut e OVIDIU cu TV-maxe si pymaxe si mai sunt destui de care nu am auzit eu , si sa vii sa le spui " nu conteaza ba munca voastra , eu pun banu eu fac ce vreau " e cam aiurea un pic nu prea e in spiritul open source . Cu putin timp in urma auzisem eu nu stiu de unde ca incepind cu 11.10 Ubuntu va fi cu licenta si cu bani . Desigur ca m-am inselat, sau " am pus botu " la o vrajeala a cuiva care nu avea ce face . Dar daca " Taticu Shuttleworth " dă banu si el decide viitorul Ubuntu mai stii .... . Mai e un Tatic Bill , la fel si el da cu banu si are niste preturi la licente de te seaca . Asta e parerea mea sincera despre lucrurile astea
Editat ultima oară de Kovaci iulian (27 May 2011 21:16:40)
Ideea nu e rea, dar nu ajuta cu nimic. Decizile sunt luate de o mana de oameni de la Canonical.
Oricum...succes
Hilară idee....N-au vrut nici măcar să păstreze aptitude începând cu Maverick,sau să facă nenorocita aia de bară din Unity mutabilă.....cum crezi tu că va pleca cineva urechea la propunerea ta?!
Eu încă sper ca deficiențele legate de personalizare să fie rezolvate odată cu versiunea următoare. Îi creditez pe dezvoltatori cu scuza că au urmărit să rezolve problemele de funcționalitate pentru această primă lansare a unity. Dacă nu o vor face, Canonical își bagă picioarele în motto-ul pentru care oamenii vin către programele cu sursă publică: PC-ul tău, alegerea ta (Your PC, your way). Este concluzia principală de pe multe liste de discuții și forumuri de gen.
Is my way or is no way... Cam așa pare să găndească MS (nu, dom'ne, nu M$, Mark Shuttleworth ) Părerea mea.
+1 pentru ce a spus Virgil
@shogun
Adică varianta englezească pentru
Băăăăăiiiiiii,hahalereloooor.......iooooooooooooo,pă baniiiiiiiiii meeeeeeeeeeeiiiiiiiiii..........
Mark Shuttleworth nu este nici pe departe mecena pe care-l vedeți voi. Pentru el Ubuntu și Canonical a fost și rămâne o afacere. O afacere la care a investit foarte puțin și a câștigat foarte mult. Și pentru ca nu cumva să fiu greșit înțeles și să nu dau naștere unei dispute, am să explic din ce punct de vedere a investit extrem de puțin: în ultimul top al contributorilor la codul GNU/Linux Canonical ocupa locul ... 102. De aceea se și comentează atât de mult pe subiectul pretențiilor lui de a decide direcția în care să se ducă dezvoltarea GNU/Linux și mai ales pe tema disputelor dintre el și comunitatea Gnome.
LE. Între un despot luminat și anarhia unei democrații, o prefer fără nici o ezitare pe cea de-a doua.
Editat ultima oară de DanL (27 May 2011 22:38:35)