Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
offf iar va deranjez ...d e data aceasta am incercat sa instalez kde kubuntu dar si linuxmint 12 kde la ambele nu am reusit sa fac conectia la internet prin dsl eu am net de la rds cu username si parola , am nevoie de ceva sfaturi cum fac sa mearga netu ? ce este gresit ? am introdus datele , la username , pasword si am incercat si la service am scris rds-rcs nu a mers am sters ,si nu am am mai scris nimik la service dar degeaba tot nu a mers ...care sa fie problema ? .am testat ubuntu cu unity si nu-mi place , iar gnome am incercat linuxmint12 dar indiferent ce optiune as alege gnome clasic, sau fara efecte , sau mate, ori cinnamon tot black screen am , asa am decis sa folosesc kde dar am problema asta cu netul , daca ma ajutati ar fi superrr pan in prezent interfata kde e cea mai super si programele la fel cu ceva exceptiii
Conecteaza-te din terminal cu comanda pppoeconf ,o sa-ti mearga sigur !
Daca ma intrebi eu folosesc Kubuntu 11.10 care e stabil si Linux Mint 12 KDE care e in faza RC dar destul de stabil!
Editat ultima oară de teo57 (20 Jan 2012 13:53:09)
problema e ca am si stik de net de la vodafone care il folosesc la servici
dupa ce faci conexiunea DSL, restarteaza Network Manager ca sa-ti mearga.
sudo restart network-manager
Pentru stik-ul de la Vodafone, inspiră-te de aici.
Citește și urmează pașii unde se explică conexiunea făcută pentru Ubuntu Oneiric Ocelot.
eu am rezolvat foarte simplu am cumparat un router care costa in jur de 35lei si nu am avut probleme.functioneaza perfect.
@mihaicese
După cum spune şi colegul de mai sus, cea mai bună soluţie pentru această situaţie este achiziţionarea unui router...
.
Astfel "transformi" DSL în Wired, din NetworkManager... .
Vorbesc în cunoştinţă de cauză, şi eu am rds PPPoE, username + password.
PPPoE (DSL) rămâne pe router, iar tu vei fi conectat la router prin Wired (Desktop PC) şi/sau Wireless (Laptop)...
.
rsumy
Editat ultima oară de rsumy (07 Feb 2012 16:57:04)
Cu routerul scapi si de problemele pe care le fac unele kerneluri cu pppoe-ul.
+1 pentru soluția cu routerul, te scapă de mari bătăi de cap. Eu am o panaramă de Trendnet de vreo 4 ani și cu 3 mașini Ubuntu în casă nu am avut probleme nici cu rețeaua cu fir nici cu wireless-ul. În plus mai ai și alte chestii - firewall, filtru pe IP, pe MAC, etc. Durează puțin configurarea unui router dar odată făcut nu mai ai treabă cu pppoe și altele.
mii de multumirii pentru raspunsurile voastre , imi voi cumpara cu proxima ocazie un router ca sa il am in casa , din pacate va ca kde la mine pe laptop meu jaf are probleme de aspect cred ca e vorba de placa video , deci momentan ma reintorc pe ubuntu si al sau unity , era bine sa imi fi mers kde-ul asa cum ar fi trebuit ca aveam acolo widget pentru sistem si meteo si era super asa in unity trebuie sa instalez conky
si nu ma descurc cu istalarea
am instalat kubuntu 12.04 si am bagat parola si usernameul si nimic....,am facut ce am vazut in discutiile de mai sus si nimic..... fara router,ce naiba cu alte distributii merge brici.... nu pot sami i8nstalez kubuntu ca nu merge netul??
Editat ultima oară de mischu81 (16 Jun 2012 20:24:01)
mischu81 a scris:
am instalat kubuntu 12.04 si am bagat parola si usernameul si nimic....,am facut ce am vazut in discutiile de mai sus si nimic..... fara router,ce naiba cu alte distributii merge brici.... nu pot sami i8nstalez kubuntu ca nu merge netul??
am instalat si eu kubuntu 12.04 dar la mine a mers perfect conectarea la internet atat pe pppoe cat si pe router
nu stiu ce sa zic,conectarea am facut-o via VPN Connections > Configure VPN.......
Editat ultima oară de gbagape (16 Jun 2012 21:00:19)
cum ai facut cu VPN? ca eu stiam ca trebuie sa ai acolo la WIRED legatura apoi la DSL adaugi parola si userul
am bagat parola si usernameul si nimic.
restarteaza network manager si apoi incearca sa te conectezi. sau tot sistemul...
daca nu ai deconectat explicit vechea conexiune, s-ar putea sa mai dureze pina sa te poti conecta din nou...
VPN-ul nu are nici o legatura in aceasta problema. a nu se folosi ![]()
Editat ultima oară de geosoft1 (17 Jun 2012 15:23:13)
Eu am intrat direct din DSL nu am facut altceva nimic,bineinteles cu restartul de vigoare
bineinteles cu restartul de vigoare
mda, de regula se omite acel restart la network manager si in general nu merge daca e prima conexiune DSL facuta. probleme mai apar cind treci de pe un calculator pe altul sau de pe un sistem de operare pe altul, fara deconectare, iar conexiunea ramane agatata in serverul RDS un timp (poate si o ora), timp in care omul trece iar pe vechiul calculator sau Windows unde evident merge ca e inca pe conexiunea (agatata) si de aici trag toti concluzia ca Ubuntu e de porc, deci jos Ubuntu ![]()
de aceea e bun un router !
Editat ultima oară de geosoft1 (17 Jun 2012 15:32:34)
KDE am inteles ca are probleme cu pppoe-ul.
Ai putea incerca sa adaugi in modul grafic usernameul si parola la Network Connections > DLS > Add
Si dupa aia in mod text:
sudo ifconfig ppp0 up
Ar trebui sa incerci prima data cu comanda ifconfig sa vezi care este interfata dsl ( daca nu mai ai vreuna, este ca pp0 ).