Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 26 Jan 2016 17:19:19

alinna
Membru nou
Înregistrat: 26 Jan 2016
Mesaje: 1

La ce facultate sa dau?

Buna.. Sunt in clasa a 11 a, profil biologie-chimie, insa am dat la acest porfil deoarece nici in generala nu eram decisa unde sa dau si l-am ales pe acesta ca eram convisa ca apoi pot merge aproape la orice facultate vreau.

Insa de la un timp de vreme ma gandesc sa dau la Mate-Info, specializarea informatica la universitatea din Bucuresti, sau la Automatica si Calculatoare la Politehnica, as vrea sa stiu, ce credeti? As putea sa ma duc la una din facultatile astea daca eu nu sunt la profil in domeniu ? am facut informatica doar a9a si a 10a , TIC fac pana intr-a 12a ... Ce am facut a 9a si a 10a info , mi-a placut si ma descurcam...  In facultate imi trebuie multa informatica din liceu ? a si sa va mai zic, mie imi place sa umblu pe pc sau sa descopar lucruri noi , dar la lucruri mai avansate nu prea ma pricep, dar mi-ar placea sa invat , pentu ca nici nu am avut pana acum posibilitatea sa invat mai multe in domeniul asta...

Deci... As putea sa ma duc la una din facultatile astea? Si daca da... care ar fi mai potrivita ?

A da.. si in legatura cu profilul la care sunt, nu vreau nimic in domeniul chimiei sau al biologiei... Daca aveti alte sugestii de facultati la care merita, astept raspuns... Multumesc mult ! :*

Offline

 

#2 26 Jan 2016 19:18:36

RazTaz
Membru
Locaţie: Bruxelles
Înregistrat: 17 Jan 2011
Mesaje: 853

Re: La ce facultate sa dau?

Poti sa te duci la oricare din facultatile astea daca inveti matematica bine.


SISTEM:
Ubuntu 14.04 running on Lenovo Thinkpad x220t tablet/convertible.

Offline

 

#3 26 Jan 2016 20:01:30

Hanzir
Membru
Înregistrat: 25 Feb 2011
Mesaje: 324
Site web

Re: La ce facultate sa dau?

O facultate in general te pregateste pentru o viitoare meserie. Daca esti asa nehotarata poti apela la serviciile unui consilier de cariera. Sunt teste specializate care te-ar putea ajuta sa faci o alegere potrivita pentru tine. In viata iti alegi o anume directie dar la un moment dat  in functie de circumstante poti sa te razgandesti si ajungi sa ai o meserie la care nu te-ai gandit niciodata ca ai sa o faci. Toate facultatile acelea suna frumos si promitator dar 4 ani trec repede, gasirea unui loc de munca multumitor, dupa aceea, e partea mai nasoala.

Offline

 

#4 26 Jan 2016 21:09:11

geosoft1
Membru
Locaţie: Râmnicu Vâlcea
Înregistrat: 21 Sep 2009
Mesaje: 3735

Re: La ce facultate sa dau?

aceasta e o discutie complicata. in primul rand ca sa mergi la facultate tehnica si in special in zona automatica, calculatoare si informatica trebuie in primul rand sa stii bine spre foarte bine matematica iar in al doilea rand sa iti placa si sa intelegi calculatoarele pentru ca mai mult sau mai putin asta vei face in meseria ta viitoare. vei invata programare in limbaje complicate, microelectronica, controlere, roboti, automatizari, baze de date, proiectare asistata, linux, retele si o multime de alte tehnologii si lucruri conexe. gandeste-te daca sunt pe placul tau. a-ti place tehnologia nu inseamna numai sa ai aparate de ultima ora in jurul tau ci chiar sa iti placa sa le faci sau sa le programezi.


Daca raspunsul nu te multumeste, probabil nu ai pus intrebarea potrivita.
Registered linux user #542751

Offline

 

#5 26 Jan 2016 21:32:25

guletz2002
Membru
Locaţie: Brasov
Înregistrat: 09 Sep 2009
Mesaje: 1512

Re: La ce facultate sa dau?

Nu te gândi la ce spun unii sau alții f. tare. Informează-te,  uită-te pe niște cursuri de IT/info.
Dar în ultima instanță,  întreabă-te...  i-mi place asta? Tresar când aud în jurul meu discuții despre It? Încerc sa trag cu urechea...  la astfel de situații?  Lucrezi cu placere ore fără număr?  Te obosește efortul asta? Te poți bucura f. tare când ai rezolvat ceva complicat pe partea de IT?
  Eu cu toate ca am aproape 50 de ani, sunt f. pasionat de meseria asta, și încă ma bucur de șansă de a lucra în domeniul asta, și o fac din placere! Și nu am făcut nici informatica sau It, ca multi alții.... Dacă simți ca ai chemare către aceasta meserie frumoasa, și îți și place..

atunci FA-O!  Dacă ai dubii...cauta alta wink


Daca retea Nu e, atunci nimic nu e !!!
LiCo : Proud GNU/Linux User since 2003.

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB