Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 21 Apr 2020 16:15:10

Mihai.P
Membru nou
Înregistrat: 05 May 2016
Mesaje: 3

Ecran fara imagine la o tableta Pen Display Wacom DTU-1031X

Salut !

Sunt un artist digital care de curand a mai adugat la lista de dispozitive folosite in designul grafic o tableta grafica Wacom DTU-1031X. Tableta functioneaza perfect pe windows 7, windows 8.1 dar si pe prima versiune de windows 10, mai exact build 1511 (Cea din 2015 ) In schimb pe toate versiunile de windows 10 ce depasesc acest build dau un delay al ecranului tabletei foarte enervant facand tableta aproape neutilizabila. Dupa teste cu zeci de drivere ale placii grafice, ale tabletei, ale porturilor USB, ma declar invins si apelez la ajutorul vostru simtindu-ma nevoit sa fac oficial trecerea pe sistemul Ubuntu
Trecere pe care o tot aman de ceva ani. Acum pare momentul oprtun sa las windows si probleme lui interminabile in spate.

Problema prezenta in schimb pe Ubuntu 18.04 LTS este ca nu reusesc sa instalez aceasta tableta grafica. Fara driverele oficiale, tableta este recunoscuta din prima, dar putand fi folosita doar ca o tableta grafica clasica. Adica ceea ce schitez pe tableta este vizibil doar pe monitorul laptopului. Ecranul tabletei fiind complet stins, neprimind imagine. Din ce am vazut exista cateva drivere specifice pentru ecranele monitoarelor conectate prin USB. Inclusiv utilizate pentru tablete grafice Wacom. Spre exemplu driverele celor de la Display Link dar si driverele celor de la MCT ( Magic Control Technology ).Driverele MCT sunt oferite oficial spre download pe pagina de suport Wacom. Numai ca dupa instalarea acestora urmand pasii de instalare oferiti de cei doi producatori, nu reusesc nici cum  sa primesc imagine pe ecranul tabletei grafice. Si Display Link dar si MC ofera driverele lor si in versiunea pentru Ubuntu, dar ceva imi scapa cu siguranta de nu reusesc sa dau de cap problemei. Sau poate driverele acestea nu sunt suficient. Nu am idee. 

In sectiunea Display din Ubuntu, nu vede nici un monitor in plus dupa instalarea driverelor in cauza. 

Mentionez ca aceasta tableta foloseste ca si conexiune un cablu USB 2.0 cu un singur conector la unul din capete si 2 conectori USB normali la celalalt capat. Unul presupun pentru alimentare si altul pentru date. Daca ar exista vreo posibilitate sa rezolv aceasta problema v-as fi tare recunoscator.
Nu sunt un mare cunoscator in utilizarea terminalului sau a comenzilor. Deci poate gresesc ceva la instalarea acelor drivere.

Va salut !
Mihai.P

Editat ultima oară de Mihai.P (21 Apr 2020 16:20:17)

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB