Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 03 Jun 2006 10:44:15

xpix
Membru nou
Înregistrat: 03 Jun 2006
Mesaje: 1

QTparted nu porneste

Salutare,

Tocmai am instalat 6.06 si am instalat QTparted ca sa vad cum mere si sa formatez o partitie de 60G in Fat

din pacate la lansarea aplicatiei primesc mesajul:
No device found. Maybe you're not using root user?

Nu prea ma stiu eu la treburi de astea dar tot ce am incercat e sa pornesc consola si sa intru in root mode si sa pornesc aplicatia de acolo.
O mers cu ceva erori in consola dar am facut cam ce vroiam sau cel putin asa cred eu.

Se poate cumva intra un root mode si porni aplicatii fara a trece prin consola?

multumesc

Offline

 

#2 03 Jun 2006 12:59:26

jetix
Membru
Locaţie: BT
Înregistrat: 03 Mar 2006
Mesaje: 300
Site web

Re: QTparted nu porneste

Pentru partitionare foloseste GParted LiveCD, il gasesti aici http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

Offline

 

#3 04 Jun 2006 18:37:25

sandu
Membru
Înregistrat: 14 Feb 2006
Mesaje: 811

Re: QTparted nu porneste

xpix a scris:

........

Se poate cumva intra un root mode si porni aplicatii fara a trece prin consola?

multumesc

In general nu se intra in consola ca 'root'; procedura folosita este sa intri cu drepturi de 'root' tastand "sudo" dupa care la solicitare vei scrie parola de user(aceea care ai stabilit-o la instalarea sistemului). Te obisnuiesti f repede cu aceasta procedura, o sa-ti placa si nu o sa te mai deranjeze. In legatura cu folosirea parolei 'root' in administrarea sistemului, exista pe acest forum foarte multe explicatii CONTRA si cred ca daca le vei studia vei ajunge la aceeasi concluzie(nemai-vorbind de greutatea celor care au aceasta convingere). Citeste si vei lua o decizie.
sandu

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB