Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
sters
Editat ultima oară de vladi (01 Nov 2010 13:56:19)
gerald-dan popa ,38 ani ,locuiesc in Spania ,casatorit si cu un copil.sunt doar un amator in calculatoare ,dar ma fascineaza Ubuntu.inca odata le multumesc tuturor de pe acest forum pt ajutorul pe care ii ofera.forumul spaniol e mult sub acesta.sa ne-auzim si la Ubuntu 20.10.cu stima.
marian vasile, 38 de ani, fără pregătire în domeniul informatic, încerc din greu să trec puțin peste condiția de utilizator obișnuit. din păcate circuitele cerebrale sunt deja imprimate și nu mai pot fi schimbate. utilizez ubuntu de aproape trei ani.
florin pop , irlanda ,bebe e pe drum adica de acum ma astept in orice clipa sa trebu8iasca sa o tai ;la spital cu prietena, necasatorit ( nu am avut timp ...prea mult ubuntu ) ,folosesc ubuntu de cateva luni si sunt tare m,ultumit de mine ca nu lam dat jos ca si versiunile anterioare si nici nu mai vreau sa fac asta , si sa nu uit ...TREBUIE SA MULTUMESC TUTUROR DE PE ACEST FORUM SI DE PE IRC PT AJUTORUL DAT SI VREAU SA LE MULTUMESC SI IN AVANS PENTRU ASTA STIU CA O SA MAI AM NEVOIE ...SPER SAL PRIMESC IN CONTINUARE LA FEL DE PROMT ....VA MULTUMESC!!!.... iar cunostinte de calculator am adunat in timp de cativa ani buni asta pt ca il terminam sau se termina el destul; de repede si omul cu reparatul lui vroia tot mai mult asa ca ...am zis gata eu mil repar si asa a fost de atunci am tot incercat si ubuntu dar tot la vindoze am ramas iar acum cum spuneam mai sus am ramas la UBUNTU si sunt mai mult decat multumit...
Riddick,33 fac acusi in noiembrie,tehnician dentar,casatorit,2 copii(+ 1 decedat la varsta de 3 ani),anti-comunist convins,pasionat de fotografie,Formula 1 si IT&C.Folosesc Ubuntu din 2007...m-am apucat de el cand a murit fiul meu...eram devastat mintal si emotional...Ubuntu a reusit sa-mi distraga atentia partial,era ca un fel de refugiu.
That's all...
Mihai sunt, inginer IT la un magazin de specialitate din Baia Mare si Cluj( magazinul spera sa fie cel mai mare din Baia Mare). Ubuntu il folosesc ca sa testez sistemele asamblate, iar daca lumea cere, il las instalat pe pc. Fiind in domeniu pot zice cu mana pe inima ca ubuntu este cel mai stabil sistem de operare, indiferent de concurenta lui. Astept acuma Chrome OS sa vad daca il depaseste, dar ma indoiesc
Alexandru Cucu, 20 ani
Student la Informatica in anul II la Universitatea Bucuresti
La Ubuntu am trecut prin 2007. M-a atras managerul de pachete, modul in care interactioneaza comunitatea si politica de release-uri la 6 luni. Linux foloseam de vre-un an in masina virtuala, toate distributiile imi faceau probleme la bootare si nu puteam instala cum trebuie. Imi pare rau ca nu m-am apucat mai devreme. Am incercat si alte distributii, dar Ubuntu a ramas mai potrivit pentru acasa.
Din 2007 am convertit in jur de 10 persoane la Ubuntu (de la M$ Windows sau de la alte distributii GNU/Linux).
Lucrurile se misca din ce in ce mai bine, anul asta la facultate avand un curs de sisteme de operare (in mare parte programare C/C++ pe Linux). Astazi trebuie sa ajut o colega sa instaleze Ubuntu in Virtual Box si mai am cativa colegi care stau la rand
bogdan ,iasi,casatorit,3copii.
ubuntu de 3 ani,slackware de 4-5 luni,dornic de a invata si altceva decat next-next-next..
fan al libertatii ,in limita respectarii libertatii celorlalti.
Editat ultima oară de just1newbie (28 Oct 2009 15:30:53)
liviu, craiova, 33, inginer (telecomunicatii, calculatoare), casatorit, mandru tata de gemeni (baieti de 5 ani), iubitor de drumetii, camping (cort/rulota), pescuit, s.a. ubuntu din 2008, inainte opensuse (din 2005), mandriva/mandrake, s.a.
Editat ultima oară de til (20 Oct 2009 02:00:51)
Dan, 40 ani, casatorit, un fiu de 15 ani linuxist si el(partial-stiti treaba cu jocurile), fara tangenta cu domeniul IT, folosesc Linux cam de un an (Mandriva, Ubuntu, Sabayon).
Editat ultima oară de shogun1 (19 Oct 2009 18:23:45)
tudor, 31, Bistrita, casatorit , un copil si unul bate la usa, militar, student la informatica anul 2 la 'infama' spiru haret
cu 'contacte' de pe la suse 9 (Chip cred) si ubuntu de la ubuntu 7.04), de vreo doi ani imi iau zilnic 'portia' de ubuntu
intre timp am trecut cam pe la toate 'tarabele' (cam in viteza e adevarat) dar tot la ubuntu am ramas
Dan, Bucuresti, fara background de IT, o singura nevasta, doua fete (17 ani, obligata deja de mine sa treaca pe Linux iar a doua, 5 ani, nu a vazut pana acum decat Linux). Varsta va las pe voi sa o anticipati, dar pana acum par cel mai "copt" (nu batran) de pe aici
Adi, 26 ani, Sighișoara , programator / consultat / rețelist ... de toate
Din păcate nu prea am timp să ofer suport pe forum, dar încerc să fiu activ în zona de comunitate / promovare și localizare.
Ovidiu Ciobanu, 22 de ani, licentiat in filosofie si studii europene. Din Barlad, am locuit in Bucuresti pe timpul facultatii, acum locuiesc in Bologna si practic meseria de instalator. Asta ca urmare a guvernarii Boc, ca tot zicea cineva ceva intr'un post de domnul Boc. Folosesc linux de vreun an, iar prietena mea de vreo 2 luni. Am folosit Zenwalk, Xubuntu, Puppy, Vector, Kiwi, Ubuntu, Mint, la care am si ramas. Am convins o persoana sa foloseasca linux. De fapt s'a convins singura.
Vladimir Teodorescu, 27 ani, retelist/sysadmin/consultant/fotograf amator, fara nevasta si copii (dupa cunostintele mele), trecut pe rand prin red hat, slackware, gentoo... acum ubuntu acasa - opensuse la munca pentru ca ma obliga serverele de novell
Mihai, 40 de ani, din Barlad. Am un baietel de 10 luni si folosesc ubuntu si kiwi din martie. Intre timp am invatat oleaca sa utilizez interfata grafica si putin linia de comanda. Am reusit sa fac un server (dhcp, antivirus, firewall, fail2ban, apache, mysql, ssh, webmin etc). Merge de aproape doua luni fara probleme. Tot ceea ce am invatat datorez comunitatii de aici. De aia, "Jos palaria" in fata voastra.
Valentin Stanescu, 26 de ani, din Ilfov. Sunt licentiat in economie si pasionat de IT.
Folosesc Linux de 6 ani, sistem de operare care m-a atras de la bun inceput si pe care l-am descoperit in urma nenumaratelor probleme avute cu Windows. Ups : "windows" )
In ultimul timp am lipsit pe de Forum datorita unor probleme personale, insa am revenit si ma bucura enorm sa observ ca exista tot mai multe persoane interesate de Linux si Open Source.
Krompaczki a scris:
.... Astept acuma Chrome OS sa vad daca il depaseste, dar ma indoiesc
chrome "OS" nu va concura cu ubuntu. este putin peste un browser, si e facut pentru netbookuri nu laptopuri.
ot: interesant cum peste jumate din cei de mai sus sunt utilizatori simpli de calculatoare si nu 'in domeniu'
toronto, 22 ani, ubuntu, mint, suse, de vreun an jumate. poate mai important...nu folosesc decat linux de un an:)
Stanca Laurentiu Virgil,40 ani abia impliniti acum exact o luna,electromecanic ascensorist,studii medii,casatorit de 17 ani,avem o fata de 14 din pacate inca windowsista inraita sau anti-linux.Am descoperit Linux abia din aprilie anul trecut,desi mai auzisem de el si inainte dar mi se parea ceva foarte necunoscut pe atunci si care nu prezenta inca interes(mai aveam multe de invatat inca din windows) insa dupa ce am vazut videoclipul acesta pe youtube mi-am facut curaj si ambitie si dupa 3 saptamani de cautat pe Google totul despre Linux mi-am instalat singur Kubuntu 8.04 KDE3.5 I686 pe atunci in dual-boot cu vechiul meu winxp,fara sa apelez pe niciun forum timp de peste 6 luni.Din iunie 2008 am descoperit insa si gnome-ul si astfel iata-ma si aici.
Deja aseara am facut
sudo update-manager -d
si am ajuns si la Karmic beta.Deocamdata inca multe buguri,dar ma descurc eu.
Andrei 22 ani, proaspat inginer electronica si telecom, mai mult sau mai putin programator, incantat de ideea de Free Software de vreo 2-3 ani .
Salut tuturor. Numele meu este Ștefan Olteanu și sunt din Drobeta Turnu Severin . Peste 4 zile împlinesc și eu 20 de ani și sunt la Facultate în Craiova în anul 2 la info . Fără prietenă sau alte implicații de genul. Atât despre mine și acum povestea mea cu Ubuntu care începe acum aproximativ 1 an de zile când Win-ul meu a decis să ia o pauză din cauză unor programe Adware.După căutări disperate pe google după rezolvarea problemei am intrat din prostie pe site-ul Kiwi care era la versiunea 8.04. Am citit puțin din descriere si am văzut 2-3 capturi de ecran cu kiwi. A fost dragoste la prima vederea și am decis că trebuie să îl încerc. Nu am obiceiul să citesc manual de utilizare decât foarte rar dar cu instalarea a fost ușor. Am folosit timp de 3 luni dual boot cu win xp pe o mașină la 2,4 GHz. După cele trei luni a urmat upgrade de sistem la un dual core și schimbarea de la Kiwi 8.04 la Ubuntu 8.10 care îl folosesc și acum pe vechiul sistem. Pe noul sistem folosesc Ubuntu 9.04
Cam lung postul.
@Cracknel:Se pare că aveam cam aceeași vârstă și 'ocupație'
@til:Se pare că nu sunt singurul oltean de aici
Ioan Fericel, 52 ani, doi copii, Arad. Inginer, pasionat de tehnologie și interesat de efectele ei sociale.
Primele încercări cu Linux Red Hat 6. În ultimii 10 ani, utilizator exclusiv de linux, personal cât și pe calculatoarele firmei proprii. Un modest aport la "întinderea molimei" printre apropiați, la nivel casnic (soluție la veșnicele reinstalări...) dar, mai ales, la nivel de business.
Accept zicala "Free speech, not free beer" și nu sunt de acord cu propaganda iluzorie a OSS ca ceva doar gratuit. Puterea mișcării "open" vine tocmai din participare liberă la dezvoltare iar valoarea unui produs este dată de ajutorul pe care îl aduce cât mai multor oameni și nu de prețul de pe etichetă!
Consider software-ul ca pe o idee, ceva cu totul diferit față de un produs material, și de aceea cred că nu trebuie să se supună acelorași reguli. În acest sens mie îmi place acest citat din George Bernard Shaw:
“Dacă tu ai un măr și eu am un măr și facem schimb de mere, atunci tu și eu vom avea in continuare câte un măr. Dar dacă tu ai o idee și eu am o idee și le schimbăm între ele, atunci fiecare dintre noi va avea două idei.”
Bogdan, 23 ani, Baia Mare, inginer electronist. Cunostinte bune pc hardware, MS pana la Vista, Ubuntu/Debian pana la cateva linii in consola .
Pro gamer in Wolfenstein: Enemy Territory - am avut 10 min de glorie in nationala
.
Varsta linux: tangente cu xandros si utilizare ubuntu de la 6.06 in mod curent.
To do:
pc modding guru (acum sunt incepator)
linux guru (acum sunt utilizator inceparetz)
gaming legend (pana acum doar ~10 minute jucate in ClanBase Nations Cup XII)
Fan StarWars, Fan The Godfather.