Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 03 Jul 2010 09:46:46

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Problema instalare/activare placa wireless

Am probleme la instalarea/activarea placii de retea wireless pe un notebook Fujitsu Siemens Amilo li2727.
Stiu ca au mai fost si altii cu problema asta, si am incercat sa aplic solutiile propuse in post-urile lor, atat solutii gasite aici, pe forum, cat si in multe alte locatii date de Google, dar fara rezultat. Ma chinui de vreo 2 sapt cu ea, si  In cel mai fericit caz am reusit ca la boot-are sa am led-ul care indica placa wireless aprins. Atat. (folosesc Ubuntu 8.04)

In Hardware Drivers imi arata placa wireless, ca fiind enabled, dar "not in use".
http://img27.imageshack.us/img27/5664/h … ivers1.png

Utilitarul de configurare a retelelor imi arata doar placa wired (presupun ca din cauza ca interfata wireless este "down").
http://img227.imageshack.us/img227/2397 … tings1.png

In fisierul /etc/network/interfaces nu imi apare decat conexiunea wired si un virtuala (pppoe)

auto lo
iface lo inet loopback
address 127.0.0.1
netmask 255.0.0.0

auto dsl-provider
iface dsl-provider inet ppp
pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by pppoeconf
provider dsl-provider

auto eth0
iface eth0 inet static
gateway 192.168.1.1
address 192.168.1.103
netmask 255.255.255.0

iwconfig imi spune ca
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

lspci imi arata ambele placi de retea
............................................................................................................................................................................
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 01)
08:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 04)

In concluzie, am o placa wireless Atheros ar242x, pe care nu o pot folosi. (sper ca situatia sa fie doar temporara  smile  ).
Am incercat solutiile care altora le-au functionat (legate de madwifi si acerhk), dar la mine nu a mers. Are cineva vreo idee? Poate imi scapa mie ceva sau am gresit la ceva cand am incercat rezolvarile altora.....
De asemenea, tastele speciale (fn+..) functioneaza doar partial (merg fn+f3_mute si fn+f4-f5_volum, si fn+f6_disabe la touchpad). fn+f1 care ar trebui sa controleze activarea placii wireless nu functioneaza.(nu merg nici fn+f8-f9 care controleaza luminozitatea display-ului, dar alea nu ma intereseaza. doar fn+f1).

Multumesc.


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#2 03 Jul 2010 10:09:13

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 3902

Re: Problema instalare/activare placa wireless

cu ndiswrapper ai încercat? folosește driverele de windows pentru a o face să meargă.


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#3 03 Jul 2010 10:21:04

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

marianvasile a scris:

cu ndiswrapper ai încercat? folosește driverele de windows pentru a o face să meargă.

Am incercat cu driver-ul de xp, dar imi spune ca este deja instalat (probabil de la incercarile mele anterioare......

suroot@suroot-laptop:~$  ndiswrapper -i /home/suroot/Desktop/xp32-7.6.0.239-whql/netathw.inf
driver netathw is already installed



daca ii dau

suroot@suroot-laptop:~$ ndiswrapper -l
netathw : driver installed
    device (168C:001C) present (alternate driver: ath_pci)

aici problema s-ar putea sa fie si alta... asta e un model de laptop care vine "made for vista". pe situ oficial fujitsu siemens la modelul asta nu exista decat drivere pt vista. cele de xp pe care le folosesc eu pe Xp sunt de la alte modele de amilo, dar care s-au dovedit a fi compatibile ....(am sapat ceva si atunci pana am gasit ceva care sa functioneze). am si driverele pt vista. le-as incerca pe alea, dar nu stiu cum sa le dezinstalez pe astea deja prezente.

Editat ultima oară de shadow9063 (03 Jul 2010 10:25:15)


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#4 03 Jul 2010 10:28:31

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 3902

Re: Problema instalare/activare placa wireless

ai încărcat modulul în sistem?

sudo depmod -a
sudo modprobe ndiswrapper

apoi vezi dacă e vie placa

ifconfig
iwconfig


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#5 03 Jul 2010 10:35:25

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Am facut asta acum si la iwconfig nu o vede. (la ifconfig o vede doar pe cea wired)


  suroot@suroot-laptop:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

La Wireless Network Drivers apare , dar la network settings apar doar cea wired si cea virtuala (pppoe)
http://img180.imageshack.us/img180/5939 … hot1sv.png

Editat ultima oară de shadow9063 (03 Jul 2010 10:44:10)


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#6 03 Jul 2010 10:43:27

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 3902

Re: Problema instalare/activare placa wireless

scoate modulul din kernel. măcar te întorci unde erai. mai dau pe google să văd ce și cum.
sudo rmmod ndiswrapper

probabil ai motivele tale de folosești 8.04, însă eu zic că 10.04 te-ar ajuta cu driverul ăsta. măcar probează cu un LiveCD.


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#7 03 Jul 2010 10:44:25

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

o sa incerc mai intai  din wireless network drivers sa dau remove la ala si sa-l instalez pe cel de vista . desi nu cred sa fie vreo diferenta.


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#8 03 Jul 2010 10:51:59

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

marianvasile a scris:

scoate modulul din kernel. măcar te întorci unde erai. mai dau pe google să văd ce și cum.
sudo rmmod ndiswrapper

nu ma lasa.
suroot@suroot-laptop:~$ sudo rmmod ndiswrapper
ERROR: Removing 'ndiswrapper': Device or resource busy

si nu am deschisa nici o aplicatie care sa acceseze ceva legat de configurarea retelelor.


marianvasile a scris:

probabil ai motivele tale de folosești 8.04, însă eu zic că 10.04 te-ar ajuta cu driverul ăsta. măcar probează cu un LiveCD.

n-am nici un motiv. as vrea sa trec la 10.04 (ala il am pe desktop). dar nu pot sa fac upgrade. imi da o eroare (ceva legat de aplicatii instalate, probabil din cele din surse neoficiale). nu ma lasa sa fac upgrade. 8.04 il am instalat mai de mult si l-am lasat asa.
Si este si instalat putin mai ciudat.... Live cd de 8.04 avea o chestie (pe care la 10.04 n-am mai gasit-o). daca boot-ez de pe el, am in live cd, pe desktop icon-ul de install, cum e la toate. dar daca bag cd-ul cand sunt in windows, pe langa optiunea de install normal, mai avea si o optiune de install "sub windows". adica imi cerea un folder unde sa se instaleze, si dimensiunea pe care vreau sa i-o aloc. si acolo s-a instalat. nu mi-a cerut partitie separata. a pus frumos un grub cu xp si ubuntu... si asta e tot. ca sa intru in ubuntu, trebuie normal, sa dau restart si sa-l aleg din grub. dar nu e instalat pe o partitie separata, ci este intr-un folder (accesibil si din windows). si pentru dezinstalare, in windows are un fisier Uninstall-Ubuntu.exe.

E un mod mai ciudat de instalare, si l-am incercat de curiozitate. si asa a ramas smile

Editat ultima oară de shadow9063 (03 Jul 2010 10:58:35)


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#9 03 Jul 2010 11:17:39

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2762
Site web

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Păi ar fi atunci cazul să îl instalezi pe partiţie dedicată, aşa ca la carte.
Instalatul "sub Windows" nu e mediul nativ al Ubuntu şi nici nu te putem ajuta în astfel de condiţii.


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#10 03 Jul 2010 11:28:41

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Riddick a scris:

Păi ar fi atunci cazul să îl instalezi pe partiţie dedicată, aşa ca la carte.
Instalatul "sub Windows" nu e mediul nativ al Ubuntu şi nici nu te putem ajuta în astfel de condiţii.

o sa il instalez pe viitor (si atunci o sa pun un 10.04). deocamdata n-am cum sa-i fac o partitie dedicata.
totusi nu cred ca de aici este problema. singura diferenta intre o vers instalata pe partitie dedicata ar fi faptul ca "sta" pe ntfs in loc de ext3 sau 4.
in rest, merge impecabil. nu am nici un fel de probleme cu nimic (hardware sau software). in afara de balaria asta de placa wireless (care pe orice sistem de operare face probleme, daca nu e vista sau win7). si pe xp m-am chinuit ceva pana i-am dat de cap....(aici ma refer strict la modelul asta de amilo li2727)

Editat ultima oară de shadow9063 (03 Jul 2010 11:29:45)


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#11 03 Jul 2010 11:39:32

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2762
Site web

Re: Problema instalare/activare placa wireless

shadow9063 a scris:

deocamdata n-am cum sa-i fac o partitie dedicata.

De ce?
Pe desktop ce ai? Şi acolo tot ca pe laptop...Windows cu Ubuntu în wubi?


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#12 03 Jul 2010 11:49:31

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Riddick a scris:

shadow9063 a scris:

deocamdata n-am cum sa-i fac o partitie dedicata.

De ce?
Pe desktop ce ai? Şi acolo tot ca pe laptop...Windows cu Ubuntu în wubi?

Nu. pe desktop am xp pe o partitie, si ubuntu pe alta. (de fapt pe un hard xp si pe alt hard ubuntu)


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#13 03 Jul 2010 12:39:34

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2762
Site web

Re: Problema instalare/activare placa wireless

În fine...o dăm în OFFTOPIC.
Până nu o instalezi nativ pe laptop, nu poţi să-ţi dai seama cum se comportă wirelessul.

OFFTOPIC: dacă ai deja dual-boot pe desktop, nu înţeleg de ce ai nevoie de Windows şi pe laptop...


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#14 03 Jul 2010 13:05:45

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Riddick a scris:

În fine...o dăm în OFFTOPIC.
Până nu o instalezi nativ pe laptop, nu poţi să-ţi dai seama cum se comportă wirelessul.

OFFTOPIC: dacă ai deja dual-boot pe desktop, nu înţeleg de ce ai nevoie de Windows şi pe laptop...

asa e cand ai nevasta care vrea sa joace si sa stea pe net din varfu' patului....... smile  (si sa nu-mi  zici ca sa o invat cu linux-ul, ca n-am nici o sansa.....


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#15 04 Jul 2010 13:11:14

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Buuun..... Am reinstalat ubuntu pe laptop (10.04 pe partitie dedicata). Spre deosebire de 8.04, acum imi vede placa wireless (are  driver pt ea).

mobilephoto@mobilephoto-laptop:~$ ifconfig
lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:720 (720.0 B)  TX bytes:720 (720.0 B)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:44:ca:a9:97 
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

mobilephoto@mobilephoto-laptop:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bg  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off

Problema este ca nu stiu cum sa o activez. Combinatia fn+f1 care ar trebui sa faca asta nu functioneaza.
Cum as putea sa o activez?

Edit 1:
am gasit pe undeva pe net ca in locul combinatiei fn+f1, placa wireless se poate activa cu   
sudo modprobe acer-wmi
si asa a fost. s-a aprins led-ul respectiv (led-ul care indica placa activata), s-a activat placa, mi-a vazut router-ul, s-a conectat automat la el si am avut net wireless.
pana la primul restart. ulterior, placa wireless mi-o afiseaza doar disabled. daca ii dadeam din nou comanda modprobe acer-wmi, se aprindea led-ul, dar placa ramanea in continuare disabled. (si in plus, dupa ce dau comanda respectiva, nu mai pot sa o dezactivez. ramane asa pana la reboot)

Edit2:

Dupa alte cateva reboot-uri si tentative am din nou wireless. se pare ca trebuie sa pornesc laptop-ul cu cablul de net bagat, sa am net pe placa eth, dupa care scot cablul, dau modprobe acer-wmi in terminal sa se activeze placa wireless, dupa care merge wireless.
Pana acum asta e singura modalitate sa imi mearga.
Dar nu prea este o solutie viabila......
Ma poate ajuta cineva cu o sugestie? Idee?

Multumesc.

Editat ultima oară de shadow9063 (04 Jul 2010 15:47:03)


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#16 04 Jul 2010 16:03:43

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2762
Site web

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Instalează din Synaptic

Cod:

acerhk-source

driver care îţi va da acces la combinaţiile de taste care nu sunt suportate de driverul (implicit) al tastaturii.
Vezi aşa.
Dacă nici...mai săpăm. (cineva a rezolvat problema printr-un update de BIOS...dar încercăm să o lăsăm asta la sfârşit)

edit: sau vezi aici primul post.


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#17 04 Jul 2010 16:23:55

V3n3RiX
Oaspete

Re: Problema instalare/activare placa wireless

1. modprobe acer-wmi activeaza wirelessul, deci rmmod acer-wmi ar trebui sa il dezactiveze fara reboot.
2. Daca vrei sa nu mai fie nevoie sa dai modprobe de fiecare data, editeaza /etc/modules si adauga la sfarsit acer-wmi. Asta ar trebui sa iti activeze wirelessul la fiecare reboot in mod automat.

 

#18 04 Jul 2010 16:26:55

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

acerhk-source l-am instalat cu ceva ore in urma, dar fn+f1 tot nu merge.

o sa mai studiez ce zice in post-ul ala, dar mi-e cunoscut. am impresia ca am mai trecut prin el si ceva nu mi-a mers. (nu mai stiu sigur, dar am impresia ca nu am gasit ceva din path-urile alea (postul e pt 8.04-8.10 si in 10.04 s-ar putea sa difere ceva).


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#19 04 Jul 2010 16:46:37

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2762
Site web

Re: Problema instalare/activare placa wireless

1. Din Terminal dă comanda

Cod:

sudo apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r)

2. Descarcă asta (eventual pe desktop) şi dezarhivează-l
3. Din Terminal intră în folderul dezarhivat la punctul 2. şi dă comenzile

Cod:

make
sudo make install

4. Testează modulul astfel

Cod:

sudo /sbin/modprobe acerhk autowlan=1

5. Deoarece combinaţia de taste Fn+F1 nu-ţi funcţionează, activăm manual wifi-ul (vei vedea cum se aprinde/se stinge LED-ul):

Cod:

echo 1 > /proc/driver/acerhk/wirelessled
echo 0 > /proc/driver/acerhk/wirelessled

6. Pentru ca wireless-ul să se încarce şi să pornească singur la boot, creează un fişier pe nume "modules" astfel:

Cod:

sudo gedit /etc/modules

în care adaugi urmatoarele linii:
loop
lp
acerhk

7. Creeăm un nou fişier:

Cod:

sudo gedit /etc/modprobe.d/acerhk.conf

cu următorul conţinut:
options acerhk autowlan=1
8. Ca wifi-ul să booteze automat, comentăm fişierul următor:

Cod:

sudo gedit /etc/rc.local

şi introducem următoarea linie
echo 1 > /proc/driver/acerhk/wirelessled

Well...spune-mi că merge! smile

Sursa aici .E nevoie de Google Translate. E forumul maghiar Ubuntu


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#20 04 Jul 2010 17:21:48

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

sudo apt-get install build-essential linux-headers-$(uname -r)

Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
build-essential is already the newest version.
build-essential set to manually installed.
linux-headers-2.6.32-21-generic is already the newest version.
linux-headers-2.6.32-21-generic set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 216 not upgraded.


la make imi da erori

mobilephoto@mobilephoto-laptop:~/Downloads/acerhk-0.5.35$ make
make -C /lib/modules/`uname -r`/build SUBDIRS=/home/mobilephoto/Downloads/acerhk-0.5.35 modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.32-21-generic'
  CC [M]  /home/mobilephoto/Downloads/acerhk-0.5.35/acerhk.o
gcc: -pg and -fomit-frame-pointer are incompatible
make[2]: *** [/home/mobilephoto/Downloads/acerhk-0.5.35/acerhk.o] Error 1
make[1]: *** [_module_/home/mobilephoto/Downloads/acerhk-0.5.35] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.32-21-generic'
make: *** [acerhk.ko] Error 2
mobilephoto@mobilephoto-laptop:~/Downloads/acerhk-0.5.35$


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#21 04 Jul 2010 17:34:32

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

V3n3RiX a scris:

1. modprobe acer-wmi activeaza wirelessul, deci rmmod acer-wmi ar trebui sa il dezactiveze fara reboot.
2. Daca vrei sa nu mai fie nevoie sa dai modprobe de fiecare data, editeaza /etc/modules si adauga la sfarsit acer-wmi. Asta ar trebui sa iti activeze wirelessul la fiecare reboot in mod automat.

1. 
mobilephoto@mobilephoto-laptop:~$ sudo rmmod acer-wmi
[sudo] password for mobilephoto:
ERROR: Module acer_wmi does not exist in /proc/modules

asta imi da cand dau rmmod acer-wmi

2.
nu vreau sa-l activez la boot, pt ca folosesc destul de mult si conexiune wired pe el.


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#22 04 Jul 2010 17:37:54

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2762
Site web

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Te rişti la un update de BIOS? Nenea ăla de pe forumul maghiar a făcut şi, deşi combinaţiile de taste sunt moarte în continuare, wifi-ul este rezolvat şi nu mai e nevoie de comenzi şi chiţibuşuri.
E vorba de o imagine ISO, din câte am înţeles, trebuie ars pe un CD/DVD şi bootat în calculator.
Aici ai linkul pentru imaginea de BIOS cea care nu depinde de vreun sistem de operare, deoarece F-S la acest model al tău suportă doar/exclusiv Windows Vista.

Alte idei nu am...momentan.


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#23 04 Jul 2010 17:45:43

shadow9063
Membru
Locaţie: Tulcea
Înregistrat: 28 Jun 2010
Mesaje: 258

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Riddick a scris:

Te rişti la un update de BIOS? Nenea ăla de pe forumul maghiar a făcut şi, deşi combinaţiile de taste sunt moarte în continuare, wifi-ul este rezolvat şi nu mai e nevoie de comenzi şi chiţibuşuri.
E vorba de o imagine ISO, din câte am înţeles, trebuie ars pe un CD/DVD şi bootat în calculator.
Aici ai linkul pentru imaginea de BIOS cea care nu depinde de vreun sistem de operare, deoarece F-S la acest model al tău suportă doar/exclusiv Windows Vista.

Alte idei nu am...momentan.

Multmesc, dar.. nu. Fara BIOS... Riscul prea mare doar pentru problema asta.
De mers merge, dar e ciudat tare. Am zis mai sus.
1. Pornesc laptop-ul, cu cablul de net in el, si am net pe sarma.
2. Scot cablul si dau modprobe acer-wmi
3. Se activeaza placa wireless si am net.

Daca pornesc calcul fara cablul de net in el,  pot sa activez placa cu modprobe acer-wmi (cel putin asa imi arata led-ul), dar WiFi Radar imi spune ca placa wireless e disabled. Daca fac cum am spus mai sus (DOAR in ordinea aia, cand activez placa wireless, imi vede router-ul si se conecteaza direct)
Ma gandesc ca e posibil sa nu plece vreoun serviciu esential pt net/retea daca nu vede o conexiune in momentul pornirii, si de aia nu merge decat in ordinea aia.... dar poate ma insel.

Si mai ramane si problema dezactivarii placii. Cu rmmod acer-wmi nu face nimic.

Editat ultima oară de shadow9063 (04 Jul 2010 17:52:52)


PC: Core 2 Duo, 3Ghz, 3 GB DDR2, GF GTS 450 512 MB, 640 GB WD caviarblack sata2 + 200 GB WD sata2 + 160GB WD IDE
Notebook: Fujitsu Siemens Amilo li2727 T2390 1.86Ghz dual-core, 2 GB ddr2, 250 GB sata2

Offline

 

#24 04 Jul 2010 17:51:22

Riddick
Moderator
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 11 Nov 2007
Mesaje: 2762
Site web

Re: Problema instalare/activare placa wireless

Evident că riscul de a te trezi cu un laptop mort la propriu e iminent în cazul unui update de BIOS.
Poţi eventual încerca, chiar şi măcar de curios, să vezi dacă merge cum doreşti tu pe Linux Mint....deşi e mai degrabă o problema hardware la tine decat o incompatibilitate software.
În fine...ţi-am mai scris şi în mail. Cum ai ocazia, scapă de laptop. Eu acum o lună-două am refuzat să instalez Ubuntu pe un Fujitsu-Siemens. Pur şi simplu sunt...slabe, ce mai.


Nintendo Network ID: Bodolay

Offline

 

#25 04 Jul 2010 18:11:20

V3n3RiX
Oaspete

Re: Problema instalare/activare placa wireless

shadow9063 a scris:

V3n3RiX a scris:

1. modprobe acer-wmi activeaza wirelessul, deci rmmod acer-wmi ar trebui sa il dezactiveze fara reboot.
2. Daca vrei sa nu mai fie nevoie sa dai modprobe de fiecare data, editeaza /etc/modules si adauga la sfarsit acer-wmi. Asta ar trebui sa iti activeze wirelessul la fiecare reboot in mod automat.

1. 
mobilephoto@mobilephoto-laptop:~$ sudo rmmod acer-wmi
[sudo] password for mobilephoto:
ERROR: Module acer_wmi does not exist in /proc/modules

asta imi da cand dau rmmod acer-wmi

2.
nu vreau sa-l activez la boot, pt ca folosesc destul de mult si conexiune wired pe el.

rmmod acer-wmi este opusul lui modprobe acer-wmi . Trebuie dat doar daca ai dat modprobe initial. Tu spui ca dai modprobe ca sa activezi, iar apoi nu mai poti sa dezactivezi. De aceea ti-am sugerat rmmod.

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB