Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 02 Jul 2011 12:36:09

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Precizare:
1: versiunea la care se referă acest tutorial (precum și toate legăturile pentru aceasta) este Ubuntu 10.04 pentru 32 biți, deoarece este cea mai potivită pentru o asemenea sarcină, din mai multe motive.
2: metoda necesită o legătură la Internet, pentru că mediul de la care pornește instalarea are nevoie de rețea pentru a aduce pachetele necesare; consider că routerele care dau Internet prin dhcp nu sunt echipamente exotice, greu de găsit în casa omului.
3: ceea ce este descris mai jos este modul meu de lucru; desigur, poate fi îmbunătățit, sunteți liberi să o faceți.   

Pentru calculatoarele aflate la limita inferioară a specificațiilor (procesoare~450 MGhz RAM~384), o instalare normală a sistemului de operare Ubuntu nici nu poate fi realizată, deoarece cerințele pentru rularea instalatorului grafic Ubuntu le depășesc lejer. Ați putea încerca varianta instalării de pe discul Alternate, însă veți avea același mediu grafic Gnome, fără a putea alege un alt mediu grafic mai puțin pretențios cu resursele, așadar mai rapid.

Imaginea de bază de la care pornim este discul Ubuntu Minimal. Descărcați această imagine și o ardeți pe un CD folosind din programul preferat opțiunea Scrie o imagine de disc (Burn ISO Image) sau realizați un stick USB de pornire prin utilitarele specifice mediilor Ubuntu/Linux sau Windows, în funcție de ce mașină aveți la îndemână. Aici resursele sunt pe alese, pornind de la Creatorul de discuri USB din Ubuntu, trecând prin Multisystem și Unetbootin, precum și comanda dd, care, credeți sau nu, are și un echivalent în Windows, pentru cei mai avansați.

De-acum aveți imaginea. Porniți calculatorul de pe CD-ul sau mediul USB creat. După pornirea sistemului, urmați instrucțiunile afișate. Printre primele proceduri va fi cea de detectare a plăcii de rețea și configurare a conexiunii Internet. De regulă, un furnizor dhcp sau un router care asigură o conexiune dhcp nu ridică niciun fel de probleme instalatorului text. Dacă vă aflați în altă situație, căutați resurse pe Internet.

Vă folosiți de tastele Tab, de tastele săgeți, de tasta Spațiu și de tasta Enter pentru a muta câmpurile active, pentru a selecta opțiuni și pentru a le confirma. Nu este atât de greu precum credeți.

Există două momente mai delicate, unul în care specificați partițiile sistemului, altul în care realizați selecția programelor. Pentru primul puteți aplela la forumul de față, discuții sunt cu duiumul. În ceea ce privește alegerea pachetelor de instalat, eu aici specific numai serviciul cups, de tipărire. În varianta pe care am instalat-o eu, traducerea în limba română era puțin nefericită, termenul print fiind tradus prin listare. Uitați-vă bine sau nu alegeți nimic, urmând să instalați ulterior acest serviciu.

Acestea fiind spuse, să începem:

Imaginea pe care o veți avea la boot poate fi aceasta:
http://i.imgur.com/YtVxc.png
Tastați Enter pentru a ajunge aici:
http://i.imgur.com/02uKF.png
Evident, alegeți Install. Veți trece în ecranul de alegere a limbii. Mie-mi place a noastră:
http://i.imgur.com/7Yvqv.png
Urmează detecția mapării de tastatură. La fel, folosesc ro std (cu ș,ț, etc) care poate fi încărcată prin procedurile din imaginile următoare. Atenție la caracterele pe care trebuie să le introduceți de la tastatură sau despre care trebuie să dați informații instalatorului (am ales câteva imagini, nu este toată succesiunea de întrebări):
http://i.imgur.com/yIw7o.png
http://i.imgur.com/zAzOk.png
http://i.imgur.com/9DI5R.png
După limbă și tastatură, sunt configurate sursele de programe. Mergeți pe cele implicite, le vom schimba mai târziu din Synaptic.
http://i.imgur.com/ODicc.png
http://i.imgur.com/QLlQc.png
Dacă nu aveți rețele speciale de internet, lăsați liber câmpul pentru proxi, ca mai jos:
http://i.imgur.com/tLyUz.png
De-acum vor fi aduse pachetele pentru demararea procedurii de instalare. Fiți răbdători, în funcție de netul pe care-l aveți, poate dura câteva minute (dar se face, chiar dacă nu observați activitate.
http://i.imgur.com/QsgT4.png
Ajungeți la configurarea timpului. Alegerea unei sincronizări cu UTC nu creează nici o problemă, în afara situației când aveți dual-boot cu Windows XP. Nu știu de celelalte versiuni mai noi de la Redmont, dar XP-ul câteodată clachează și dă UTC-ul în locul timpului local; instalarea Linux n-are treabă cu grețurile astea.
http://i.imgur.com/iRPN9.png
De-acum încep cu adevărat chinurile facerii. Am ajuns la partiții. Mergem pe manual, că de, vrem Linux, iar asta înseamnă să fim deștepți:
http://i.imgur.com/q89KT.png
Alegeți apoi discul sau partiția dedicată Linuxului. Eu am o instalare în VB, dar puteți deprinde pașii fără probleme. Pornesc de la un disc (sau voi de la o partiție) gol (goală):
http://i.imgur.com/BqhE8.png
Aleg să creez o partiție nouă pe acel spațiu:
http://i.imgur.com/BkPpv.png
http://i.imgur.com/Ny5Et.png
http://i.imgur.com/YWa9a.png
http://i.imgur.com/TvyDl.png
Pe aceasta, care va fi destinată / o fac primară:
http://i.imgur.com/OZRCg.png
http://i.imgur.com/3Rcf1.png
Urmează datele despre partiție:
http://i.imgur.com/I0APE.png
În imaginea de mai jos sunt trecute atributele partiției. De regulă, aici nu aveți ce modifica, DAR dacă atributele nu sunt cele din imagine, vă folosiți de tastele săgeți pentru a vă poziționa pe cîmpul care-l doriți modificat și apăsați Enter pentru opțiuni. Ca dimensiune, recomand pentru / maxim 6-8 GO (rețineți că vrem să aducem la viață un sistem mai vechi, care nu dispune de 200-300-600 GO, precum azi; în instalarea mea virtuală, am obținut max 2 GO ocupați pe root; acum depinde și ce vreți voi să puneți pe sistem).

După ce este gata partiția root (/), trecem la /home. Aici se vor afla documentele, pozele, filmele voastre. Practic, feliem din nou spațiul liber, având grijă să lăsăm o parte goală pentru swap. În exemplul meu am lăsat în jur de 512 MO. recomand 1 maxim 2 (nu cred că veți lucra cu editări grafice complexe sau cine mai știe ce aplicații care să halească memorie ca la balamuc). Puteți alege așadar maximum, minus rezerva pentru swap. Ovom face logică, pentru a putea fi feliată mai târziu, după dorință, dacă veți avea idei trăsnite (partiție dedicată copie date, încercări distribuții Linux).
http://i.imgur.com/EghB6.png
http://i.imgur.com/9YPaW.png
http://i.imgur.com/3KcZR.png
http://i.imgur.com/gyFaZ.png
http://i.imgur.com/39A3d.png
Avem din nou pagina cu atributele partiției. verificați cu atenție înainte de a confirma finalizarea partiției:
http://i.imgur.com/Hvpl6.png
În sfârșit, swap-ul, din rezerva păstrată:
http://i.imgur.com/u5Fx7.png
http://i.imgur.com/r7yqL.png
La pagina atributelor partiției, veți avea date eronate:
http://i.imgur.com/IsRcj.png
Modificați-le folosindu-vă de tastele săgeți și Enter, pentru a obține o zonă de swap:
http://i.imgur.com/YukzC.png
http://i.imgur.com/eu5j4.png
Consultați rezumatul afișat, și dacă totul este în regulă, confirmați. dacă nu, aveți butonul Înapoi.
http://i.imgur.com/TMT17.png
Procesul de instalare continuă, cu aducerea pachetelor de pe net:
http://i.imgur.com/UWWOy.png
Din nou, fiți răbdători. Urmează configurarea utilizatorului:
Numele complet:
http://i.imgur.com/K2i6x.png
Numele de scenă (așa cum va fi văzut de calculator):
http://i.imgur.com/BXH9S.png
Parola și confirmarea ei (introduceți una puternică, dar nu ceva pe care să uitați ușor):
http://i.imgur.com/wRt2a.png
Veți fi întrebat dacă doriți criptarea dosarului personal. Eu nu vreau, dar alții poate că  da. Alegeți în consecință:
http://i.imgur.com/WKtGR.png
Urmează pagina configurărilor pentru actualizări. Alegerea mea este mai jos. oricum, vom face un retuș din Synaptic.
http://i.imgur.com/Kxi4L.png
Se aplică setările pentru apt (automat, n-aveți treabă, imagine de control):
http://i.imgur.com/AQzKE.png
Acum vă este prezentată fereastra de alegere a aplicațiilor și serviciilor. Alegeți doar serviciul de tipărire, altceva nu ne interesează acum:
http://i.imgur.com/WhoHY.png
Urmează încărcătorul de sistem (GRUB). Dacă este singurul sistem de operare, nu veți avea listate alte opțiuni. Alegerea implicită, cu GRUB în /dev/sda, este cea câștigătoare.
http://i.imgur.com/LCgnn.png
Următoarea pagină este cea despre care discutam la începutul prezentării: reglarea ceasului de sistem conform cu UTC:
http://i.imgur.com/zXu3e.png
Ultima confirmare va reporni sistemul. Scoateți mediul de instalare (CD/USB) și verificați BIOS-ul pentru a permite pornirea de pe discul fix.
Ceea ce ați obținut este asta, după ce vă autentificați:
http://i.imgur.com/I9Ux9.png
Prima comandă în mediul vostru minimal va aduce mediul grafic și câteva utilitare de bază:

Cod:

sudo aptitude install xorg wdm fluxbox fluxconf synaptic eterm lxterminal

Xorg-ul este serverul grafic, wdm-ul asigură autentificarea în mediul grafic, fluxbox este administratorul de ferestre (de fapt, nu numai, deoarece conține și o suită de aplicații dedicate smile , synapticul vă permite instalarea, dezinstalarea și configurarea surselor de programe, eterm pune wallpaper-ul și lxterminal este un emulator de terminal mai prietenos cu utilizatorii și resursele de sistem - permite copiere/lipire).
După instalare, reporniți sistemul cu

Cod:

sudo reboot

http://i.imgur.com/jp6c7.png
Iată cum veți fi întâmpinați de ecranul de autentificare și de mediul grafic:
http://i.imgur.com/R4HS5.png
http://i.imgur.com/4WbE4.png
Prima șmecherie este configurarea Synaptic, astfel:
1. Sursele de programe puse pe serverul principal (main). Este mai stabil, chiar dacă asigură o viteză mai mică (din Settings).
http://i.imgur.com/zAVmO.png
http://i.imgur.com/QxMiJ.png
Urmează actualizările, ca mai jos. și nu uitați de Reload (Reîncarcă):
http://i.imgur.com/p126d.png
http://i.imgur.com/exT5q.png
O actualizare importantă este cea a fluxboxului, pentru care adăugați o arhivă de programe ppa:

Cod:

sudo add-apt-repository ppa:paultag/fluxbox
sudo aptitude update && sudo aptitude safe-upgrade

Dacă a mers, ieșiți din fluxbox (Exit) și autentificați-vă din nou. Veți obține asta:
http://i.imgur.com/VYRD7.png

Pentru configurarea ca sistem utilizabil (aplicații, personalizări și probleme întâlnite de mine) apelați la acest topicși la site-ul fluxbox wiki.
Spor la treabă!


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#2 02 Jul 2011 17:28:53

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

@scdragos: pornește de la Ubuntu 11.04 MinimalCD. În rest, cam ăștia-s pașii.


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#3 02 Jul 2011 19:17:32

calvarr
Membru
Înregistrat: 09 Sep 2007
Mesaje: 1742
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

+++
In 11.04 e la fel ca si in 10.04, diferenta apare cand vrei sa instalezi gnome, bagandu-ti pe gat fara sa te intrebe unity.


tvmaxe-cli
☢☣☠

Offline

 

#4 02 Jul 2011 20:03:27

stanca
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 03 May 2009
Mesaje: 1167
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

+1 pt acest tutorial foarte detaliat Marian Vasile.Ar mai fi de adaugat si un file manager doar,de exemplu thunar,pcmanfm sau chiar rox-filer.Optional doar si conky,gkrellm2,wbar,urxvt-unicode,cairo-compmgr sau xcompmgr. smile

Editat ultima oară de stanca (02 Jul 2011 20:05:44)

Offline

 

#5 02 Jul 2011 21:31:15

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

@stanca: da, aici există o listă cu ce folosesc în completarea fluxbox. Și cele adăugate de tine sunt beton!


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#6 03 Jul 2011 09:28:31

arhonte
Membru
Înregistrat: 12 Dec 2010
Mesaje: 202

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

foarte frumos...un astfel de material iti poate salva un claculator vechi de la"aruncat la gunoi"...insa am o rugaminte...cum se poate face o instalare pe o concexiune tip rds?...am mai incercat de mai multe ori sa instalaez MinimalCD dar nu stiu cum sa realizez o conexiune la internet...mai poti adauga cateva secvente si despre realizarea unei conexiuni tip DSL?....cum pot fi 'pacaliti" pasii:
1.Conexiune VPN
2.DSL-add
3.Editare conexiune
4.Aplica.....?

Offline

 

#7 03 Jul 2011 17:31:53

stanca
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 03 May 2009
Mesaje: 1167
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Cod:

sudo ppoeconf

,si urmezi pasii raspunzand la toate intrebarile cu da.

Offline

 

#8 03 Jul 2011 19:54:11

sandu
Membru
Înregistrat: 14 Feb 2006
Mesaje: 811

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Nu se poate cu pppoeconf, trebuie configurata reteaua la inceputul instalarii cand se pregateste pentru a lua pachetele de pe serverele ubuntu.
Cred ca s-ar putea numai cu ceva artificii:
- sa imprumuti temporar un router care sa-l configurezi corespunzator;
- sa configurezi un alt PC ca server ftp unde sa ai ubuntu(de pe un DVVD) la Download-varianta incomoda si neincercata de mine.

Offline

 

#9 05 Jul 2011 19:24:38

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

ppa-urile doar pun programele la bătaie...trebuie să-l aduci în sistem, după cum făcut, prin comenzile de instalare. Poți porni un program cu Alt+F2, nume program și Enter.
Poți edita meniul Fluxbox pentru a adăuga un program.
De oprit sistemul, numai din Terminal, cu sudo shutdown -h now sau sudo halt. Da` e rapid, nu?

Medibuntu îl pui exact cu comanda de pe site:

Cod:

sudo wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list && sudo apt-get --quiet update && sudo apt-get --yes --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get --quiet update

Apoi instalezi w32codecs, libdvdcss2, googleearth și ce mai vrei tu. Mai poți pune și ubuntu-restricted-extras


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#10 05 Jul 2011 19:31:51

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Nu există. Ce vrei să faci pentru tastatură și mouse?


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#11 05 Jul 2011 19:39:12

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Pentru tastatură, din Terminal:

Cod:

setxkbmap ro std

Restartul va șterge configurarea, și va reveni la cea implicită (us bănuiesc). Pentru a o schimba manual,

Cod:

setxkbmap us

Pot fi adăugate în meniu, folosind resursele de pe Fluxbox Wiki.
Despre mouse, mă interesez acum.


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#12 05 Jul 2011 19:53:30

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Ia vezi cu mouse-ul:
http://www.linuxquestions.org/questions … se-145621/
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=185186

Pentru jucării cu tastatura: http://fluxbox-wiki.org/index.php?title … ard_layout

Viteza are un preț: mai greu de configurat, aproape totul se face prin fișierele text. Mai ai fluxconf și fluxmenu în Alt+F2 dar sunt sărace în opțiuni...


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#13 05 Jul 2011 20:07:14

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Dacă nu dai tu de el, voi mai căuta și eu când am timp.


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#14 05 Jul 2011 21:01:09

marianvasile
Administrator
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Jan 2008
Mesaje: 4045

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Da, aveai Ubuntu cu tot tacâmul!


Tot ceea ce mâinile tale prind să săvârșească, fă cu hotărâre, pentru că în groapa în care te vei duce nu există nici faptă, nici punere la cale, nici știință și nici înțelepciune. (Ec. 9:10)

Offline

 

#15 05 Jul 2011 21:58:38

stanca
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 03 May 2009
Mesaje: 1167
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

scdragos a scris:

Hai că ești tare! Am rezolvat și mouse-ul. Mulțumesc mult!

Dacă nu-ți dezactivai chestia cu reputația, te-alegeai cu o gămadă de puncte.

****************************************************************************************

Și setarea mouse-ului ține tot până la primul restart.

Cred că trebuie să existe un fișier de configurare pe undeva, unde se pot personaliza setările.

Chestia cu reputatia tocmai o cautam si eu. wink
Incearca sa pui toate aceste comenzi necesare in ~/.fluxbox/startup pt a porni automat la fiecare start.

Editat ultima oară de stanca (05 Jul 2011 22:16:33)

Offline

 

#16 24 Jul 2011 17:08:50

big_bum
Membru
Locaţie: $HOME
Înregistrat: 30 Nov 2010
Mesaje: 2437
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Dupa ce am dat Continua, dupa intrebarea cu Proxy, imi apare un ecran albastru si o dunga gri in partea de jos a lui. Nu se acceseaza reteaua, nu face nimic. E normal asa? Cat sa astept?

LE: Am schimbat mirrorul si tot asa nu face nimic. Cred ca este o problema de la mine. In ce VirtualBox a fost instalat?

Editat ultima oară de big_bum (24 Jul 2011 17:14:15)


Linuxul e ca femeile. Odata ce te-ai prins cum sa lucrezi cu el, vrei sa incerci mai multe distributii.
Nexus 5 kernel
Bumberry Pi - a blog running on a Raspberry Pi about Raspberry Pi running a blog.

Offline

 

#17 24 Jul 2011 18:17:06

trilogy
Membru
Înregistrat: 25 Aug 2009
Mesaje: 77

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

big_bum a scris:

Nu se acceseaza reteaua, nu face nimic. E normal asa? Cat sa astept?

Trebuie doar sa ai rabdare wink. Asa sta si la mine.

Editat ultima oară de trilogy (24 Jul 2011 18:17:36)

Offline

 

#18 24 Jul 2011 19:32:22

big_bum
Membru
Locaţie: $HOME
Înregistrat: 30 Nov 2010
Mesaje: 2437
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Da... Asa e. Dupa 20 de minute a pornit. De ce i-a luat atat de mult? neutral


Linuxul e ca femeile. Odata ce te-ai prins cum sa lucrezi cu el, vrei sa incerci mai multe distributii.
Nexus 5 kernel
Bumberry Pi - a blog running on a Raspberry Pi about Raspberry Pi running a blog.

Offline

 

#19 24 Jul 2011 20:10:49

calvarr
Membru
Înregistrat: 09 Sep 2007
Mesaje: 1742
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

La mine in virtualbox 4* merge in cateva secunde poate ai setat pe la placa de retea ceva gresit iar pe laptop e lafel


tvmaxe-cli
☢☣☠

Offline

 

#20 24 Jul 2011 20:25:34

big_bum
Membru
Locaţie: $HOME
Înregistrat: 30 Nov 2010
Mesaje: 2437
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

E setata o placa Intel ca NAT in VBox, iar laptopul e setat prin DHCP Static, wireless.
A pornit instalarea, merge bine, doar ca a stat mult dupa ecranul cu alegerea serverului proxy.


Linuxul e ca femeile. Odata ce te-ai prins cum sa lucrezi cu el, vrei sa incerci mai multe distributii.
Nexus 5 kernel
Bumberry Pi - a blog running on a Raspberry Pi about Raspberry Pi running a blog.

Offline

 

#21 24 Jul 2011 21:36:44

calvarr
Membru
Înregistrat: 09 Sep 2007
Mesaje: 1742
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Pai daca nu ai proxi trebuia sa sari peste... este un buton acolo... si dupa dureaza o secunda smile


tvmaxe-cli
☢☣☠

Offline

 

#22 24 Jul 2011 22:38:47

big_bum
Membru
Locaţie: $HOME
Înregistrat: 30 Nov 2010
Mesaje: 2437
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

A stat dupa, de asta mi s-a parut dubios.
Well, instalarea a decurs ok, astept sa trec pe la o vecina sa-mi iau niste piese si vedem daca ne iese in mic server.
(de fapt asta vroiam sa vad, daca ma descurc cu fluxbox tongue )

Editat ultima oară de big_bum (24 Jul 2011 22:39:11)


Linuxul e ca femeile. Odata ce te-ai prins cum sa lucrezi cu el, vrei sa incerci mai multe distributii.
Nexus 5 kernel
Bumberry Pi - a blog running on a Raspberry Pi about Raspberry Pi running a blog.

Offline

 

#23 03 Oct 2011 13:51:36

calvarr
Membru
Înregistrat: 09 Sep 2007
Mesaje: 1742
Site web

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Daca aveti probleme cu sunetul e bine sa aruncati o privire si aici:
http://howto.blbosti.com/2010/03/ubuntu … n-console/


tvmaxe-cli
☢☣☠

Offline

 

#24 24 Jun 2012 11:08:33

arhonte
Membru
Înregistrat: 12 Dec 2010
Mesaje: 202

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Am instalat minimal cd  12.04 si nu reusesc sa deschid  synaptic-ul....imi apare in lista cu aplicatii
.....doar atat ....ceva solutii?

Offline

 

#25 24 Jun 2012 11:50:00

buffer overflow
Membru
Locaţie: Mangalia
Înregistrat: 09 Jul 2010
Mesaje: 1442

Re: Instalare Fluxbox pornind de la MinimalCD (pentru sisteme vechi)

Ai instalat Synaptic si nu porneste?In 12.04 acest manager de pachete nu vine instalat default el trebuie adaugat manual.


LINUX.WELCOME/home

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB