Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Bun gasit.
Vreau sa instalez ubuntu pe un pc vechi asadar orice resursa disponibila este binevenita. Exista vreo varianta lite de ubuntu sau vreun tutorial/program sau macar imi puteti da cateva sfaturi despre cum pot scapa de procese/aplicatii care ocupa inutil spatiu/procesor/memorie? Eventual ce setari ar trebui sa fac?
Analogia pe windows ar fi ceea ce se face cu nlite, cu setarile ulterioare instalarii cand se alege performanta in detrimentul aspectului, cu oprirea proceselor inutile etc.
Pe respectivul pc ma intereseaza sa navighez pe net,, sa pot asculta muzica si vedea filme
Multumesc anticipat
incearca un xubuntu sau lubuntu si ar trebui sa fie ok.sau daca vrei sa economisesti si mai multe resurse(desi partea grafica,o sa ..te dezamageasca foarte urat,daca nu esti obisnuit deloc)poti incerca fluxbox.uita-te pe youtube inainte,ca sa vezi intai in ce te bagi,ca sa-ti faci o idee,si sa vezi daca te poti obisnui sau nu.
incearca bodhilinux
Editat ultima oară de nkn (10 Sep 2011 06:54:41)
Intre xubuntu si lubuntu ce diferenta este? Ce ma sfatuiti sa aleg? Cu ubuntu simplu nu merge sa ii scot ce nu imi este necesar? As fi vrut sa folosesc ubuntu, insa daca nu fac nimic o sa ma orientez spre celelalte versiuni recomandate.
Multumesc
Intre Xubuntu si Lubuntu este diferenta de Desktop Environment si programele care vin implicit cu el.
Eu zic sa folosesti Ubuntu 10.04 LTS . Scoti ce nu iti trebuie din Startup Aplications si nu rulezi multe aplicatii in acelasi timp. Sigur o sa faca fata.
Ca sa dezinstalezi aplicatii poti folosi apt-get purge .
Editat ultima oară de SergiuM (11 Sep 2011 21:25:41)
Imi puteti spune va rog ce avantaj ar avea ubuntu 10 fata de ultima versiune aparuta?
Multumesc
Va multumesc tuturor.
O sa instalez 10.04 lts sa vad cum functioneaza.
Am cautat i am gasit 10.04 2 si 10.04 3. Ce sa downloadez. Imi puteti da va rog un link?
Multumesc
Editat ultima oară de lorelei (15 Sep 2011 15:37:07)
Ultimul ISO stabil, care conține toate actualizările în cazul LTS-ului, este 10.04.3