Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Salutare,
Stiti cumva cum fac sa nu mai intre screensaver-ul dupa 10 min? De ex. nu utilizez laptopul si intra screensaverul. Am debifat tot in system settings si degeaba. Mentionez ca astazi a inceput sa se comporte asa, pana acum nu am avut problema asta.
multuemsc
Se înnegrește ecranul?
Mai vezi în Power Settings- Energy Saving Settings. Aici la AC Power debifează "Dim display" și "Screen Energy Saving".
Riddick a scris:
Se înnegrește ecranul?
Mai vezi în Power Settings- Energy Saving Settings. Aici la AC Power debifează "Dim display" și "Screen Energy Saving".
Sunt debifate toate....da se innegreste
Și zici că în System Settings- Display and Monitor- Screen Saver ai debifat jos "start automatically after"?
Ciudat...
Nu cumva ai un amestec de sisteme și-ți intră gnome-screensaver? S-a mai întâmplat...
apt-cache search --installed gnome-screensaver
marianvasile a scris:
Nu cumva ai un amestec de sisteme și-ți intră gnome-screensaver? S-a mai întâmplat...
Cod:
apt-cache search --installed gnome-screensaver
Am instalate cele default... insa pana acum nu a intrat niciunul, face faza asta de astazi.
gnome-screensaver - GNOME screen saver and locker xscreensaver - Automatic screensaver for X xscreensaver-data - data files to be shared among screensaver frontends xscreensaver-gl - GL(Mesa) screen hacks for xscreensaver gnome-screensaver-flags - Screensaver for GNOME with flags of the world. kdm-gdmcompat - Provide basic gdm functionality to systems running kdm pidgin-awayonlock - pidgin plugin to set as away on screensaver activation unicode-screensaver - screensaver displaying unicode characters xscreensaver-data-extra - data files to be shared among screensaver frontends xscreensaver-gl-extra - GL(Mesa) screen hacks for xscreensaver libpam-gnome-keyring - PAM module to unlock the GNOME keyring upon login
Pot sa dezinstalez cumva screensaver?
Editat ultima oară de bogzy83 (31 Jan 2012 15:57:28)
Ia mai scrie și asta, că mie-mi dă o eroare apt-cache:
dpkg --get-selections | grep gnome-screensaver
la "dpkg --get-selections" apare o lista foarte lunga iar la "grep gnome-screensaver" nu se intampla nimic
daca le scriu exact cum ai scris tu iarasi nu s eintampla nimic....
poate nu fac ceva bine...
Dacă nu se întâmplă nimic, e de bine, nu ai instalat un alt economizor de ecran în afară de cel al KDE-ului. Devine din ce în ce mai kinky...Comanda se dă așa cum am scris-o, prima parte realizează lista aia «lungă» de programe instalate, iar a doua parte filtrează rezultatul în funcție de un șir dat (aici gnome-screensaver).
Editat ultima oară de marianvasile (31 Jan 2012 16:06:26)
Am inteles.
Acum trebuie sa plec, dar intru din nou deseara. Multumesc pentru sugestiile de pana acum.
O zi faina.
Mai stie cineva vreo solutie? deoarece tot asa se comporta: dupa 10 minute se innegreste ecranul ![]()
Editat ultima oară de bogzy83 (03 Feb 2012 08:37:07)
Din pacate ma lovesc de aceasi problema in Kubuntu 12.04 am facut tot ce am gasit pe forum ca setari si tot nu pot sa dezactivez screensaverul. mai deranjant e ca nu pot sa vad nici nu film fara sa misc de mouse din cind in cind. in power management e debifat tot ce tine de energy saving si tot se inegreste ecranul. E singura problema care o am cu Kubuntu 12.04 daca stie cineva cum pot sa dezinstalez/dezactivez screensaverul va rog un pic de ajutor.
Inca persista si la mine problema....
Mda si eu am problema asta,de aceea am renuntat momentan la el si stau pe unity,cred ca este din kde un bug ceva ca daca activez screensaverul si pun 60 min dupa care debifez si dau un apply,ramane pe 60min ![]()
Eu sunt pe Kubuntu 12.04. Daca debifezi toate optiunile de la power management si screensaver-ul, intra in "vigoare" setarile energy saving (care sunt de la bios sau ceva de genu, nu o luati de buna cu bios-ul). Daca dati
xset -q
cu toate alea debifate, o sa va dea
DPMS is enabled
, iar dpms ala face ca monitorul sa se stinga dupa un anumit interval. Ca sa scap de problema asta, eu am bifat optiunile de la power management (mai putin cea de suspend), dar le-am dat valori mari (maximum puteti selecta 360 minute). Screensaver-ul l-am lasat dezactivat din meniul lui.
L.E. Chiar daca dati comanda de mai sus cu optiunile de la power management bifate, DPMS o sa fie tot enabled, dar merge pe setarile bifate de voi, asa ca nu va speriati daca vedeti Enabled si dupa ce ati facut cum v-am spus.
Editat ultima oară de iTheMaster (16 May 2012 12:56:20)
iTheMaster a scris:
Eu sunt pe Kubuntu 12.04. Daca debifezi toate optiunile de la power management si screensaver-ul, intra in "vigoare" setarile energy saving (care sunt de la bios sau ceva de genu, nu o luati de buna cu bios-ul). Daca dati
Cod:
xset -qcu toate alea debifate, o sa va dea
Cod:
DPMS is enabled, iar dpms ala face ca monitorul sa se stinga dupa un anumit interval. Ca sa scap de problema asta, eu am bifat optiunile de la power management (mai putin cea de suspend), dar le-am dat valori mari (maximum puteti selecta 360 minute). Screensaver-ul l-am lasat dezactivat din meniul lui.
http://i.imgur.com/WNyeus.jpg
L.E. Chiar daca dati comanda de mai sus cu optiunile de la power management bifate, DPMS o sa fie tot enabled, dar merge pe setarile bifate de voi, asa ca nu va speriati daca vedeti Enabled si dupa ce ati facut cum v-am spus.
la comenzile de mai sus imi da asta si tot nu am rezolvat nimic
xset -q
Keyboard Control:
auto repeat: on key click percent: 0 LED mask: 00000002
XKB indicators:
00: Caps Lock: off 01: Num Lock: on 02: Scroll Lock: off
03: Compose: off 04: Kana: off 05: Sleep: off
06: Suspend: off 07: Mute: off 08: Misc: off
09: Mail: off 10: Charging: off 11: Shift Lock: off
12: Group 2: off 13: Mouse Keys: off
auto repeat delay: 660 repeat rate: 25
auto repeating keys: 00ffffffdffffbbf
fadfffefffedffff
9fffffffffffffff
fff7ffffffffffff
bell percent: 50 bell pitch: 400 bell duration: 100
Pointer Control:
acceleration: 20/10 threshold: 4
Screen Saver:
prefer blanking: yes allow exposures: yes
timeout: 0 cycle: 600
Colors:
default colormap: 0x20 BlackPixel: 0 WhitePixel: 16777215
Font Path:
/usr/share/fonts/X11/misc,/usr/share/fonts/X11/Type1,built-ins
DPMS (Energy Star):
Standby: 600 Suspend: 600 Off: 600
DPMS is Disabled
Lasa comenzile. Alea erau de control. La unii e Enabled, la unii nu. Fa cum ti-am zis cu bifatull si setatul unui timp mai mare, care sa nu te incurce.
iTheMaster a scris:
Lasa comenzile. Alea erau de control. La unii e Enabled, la unii nu. Fa cum ti-am zis cu bifatull si setatul unui timp mai mare, care sa nu te incurce.
Am facut si se pare ca merge multumesc de ajutor.
Problema este simplă.
Instalează din ppa KDE 4.8.2 (eu în 11.10 am 4.8.2, nu mai știu dacă 4.7.4 are această facilitate), iar pe lângă imensele performanțe pe care le opți, rezolvi problema astfe:Configurări sistem/gestiune energie/configurări activitate/activitate nouă/definește un comportament special aici bifezi Niciodată nu opri ecranul și Niciodată nu opri sau suspenda calculatorul. sau configurezi cum vrei
exemplu: http://imgur.com/rDWQT
titus a scris:
Problema este simplă.
Instalează din ppa KDE 4.8.2 (eu în 11.10 am 4.8.2, nu mai știu dacă 4.7.4 are această facilitate), iar pe lângă imensele performanțe pe care le opți, rezolvi problema astfe:Configurări sistem/gestiune energie/configurări activitate/activitate nouă/definește un comportament special aici bifezi Niciodată nu opri ecranul și Niciodată nu opri sau suspenda calculatorul. sau configurezi cum vrei
exemplu: http://imgur.com/rDWQT
Am facut-o si functioneaza in sfarsit.