Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.

Ori ca sunt niste icon-uri, ori un Nautilus mult mai bine ''asezat in pagina'' cei de la Elementary ne-au obisnuit cu simplitate si eficacitate in creatii. Iar poate putini dintre voi stiti ca acestia au deliberat chiar si un sistem de operare. Arata bine, minimalist, iar din marimea mb-lor downloadati pentru testarea si instalarea acestuia, ar trebui sa avem si un sistem de operare functional. Urmeaza sa-l testez si eu, impreuna cu alti doritori si sa vedem daca acesta face parte din marea cantitate de sisteme de operare bazate pe GNU/Linux ce sunt un esec total, instabile si neoperationale sau intradevar '' It's gonna be huge!''
Fara alte prezentari, ElementaryOS
DOWNLOAD========> Click AICI! - elementaryos0.1-jupiter-i386
Editat ultima oară de Laurentiu.Dragone (01 Apr 2011 07:30:09)
Am încercat și eu în mod live acest ElementaryOS.....nu m-a impresionat cu nimic.În afară de o temă frumoasă și un wallpaper drăguț chiar n-am găsit nimic remarcabil.
E un doar un Ubuntu puțin mai arătos.
ElementaryOS...e albastru:)...am incercat sa ma conectez pe internet in livecd..dar nu am reusit...pare un ubuntu 10.10 cu "hepatita"...abiword in loc de openoffice...etc...prea putin ca sa ma convinga...ubuntu 10.10 cu sudo apt-get autoclean din cand in cand "fluiera"![]()
Nici pe mine nu m-a impresionat cu nimic. Nimic inovator, nimic revolutionar, nimic nemaivazut asa cum se prevedea aceasta distributie Elementary. Patetic. Astept cu nerabdare Ubuntu 11.04 si Mint 11 cu speranta ca de data aceasta Ubuntu va fi mai bun, mai stabil si mai rapid decat Mint (eu fiind un utilizator Mint, dar fan inrait Ubuntu)
Laurentiu.Dragone a scris:
[...]Astept cu nerabdare Ubuntu 11.04 si Mint 11 cu speranta ca de data aceasta Ubuntu va fi mai bun, mai stabil si mai rapid decat Mint [...]
Speranța moare ultima! ![]()
Eu sunt (eram) fan Ubuntu, dar folosesc Mint. La fel ca Laurențiu. De la Unity încoace nu mai pot regăsi speranțe în Ubuntu.
@Laurentiu.Dragone
Nu cred că sunt șanse ca Ubuntu 11.04 să fie peste Mint 11. De ce? Unity și restricted-extras. Lipsa pidgin, sun-java, vlc, gimp, etc.
Clement ascultă comunitatea și pune lucrurile bune pe CD/DVD.
Eu la Mint nu sunt împăcat cu LMDE (Debian edition), lasă mult de dorit, adică Mint a creat o comunitate în jurul faptului că este mai prietenos decât Ubuntu, iar LMDE contrazice acest fapt. LMDE este mai prietenos decât Debian. Iar Debian este câine credincios stăpânului, dar prietenos nici pe departe. Până cand LMDE o să fie la fel de user friendly ca Ubuntu, respectiv Mint bazat pe Ubuntu, mai curge ceva apă pe Dunăre.
@coman norbert
Unity este un concept ce poate surade oricarei persoane ce isi foloseste computerul ca pe o 'unealta' de a tine legatura cu prieteni, facebook, mail, muzica, film. Iar pentru asta Unity este grozav. LMDE l-am testat, l-am chiar si instalat, dar m-a dezamagit cumplit. Este mult prea dur cu cel de la capatul tastaturii, plus ca am descoperit niste bug-uri pe configuratia mea, ce din prisma mea sunt neacceptabile, unul dintre ele de care inca imi aduc aminte este nefunctionarea touchpad-ului. Si plus ca nu sunt un inrait al ideii ca ar trebui sa dureze mai mult de 1 ora pentru a rezolva o problema de compatibilitate intre sistem si hardware.
Si in Unity nu poti instala PIDGIN? GIMP? (aici cred ca ori nu am inteles bine, ori nu sunt destul de informat, in pofida lecturii de cateva ore, poate, pe zi)
Ca idee finala, asteptam cu nerabdare ElementaryOS, se pare ca este o dezamagire totala, pentru toata lumea din cate am observat. Astept Ubuntu 11.04 cu Unity (just for fun) si de dragul experimentarii si probabil Mint 11 cu o instalare finala. Si cu toate astea, cred ca toti ne-am cam plictisit de Gnome, Kde, restul nici nu le pomenesc pentru ca sunt o imitatie proasta de Windows 95 (cred eu, fara intentia de a jigni vr-un fan al acestui mediu)
[...cenzurat]
Editat ultima oară de Laurentiu.Dragone (03 Apr 2011 15:10:54)
Windows 8 va fi o revolutie al sistemelor de operare
Mda,la fel au spus și despre Vista... ![]()
[cenzurat] - Imi cer scuze. Am uitat ca aici se face lobby doar pentru GNU/L!nux
Editat ultima oară de Laurentiu.Dragone (03 Apr 2011 15:09:33)
Gata cu discutiile despre windows ca sunteti departe de subiect!
elementary asta merita testat se misca mult mai rapid decat xubuntu sau lubuntu pe un celeron la 1100 si 512...sdram al 133