Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Am wine. Am Warcraft III instalat in windows. Cind dau open la Frozen Throne.exe imi da o eroare cu directx. Nu scrie nimic acolo, doar Directx 8.1 si linii
Deny a scris:
Am
: wine.
Am
Warcraft III instalat in windows. Cind dau open la Frozen Throne.exe imi da o eroare cu directx. Nu scrie nimic acolo, doar Directx 8.1 si linii
am
- ubuntu x.y cu placa video ATI/NVIDIA , cu driver XYZ proprietar instalat;....
...am citit tot de pe winehq si de pe goagal despre warcraft...
....
am facut asa.... si ....asa si m-am impotmolit ...AICI.
Astea fiind date
raspunsul este :
N-avem !
Spor la joc.!
Solutia (in gluma desigur):
Vreti sa jucati si ceva jocuri pe calculatorul dvs? read a if [ $a = "n" ] ; then echo "Ramaneti doar cu Ubuntu/Linux" fi if [ $a = "y" ] ; then echo "Trebuie sa instalati Windows in dual-boot. Va scuteste de o groaza de probleme" fi exit 0
Acuma intreb si eu ca sa ma aflu in treaba: daca tot vrei sa joci un joc, de ce nu bagi si un Windows in dual-boot si s-a rezolvat problema? Eu asa procedez, mi se pare mai simplu si mai eficient. Windows = jocuri si atat. Linux = celelalte. Ce joc instalat in windows si rulat prin wine, ce batai de cap...Bagi un restart si te joci. Te-ai saturat, mai bagi un restart si te apuci de treaba. Parerea mea.
După cum "dulce glăsuiește" colegul @AM@OR cam așa ar tebui să îți prezinți problema. Bag totusi de seamă că unei mari majorități a utilizatorilor (și ție) li se pare strigător la cer când li se cere să citească regulamentul, codul de conduită, când lise spune să caute înainte de a posta și când postează să fie cât de inteligibili se poate respectând un șablon minimal.
Nu au timp sau chef să facă acest efort intelectual dar totuși au timp să ceară ajutor. Cu excepția cazului în care au de denigrat pe unul altul, atunci strigă "Nu e virgulă acolo....!!!. deci am dreptate...."
Nu te speria o bună parte a mesajului nu e pentru tine ci pentru alți ochi care "să priceapă". Totuși ai face bine ca data viitoare să explici în detaliu despre ce e vorba.
Revenind la problema ta ar trebui să instalezi jocul folosind wine nu doar să încerci să deschizi executabilul cu wine. Ăsta e motivul pentru care se plânge de tot felul de librarii. Probabil cea mai simplă variantă e asta și apoi tot ce ai de făcut e să copiezi salvările în directorul jocului din wine.
Pe AppDB are rating Platinum asta înseamnă că ar trebui să ruleze fără probleme.