Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Salutari ! ma numesc Andrei si m-am alaturat acestei comunitati in speranta ca voi afla raspunsurile dorite. Sunt nou in ubuntu si intampin o problema aceea fiind legata de wireless . In bara de sus imi arata simbolul de la wireless cu un semn al exclamarii langa el...vreau sa intru sa imi fac configuratia de la wireless( adica sa pun parola) si o pun de un milion de ori si nu se conecteaza cu absolut nimic. Repet sunt nou , deci va rog care aveti calmul si rabdare sa-mi explicati. va multumesc anticipat
Daca vrei ajutor trebuie sa ne lasi sa te ajutam!
Ce configuratie are "purtatorul" de wireless? Adu precizari detaliate, inclusiv asupra cipset-ului continut!
Ce versiune de Ubuntu ai pus pe el?
Cum l-ai instalat? Separat sau din windows cu wubi?
Ce operatiuni (actualizari, instalari sau stergere de programe, etc) ai desfasurat pe el si ce incercari de rezolvare a problemei?
Dupa ce aduci precizarile de mai sus poate vei fi ajutat de cineva cu mai multa exeprienta in domeniu.
Multumesc!
folosesc versiunea de ubuntu 10.04 si l-am instalat din windows cu wubi . Sunt in Marea Britanie la ora actuala. Am pus numai parola de la router la sectiunea wireless ( crezand ca e ca la windows iti va aparea reteaua si tu numai cat pui bine mersi parola si ai internet), nu stiu in schimb ce as putea spune despre router-ul meu de wireless au un sistem ciudat tare de a distribui internet-ul...
Proma observatie ... Daca vrei linux ori il instalezi complet (fara alt os-gen windows) ori dual-boot cu windows .
Instalarea prin wubi este ... necurata . Mereu vor aparea probleme,lipsuri sau mai stiu eu ce .
Ca prim pas recomand acest tutorial pentru instalare dual-boot.
PS: Tutotialul este facut pentru 11.10 , vor fi diferente ... minuscule la instalarea lui 10.04
PS: Ceva detalii despre PC ? nu ar strica ![]()
Am pus numai parola de la router la sectiunea wireless ( crezand ca e ca la windows iti va aparea reteaua si tu numai cat pui bine mersi parola si ai internet)
este exact ca la windows, pui parola si te conectezi ![]()
faptul ca l-ai instalat cu wubi nu are nici o importanta. inteleg ca iti vede routerul wireless dar nu te poti conecta la el. esti sigur ca scrii parola bine ? routerul cu ce criptare il ai configurat WPA,WPA2 ?
Editat ultima oară de geosoft1 (16 Apr 2012 00:11:24)
problema este puțin mai complexă.În primul rând trebuie să faci toate actualizările, (pe care nu le poți face dacă nu ai internet) odată cu actualizările vei primii și driverii corespunzători.sunt unii dreiveri pt wireless care văd dispozitivul dar nu se conectează (la unele versiuni de lenovo,am găsit și au rămas nesoluționate).Încearcă mai bine ubuntu 10.10 sau 11.10. 10.04 deși lts are carențe mari la wireless, reparate după actualizare (pe care nu o poți face).o variantă care are șanse mai mari de a funcționa din prima este kubuntu 11.10, dar setările sunt mai complexe.
pe dell-ul meu rulez 10.10, dar numai după ce am instalat driverii propirtari a mers wireless-ul.cu cei impliciți aveam aceeași problemă ca tine.Dacă nu ai și conexiune cu fir, va fi greu să realizezi și conexiunea wireless, fiindcă nu ai cum să instalezi ce-îți trebuie.