Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1
Subiect închis
Salut cum pot adauga mai multe adrese ip unui singur pc?
Folosesc o aplicatie care necesita deschidere multipla pe aceleasi porturi .....
AM cautat pe forum dar nu am gasit nimic interesant!
Interfata grafica (Ubuntu pentru desktop) sau linie de comanda (Ubuntu Server)?
In interfata grafica, click pe iconul de retea - edit connections - selectezi placa de retea - edit - ipv4 settings - method trebuie sa fie manual - add la cate adrese vrei.
In linia de comanda trebuie sa editezi /etc/network/interfaces.
Presupunand ca ai:
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.2
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1Faci alias-uri pentru fiecare adresa noua:
auto eth0:0
iface eth0:0 inet static
address 192.168.1.3
netmask 255.255.255.0
auto eth0:1
iface eth0:1 inet static
address 192.168.1.4
netmask 255.255.255.0Era sa uit, sa nu pui gateway la alias-uri.
am facut asa:
ip meu este : 78.97.91.116
am dat adauga
la adresa : 78.97.91.2
la Masca reatea : 78.97.91.2
si la gateway : 255.255.255.0
este corect?
sau cum va fi noul meu ip public va fi : 78.97.91.216 ?
Editat ultima oară de blackmetal (24 Apr 2012 20:36:43)
E o adresa IP publica, de la provider. Nu vei putea sa folosesti alte adrese daca providerul nu iti da voie.
La adresa e adresa IP cu care iesi in Internet. Daca pui 78.97.91.2 atunci aia e adresa.
din cate stiu cei de la Upc nu-ti pun restrictie pe ip
deci eu vreau sa folosesc mai multe adrese ip simultan pe acelasi pc ?
Se poate face cum ai spus tu , da la :
Ip Public nu prea ma intereseaza vreau sa am 4-5 adrese ip de genu : 78.97.91.2 , 78.97.91.3 , 78.97.91.12 , 78.97.91.213
server dns:
Domenii de cautare:
ID client DHCP :
ce completez?
Nu poti avea mai multe adrese IP asa, pur si simplu. Trebuie sa ti le aloce providerul si UPC-ul sunt singur ca nu o face in abonametele obisnuite.
Ma indoiesc sa nu puna restrictie pe IP. Daca cineva va intra inaintea ta cu unul din cele 4-5 adrese IP pe care le ocupi? O sa dai din umeri ca nu-ti merge aplicatia.
Nu cumva are legatura cu serverul ala de Counter-Strike? Nu mai bine spui ce vrei sa faci si poate venim noi cu o alta solutie mai buna?
exact e pentru counter strike ma gandeam ca acest detaliu minor nu conteaza vreau sa tin 2-3 servere pe acelasi port pe un pc de-al meu
nu o fac pentru bani o fac pentru mine
Editat ultima oară de blackmetal (25 Apr 2012 00:27:08)
Si... de ce ai vrea sa fie pe acelasi port? Care este logica din spatele dorintei tale?
man deja e off topic vreau sa aflu cum se aloca unui pc mai multe adrese ip ( cum fac cei de la firma de hosting)
vreau sa tin pe 27015 serverele pentru ca acesta e portul default
Editat ultima oară de blackmetal (25 Apr 2012 07:17:39)
Cum vad eu...
Ce vrei tu este de fapt sa ceri providerului mai multe ip-uri pe care sa fii gasit tu cu serverul tau...
Acele IP-uri vor veni pe acelasi fir sau mai multe fire pe care tu le vei introduce in server. Pentru mai multe ip-uri cu mai multe fire iti trebuie mai multe placi de retea... astfel incat sa ai IP1-pe eth0, IP2-pe eth1 etc. Daca insa iei mai multe ip-uri pe acelasi fir va trebui sa faci retele virtuale la care sa aloci IP-urile aferente ... astfel IP1-pe eth1, ip2-pe eth1:1, ip3-pe eth1:2 (ai prins indeea) etc...
Nu prea ai cum sa definesti retele virtuale care sa iasa pe IP-uri diferite daca nu ai si acele IP-uri fizic alocate tie de catre provider.
Cred ca te-ar ajuta varianta in care serverul tau sa tina mai multe servere de cs accesibile pe porturi diferite astfel incat ServerCS1 - pe portul 27015, ServerCS2 - pe portul 27016, etc... astfel serverele vor fi gasite pe baza ip-ului tau alocat de provider pe porturile aferente. Pentru asta iti trebuie un singur IP si atat.
Ar mai fi varianta in care ai un router sau iti inveti serverul sa se comporte ca unul... Astfel ar aparea functionalitatea aplicatiei despre care vorbeai...
Iti faci retele virtuale in server (eth1:1, eth1:2, etc) si redirectionezi traficul din router catre reteaua LAN pe care o formezi intre router si IP-urile serverului ... insa tot va trebui sa-i spui routerului ca apelarile sa le distribuie in functie de destinatie si ajungem iar la porturi... pentru ca routerul redirectioneaza un port catre un server CS ... astfel ca o apelare pe portul 27015 nu se poate duce catre toate serverele CS ci doar catre unul singur...
Poate stiu altii mai multe si iti vor da un raspuns mai obiectiv... asta este parerea mea in legatura cu subiectul...
Totusi ... facand o analogie intre serverele tale CS si serverul meu web ... stiu ca apache primeste apelarile pe acelasi port si redirectioneaza catre serverele virtuale care au alocat acelasi IP... Am mai multe servere virtuale care raspund la nume diferite dar pe acelasi IP... nu am definit mai multe IP-uri ... deci teoretic s-ar putea face si ceea ce doresti tu... practic insa ... daca vorbeai de apache te puteam ajuta insa la CS...nu am experienta...
blackmetal a scris:
Ip Public nu prea ma intereseaza vreau sa am 4-5 adrese ip de genu : 78.97.91.2 , 78.97.91.3 , 78.97.91.12 , 78.97.91.213
Tocmai IP public trebuie să te intereseze. Acele adrese în plus sunt probabil alocate altor abonați; nu o să-ți meargă netul pe niște adrese IP puse din burtă. Trebuie să le soliciți la UPC.
blackmetal a scris:
man deja e off topic vreau sa aflu cum se aloca unui pc mai multe adrese ip ( cum fac cei de la firma de hosting)
vreau sa tin pe 27015 serverele pentru ca acesta e portul default
Subiectul a devenit irelevant de la al 2-lea post deoarece Alexandru.Cucu ti-a spus tot ce trebuie pentru a atribui alias-uri la placi de retea.
Subiect închis
Pagini: 1