Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Știu că se găsesc pe forum oameni care își instalează întotdeauna ultima versiune de Ubuntu, fie ca s-o încerce, fie ca s-o folosească. Se oferă cineva voluntar să scrie un scurt review, cu bune și rele, și dacă se poate diferențele esențiale față de distribuțiile mai vechi cu GNOME 2?
Eu am tot upgradat Ubuntu, am început cu 6.06 și am ajuns la 10.04. Mi s-a părut o distribuție foarte potrivită pentru laptop. Dar am rămas la versiunea respectivă, ultima LTS înainte de trecerea la Unity. Am încercat recent Unity într-o mașină virtuală (Ubuntu 11.10 pare-mi-se) și am rămas foarte încântat de Lucid Lynxul meu.
Au fost cam două probleme care m-au deranjat tare. Una ar fi bara aia fixată în stânga, aș fi vrut să o pot muta de-acolo. Și a doua, cea mai gravă, urăsc click to focus. Vreau focus follows mouse și nu am găsit nicăieri setarea asta (dar și dacă aș fi găsit-o nu m-ar fi ajutat prea tare din pricina meniului comun mutat sus, gen mac).
S-au mai mișcat lucrurile? Aș avea și avantaje dacă l-aș actualiza?
Sau dacă știe cineva un review bun, gata scris, care să corespundă realității, un link n-ar strica ![]()