Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
am o intrebare la care am sa va rog sa imi raspundeti ... care este cea mai buna distributie de linux pentru KDE ? vreau sa imi pun kde pe laptopul meu si nu stiu inca care distributie e mai ok .... mentionez ca am testat pan acum kubuntu si linuxmint si ambele cam par la fel ... cealte distributii bune serioase mai cunoasteti ? va rog sa-mi raspundeti .... va multumesc .. cu stima si respect mihaicese
Si care ar fi diferenta intre doua distributii linux, in afara de managementul pachetelor software?
Toate linux-urile sunt la fel de bune. Noua ne place Ubuntu pentru ca asa ne place ![]()
ubuntu nui pe KDE ![]()
Problema este destul de serioasă. eu acum folosesc Kubuntu,dar canonical nu mai susține kubuntu.opensuse care avea default kde, va avea razorqt.Cum Kubuntu va rămâne cu KDE, deși va fi susținut de altcineva,va rămâne singura distribuție cu kde default.mint trage speranțe la cinamon,iar ubuntu la unity.cam toate distribuțiile serioase își fac DE-ul propiu.
@titus
Canonical nu mai plateste dezvoltatori sa lucreze la Kubuntu, dar distributia merge in continuare dezvoltata de comunitate.
Canonical sustine Kubuntu in continuare oferind infrastructura (care nu-i deloc ieftina) si dezvoltand componente comune cu Ubuntu.
@mihaicese
Mergi pe Kubuntu pentru ca nu le prea ai cu GNU/Linux si ti-ar fi mai usor.
@mihaicese
Daca vrei un kde stabil încercă mandriva,și ai sa vezi diferență fata de Kubuntu.
La ce viteza de dezvoltare are Mandriva in ultima vreme.... mai bine nu ![]()
Alexandru.Cucu a scris:
La ce viteza de dezvoltare are Mandriva in ultima vreme.... mai bine nu
Ești sigur??? Nu confunzi cumva partea financiară cu cea tehnică? Unii n-au nevoie de-o firmă potentă financiar care-și tratează userii cu c..., ci de-o distribuție solidă, stabilă și customizabilă, nu bătută-n cuie!
Sau dacă nu e Ubuntu, nu e nimic? ![]()
Editat ultima oară de shogun1 (25 Apr 2012 20:08:59)
@shogun1, daca minunata companie din spatele distributiei nu ofera suport pentru ce face comunitatea nu se poate lansa o versiune noua a acelei distributii!
Apoi au plecat contribuitorii de la Mandriva pe unde au apucat!
Asta era o distributie cu potential muuult mai ridicat fata de Ubuntu, doar ca acum e undeva la fund, aproape ca nu mai auzi de Mandriva.
Pe mine m-a impresionat placut si OpenSuse 12.1 KDE.
openSUSE oferă de multă vreme (relativ) cel mai frumos KDE.
Că veni vorba de Mandriva...din păcate n-o pot compara decât cu minerii blocați în subteran, care mai emit din când în când semnale cum că ar fi în viață.
Mandriva nu mai e ce-a fost.
Sabayon 8 este si ea o distributie ce merita sa vezi pe kde.
apropo stie cineva ceva despre distributia din rusia numita ROSA pe KDE cica este derivata din mandriva ..a testat-o careva?
Distributie derivata din Mandriva e Mageia: http://www.mageia.org/en/
Nu stiu cum sta proiectul, dar poate pentru unii merita incercat.
Si Rosa e derivata tot din Mandriva, nu doar Mageia.
In august 2004 am cumparat un calculator cu Mandriva preinstalat dar in noiembrie am trecut pe Ubuntu, pentru ca la Ubuntu mi-a placut ca s-a pus mare accent pe dezvoltare .
mihaicese a scris:
apropo stie cineva ceva despre distributia din rusia numita ROSA pe KDE cica este derivata din mandriva ..a testat-o careva?
Da, Rosa 2012.0 LTS (5 ani suport), deocamdată e-n stadiul Beta, Kde 4.8.2, kernel 3.0.x, dar e stabilă, are destule pachete oficiale, multe pachete se găsesc în mediile MIB și MRB. Te interesează ceva anume? Poți încerca live-dvd, fără instalare să vezi ce și cum.
Pentru cei cărora le-a plăcut Mandriva, asta se pare că e opțiunea normală, comunitatea locală a adoptat proiectul (MRB= Mandriva Romanian Backports) la fel ca și cea internațională (MIB= Mandriva International Backports).
Cu mici excepții orice distribuție cu Kde se comportă aproximativ la fel, sunt chestii de preferințe, diferențe ce se pot aranja simplu și rapid.
Editat ultima oară de shogun1 (29 Apr 2012 06:08:04)
@shogun1
Ieri a ajuns la RC : http://distrowatch.com/?newsid=07228
Eu unul maine schimb macazul de pe Mandriva 2011 pe Rosa 2012.
Editat ultima oară de V3n3RiX (29 Apr 2012 06:16:43)
@V3n3RiX: mulțumesc pentru corectare, sincer să fiu știam, dar din fuga calului...
Eu am schimbat macazul de vreo 2-3 săptămâni. ![]()
care dintre cele doua distributii derivate din mandriva : magea sau rosa e mai buna ? mai stabila mai complecta din punctul de vedere al unui utilizator mai avansat ... ?
Nu ăsta e forumul unde poți afla ceva. În fine, folosesc Rosa 2012 LTS și sunt extrem de mulțumit, o recomand. N-am încercat Mageia decât foarte puțin, deci nu știu cum e, regret. Colac peste pupăză, nu-s nici utilizator foarte avansat (la ce anume te referi, cumva aplicațiile CLI?)... ![]()
PS: ca părere personală, orice distro cu Kde se comportă cam la fel cu oricare alt distro cu Kde, cu mici excepții de aspect, consum, viteză, număr pachete în medii/ repozitorii, și-alte mărunțișuri. Deci pune-ți un distro (sau păstrează-l pe cel instalat) și învață să-l utilizezi cât mai bine. Un mic material despre Kde (chiar dacă e pentru Mandriva/ Rosa e valabil și-n altele...): http://wiki.mandrivausers.ro/mandriva/g … lizare_kde
Editat ultima oară de shogun1 (12 May 2012 21:34:33)
Recomand Archlinux +KDE, Arch este rolling deci ai cel mai fresh aplicatii in el.
Subiect inchis ca are ceva tenta de disto-war si e mai bine sa evitam asta.
Incearca ce ti se potriveste si are KDE.