Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 29 Apr 2012 13:59:02

eug3n92
Membru
Locaţie: Hunedoara
Înregistrat: 20 Sep 2011
Site web

Foldere Partitie

Buna ziua.
Am pe partitia C si D instalat Windows XP, respectiv Windows 7.
Din Windows am setat ca anumite foldere sa fie pe hidden. Problema este ca in Ubuntu acele foldere imi apar. Cum le pot pune pe hidden? Sunt tot felul de foldere ce apartin de la Windows si nu imi plac cum apar acolo.

Powered by Microsoft Windows 7 Ultimate X86 & Windows XP SP3 X86 | Ubuntu 12.04 LTS x86

#2 29 Apr 2012 14:17:22

geosoft1
Membru
Locaţie: Rm Valcea
Înregistrat: 21 Sep 2009

Re: Foldere Partitie

pe linux un folder (sau un fisier) ascuns are un punct in fata numelui (.folder). poti redenumi acele foldere cu punct in fata dar nu stiu in ce masura windows le va mai vedea corect ulterior (daca ii apartin). daca sunt simple fisiere ascunse de tine atunci le poti redenumi fara probleme.

Daca raspunsul nu te multumeste, probabil nu ai pus intrebarea potrivita.
Registered linux user #542751

#3 29 Apr 2012 14:49:57

eug3n92
Membru
Site web

Si le pot pune cumva pe hidden sau nu?

Powered by Microsoft Windows 7 Ultimate X86 & Windows XP SP3 X86 | Ubuntu 12.04 LTS x86

#4 29 Apr 2012 15:13:04

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Site web

eug3n92 a scris:

Asta spunea colegul geosoft1, dac le pui un punct in fata pe Linux vor fi ascunse (hidden), adica nu mai apar in managerul de fisiere decat daca ii dai sa arate fisierele ascunse. Totusi nu-ti recomand asta daca sunt fisiere specifice WINDOWS, Windowsul considera punctul ca facand parte din numele fisierului, nu ca o marca a atributului hidden, deci daca sunt folder/fisiere de sistem, s-ar putea sa ai multe probleme...

Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
Nu cereți ajutor pe mail!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.

#5 29 Apr 2012 16:15:09

gbagape
Membru
Locaţie: Constanta
Înregistrat: 10 Aug 2011

wladypauly a scris:

eug3n92 a scris:

Asta spunea colegul geosoft1, dac le pui un punct in fata pe Linux vor fi ascunse (hidden), adica nu mai apar in managerul de fisiere decat daca ii dai sa arate fisierele ascunse. Totusi nu-ti recomand asta daca sunt fisiere specifice WINDOWS, Windowsul considera punctul ca facand parte din numele fisierului, nu ca o marca a atributului hidden, deci daca sunt folder/fisiere de sistem, s-ar putea sa ai multe probleme...

daca apartin windowsului si ii dai hidden in linux s-ar putea ca sa ai mici probleme la bootarea windowsului indiferent care e xp sau 7.

Degeaba porți capul pe umeri dacă nu știi când să'l folosești.
Yahoo:gbagape
Ubuntu User # 34906,http://linuxcounter.net/user/551248.html

#6 29 Apr 2012 19:22:33

eug3n92
Membru
Site web

Am inteles acum.
Multumesc. big_smile