Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Buna ziua.
Am pe partitia C si D instalat Windows XP, respectiv Windows 7.
Din Windows am setat ca anumite foldere sa fie pe hidden. Problema este ca in Ubuntu acele foldere imi apar. Cum le pot pune pe hidden? Sunt tot felul de foldere ce apartin de la Windows si nu imi plac cum apar acolo.
pe linux un folder (sau un fisier) ascuns are un punct in fata numelui (.folder). poti redenumi acele foldere cu punct in fata dar nu stiu in ce masura windows le va mai vedea corect ulterior (daca ii apartin). daca sunt simple fisiere ascunse de tine atunci le poti redenumi fara probleme.
eug3n92 a scris:
Si le pot pune cumva pe hidden sau nu?
Asta spunea colegul geosoft1, dac le pui un punct in fata pe Linux vor fi ascunse (hidden), adica nu mai apar in managerul de fisiere decat daca ii dai sa arate fisierele ascunse. Totusi nu-ti recomand asta daca sunt fisiere specifice WINDOWS, Windowsul considera punctul ca facand parte din numele fisierului, nu ca o marca a atributului hidden, deci daca sunt folder/fisiere de sistem, s-ar putea sa ai multe probleme...
wladypauly a scris:
eug3n92 a scris:
Si le pot pune cumva pe hidden sau nu?
Asta spunea colegul geosoft1, dac le pui un punct in fata pe Linux vor fi ascunse (hidden), adica nu mai apar in managerul de fisiere decat daca ii dai sa arate fisierele ascunse. Totusi nu-ti recomand asta daca sunt fisiere specifice WINDOWS, Windowsul considera punctul ca facand parte din numele fisierului, nu ca o marca a atributului hidden, deci daca sunt folder/fisiere de sistem, s-ar putea sa ai multe probleme...
daca apartin windowsului si ii dai hidden in linux s-ar putea ca sa ai mici probleme la bootarea windowsului indiferent care e xp sau 7.