Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Buna seara, am si eu o problema de astazi de dimineata imi merge foarte foarte greu sistemul de operare, un exemplu ar fi, cand dau un click sa-mi deschida mozila imi deschide 5-6 ferestre, un alt exemplu la volum se duce singur la maxim, il dau la jumate fuge inapoi la maxim, iara bara aceea de pe mozila/pidgin care dai in jos o pagina...se ridica singura cand o dau jos....si in plus imi merge foarte foarte greu.
eu il stiam un sistem stabil:( si am ramas impresionat cand a facut chestiile astea pe care doar la windows le mai gasim....
Va astept cu o solutie, poate-i fac ceva din LIVE CD..
Editat ultima oară de prototype (09 Apr 2012 09:23:48)
În primul rând schimbă titlul. Ne zgârie pe retină.
În al doilea rând schimbă tastatura și mouse-ul și dă-i un restart. Vezi dacă face la fel.
În al treilea rând dă-ne mai multe detalii despre sistem.
Le-am schimbat, si numai ca le-am schimbat le-am testat si pe alt calc si merg perfect atat mouse-ul cat si tastatura. O alta problema ar fi cand dau sa scriu pe mozilla, scriu acum si peste 10 secunde imi apare ce-am scris. Sistemul este ubuntu 10.04 cu GNOME, 1 gb ram procesor dual core de 6000+, c-am asta ar fi configuratia. Si are momente dese in ultimul timp in care se blocheaza... pur si simplu nu-i mai pot face nimik decat sa-i dau restart. Adica imaginati-va ca vreti sa dati de bara aceasta-->http://imgur.com/aGYii in jos, si se duce singura de 10 ori in sus si-n jos pana se opreste...
.. asa-mi face si la pidgin si la mozila, si tot asa-mi face si la bara de sunet, eu o dau la jumate si se duce singura la maxim....nu am avut astfel de probleme niciodata..si mi se par dubioase. Si ma mira faptul ca resursele, sunt la capacitatile normale nu-nteleg de ce se blocheaza. Am intrat in live cd si SURPRIZA tot asa face,
o alta chestie este ca atunci cand am intrat in "change backgrounds si am selectat prima data background sa dus la theme, dau iara click pe backgrouns intra un sfert de sec iar se-ntoarce la teme parca ar:)) gandii singur, mi se pare si comic
Editat ultima oară de prototype (09 Apr 2012 10:01:50)
Am avut ceva similar cind am pus hdd-ul de o masina cu i5-video on-board Intel pe o alta cu fx8120 video separat nvidia. rezolvarea la mine a fost sa ma loghez pe 2d si fac update la driverul de nvidia. Dupa reboot a mers oksi merge inca.
Am testat si ram-ul si HDD-ul sunt "sanatoase" am2......Uite cand dau sa intru prin home,wine, muzica filme, peste tot imi intra foarte repede si perfect...mozilla imi merge in ultimul hall, si-n rest simptomele sunt cele prezentate. Si-mi face asa si-n live cd....aaa si era sa uit, cum pot face un video sa va arat mai bine simptomele...?? uite o alta simptoma, bag mozila in bara si cand pun mouse-ul pe ea(in bara fiind), se mareste singura fara sa-i dau eu vreun click,
Editat ultima oară de prototype (09 Apr 2012 15:49:25)
incearca cu alta distributie de linux in mod live cd. Un Mint 9 de exemplu sau lubuntu, kubuntu.
Edit:
NU stiu, din live cd-ul pe care-l ai nu prea ai ce-i face, tot ce ruleaza in momentul ala se foloseste de memoria RAM, hardisk-ul e scos din ecuatie. Iar daca pana acum ti-a mers bine dintr-o data nu, chiar nici in Live Cd, inseamna ca e ceva de la componente.
Incearca cum ti-am zis, un Linux MInt 9, 10 sau daca nu, un Ubuntu varianta mai noua. 10.10 de exemplu.
Ce nu inteleg eu e faptul ca prima data ai spus ca iti merge sistemul foarte foarte greu iar apoi ai zis despre resurse ca-s la capacitate normala.
Editat ultima oară de claunick (09 Apr 2012 16:12:03)
tastatura /mouse-ul sunt ps2 sau usb ?
Editat ultima oară de geosoft1 (09 Apr 2012 18:31:28)
mouse-ul ps2 si tastatura USB
mda...daca ai posibilitatea incearca cu un mouse usb. poate ai portul ps2 defect.
Am incercat si nu merge...![]()
Nu vrei să testezi și cu un livecd ca să ne dăm seama dacă e o problemă hard.
Am intrat in live cd si SURPRIZA tot asa face
^ a zis mai sus ca si in live tot asa face.
pai daca atunci cand ai instalat sistemul nu ai avut aceasta problema atunci e clar ca e o problema hard aparuta ulterior... verifica pe rind numai cu tastatura, numai cu mouse usb, numai cu mouse ps2... daca ai posibilitatea sa dezactivezi pe rind ps2/usb din bios verifica si cu ele dezactivate....
tip:incearca si bios defaults.
Editat ultima oară de geosoft1 (12 Apr 2012 17:57:49)
Sorry! Nu am citit eu bine. ![]()
Am incercat, si nu merge nimik, am reistalat sistemul din nou....![]()
Vezi pamblicile de date de la hard sa nu fie defecte-daca au fost tot folosite ar trebui sa fie shimbate.