Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1 2
Salut. Si eu am o problema asemanatoare cu cea a lui Allyn, numai ca eu am placa video ATI radeon. Tot incerc de cateva zile sa ii dau de cap dar nu reusesc. Am mai cautat si pe alte forum'uri si tot nu a mers nimic. Problema mea cea mai mare este ca nici macar nu imi recunoaste placa video. In System Settings => Details, la graphics nu imi apare nimic. Youtube'ul...si el merge sacadat, binenteles ca si sistemul merge...vai de el (Athlon 3600+, 2GB ram, Ati radeon 256) A. instalat versiune 12.04, asta in cazul in care conteaza. Ma puteti ajuta si pe mine cu vreo comanda ceva, vreo idee?
Spune ce placa video ai
101dfsex a scris:
Salut. Si eu am o problema asemanatoare cu cea a lui Allyn, numai ca eu am placa video ATI radeon. Tot incerc de cateva zile sa ii dau de cap dar nu reusesc. Am mai cautat si pe alte forum'uri si tot nu a mers nimic. Problema mea cea mai mare este ca nici macar nu imi recunoaste placa video. In System Settings => Details, la graphics nu imi apare nimic. Youtube'ul...si el merge sacadat, binenteles ca si sistemul merge...vai de el (Athlon 3600+, 2GB ram, Ati radeon 256) A. instalat versiune 12.04, asta in cazul in care conteaza. Ma puteti ajuta si pe mine cu vreo comanda ceva, vreo idee?
Ai incercat sa intri in Additional Drivers?
Da, am incercat si imi spunea ca nu exista drivere disponibile. Dar astazi mi´am instalat ubuntu 10.10 si toate problemele mele s´au rezolvat. Adica ma pot lauda si cu efecte 3d(compiz). Acum...o alta problema, imprimanta. Am instalat driverul dar nu misca nimic. Adica dau sa printez ceva si nu se intampla nimic. Este vorba de o imprimata CANON PC-D340 (laser). Vreo idee?
Editat ultima oară de 101dfsex (01 May 2012 15:58:22)
In primul rand asigura-te ca ai nvidia (in caz ca exista dubii). Comanda lspci in terminal ar fi de ajuns sau comanda glxinfo daca ai mesa-utils instalat.
Driverul de la nvidia il dai jos de pe situl lor apoi restartezi sistemul, intri in mod consola (safe mode), te loghezi ca root, scrii init3 in terminal (daca nu intri in modul asta nu poti instala driverul), mergi in directorul cu driverul descarcat (exemplu: cd /home/nume utilizator/Downloads), sudo sh nume_pachet_nvidia.run, instalezi si dai restart.
Ar mai fi o idee sa verifici si ce se afla in blacklist. Uneori driverele pot fi suprimate de acolo de catre ubuntu direct "din fabrica" asa cum se intampla cu broadcom wifi.
PS: sa ma corecteze cineva daca am gresit.
Editat ultima oară de Shahinul (17 May 2012 13:29:15)
Pagini: 1 2