Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Buna seara,
De cateva zile mi-am instalat Ubuntu,am inceput cu versiunea 9.10 si am ajuns la versiunea 10.10.Sunt incepator nu stiu prea multe despre linux si drivere audio tocmai de accea incerc sa apelez la persoane cu experienta. Am o placa de sunet C-Media CMI8738,a mers sunetul pe fiecare versiune,nu a mers in totalitate,adica 5.1 dar a mers,iar acum la versiunea 10.10 merge decat o boxa.Am incercat din setari sa modific profilul selectand Analog Surround 5.1 Output dar nimic.Cand vreau sa testez boxele nu se aude nimic. Nu stiu cum sa fac sa mearga sunetul in 5.1,am tot citit pe internet chiar si aici pe forum,am incercat tot felul de variante dar se pare ca nu merge nimic. Daca va poate ajuta cu ceva aveti aici si un link cu informatii detalitate despre sistem si ce drivere am. INFORMATII SISTEM Orice ajutor este binevenit.
Multumesc anticipat!
De ce nu incerci ultima versiune, 12.04, ca e LTS si daca tot te apuci de munca/experimente cu placa de sunet, macar sa stii o treaba? In plus, umbla vorba ca ar recunoaste mai multe dispozitive decat versiunile precedente.
As fi instalat direct 12.04 numai ca am incercat la un moment dat versiunea 11.10 si se misca destul de greu, asa ca m-am gandit ca ultima versiune se va misca mult mai greu. Nu am un calculator foarte puternic.
Atunci, instaleaza Lubuntu sau Xubuntu.
Daca asta imi va rezolva problema am sa instalez Lubuntu dar ma gandeam ca daca exista o solutie pentru versiunea pe care o am in momentul asta as fi incercat-o bucuros.Lubuntu o sa fie ultima solutie,poate totusi are cineva o idee despre cum sa rezolv problema.Oricum multumesc pentru raspunsurile de pana acum,am sa incerc si Lubuntu.
Poate te ajuta Enable Surround Sound
Am incercat si metoda asta, culmea e ca atunci cand dau comanda speaker-test -c 6 , merg toate,iar cand dau alsamixer nu-mi apar cele 6 iesiri sa zicem,care ar trebui.