Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Alexandru, te-ai hotarat pana la urma ?
De asta ce parere ai? http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/ … ghz-black/
E putin mai slabut la procesor dar are 3Gb RAM si 500Gb HDD. L-am avut in mana, se simte misto.
Editat ultima oară de adrianrly (10 Apr 2012 20:56:33)
Vad la primul salariu, poate mai cresc suma cu 500-600 lei.
Sunt dispus sa ma arunc spre Lenovo numai pentru baterie si pentru ca e posibil sa fie mai rezistent, dar mai am ceva timp sa ma razgandesc.
la acesti bani eu m-as uita si aici. performantele sunt altele, bateria tine 6 ore, iar Fujitsu (acum) se produce numai in Germania ![]()
goldshirt9
February 9th, 2012, 04:00 PM
1) version of Ubuntu 11.10 / 12.04 / 10.04 / 11.04.
2) laptop maker Fujitsu Siemens
3) laptop model lifebook AH531.
so far all ok
Editat ultima oară de geosoft1 (10 Apr 2012 22:24:01)
Geosoft, daca te uiti la semnatura mea o sa vezi ca acea configuratie este asemanatoare cu a mea, mai putin faptul ca eu am placa video dedicata, 2 module RAM si SSD.
Ma tine bateria 1:40, maxim 2:20, in functie de utilizare.
Editat ultima oară de adrianrly (10 Apr 2012 22:54:59)
In Fujitsu nu am incredere. Am avut ocazia sa vad prea multe facute bucati si cu tot felul de probleme ciudate. Si au niste acumulatori... dupa cateva luni ii simti cum se duc.
Am sa ma uit dupa ceva cu Intel i3 sau i5 ca unele ar fi ok "pana la 5 ore".
Toshiba Satellite L750 sunt simpatice, doar ca la partea de video ori au doar Intel, ori au bazaconia de Nvidia cu tehnologie Optimus care iti freaca totul de pe un cip pe altul.
Am dat peste cateva modele de la Acer din seria TimelineX care se lauda cu 8 sau 9 ore, procesoare Intel i3 sau i5 din generatia Sandy Bridge.
Pana la urma cred ca ramane sa aleg intre o placa video Intel HD Graphics 3000 si o combinatie intre Intel HD Graphics si Nvidia.
Are careva laptop cu Optimus?
Cum se comporta in Ubuntu? Poti selecta usor pe care cip grafic sa lucreze?
Uneori as prefera sa il folosesc doar pe cel Intel pentru a economisi energie si asta fara sa fie nevoie de reboot sau stiu eu ce manevre complicate.
Păi atunci mai bine îți iei unul doar cu Intel și scapi de bătăi de cap. Și e și mai ieftin.
am încercat să instalez driverii video la un lenovo cu optimus și nu am reușit cu toate tutorialele.tehnologia optimus este făcută doar pentru windoză.din bios se poate închide driverul nvidia și rămâne doar intel (am testat)
nici wireless-ul nu am putut să-l fac funcțional.Lenovo este pentru moment doar pentru windoze,în linux îl cârpești.
Nu generaliza Lenovo : mai e si seria ThinkPad .
Eu am un x220 si totul merge out of the box .
pina la urma ai luat ceva ?
Inca nu, dar am gasit ceva laptopuri cu Intel Core i3 si i5 care se lauda cu 8 ore autonomie. Astept urmatorul salariu si vedem...
Alexandru.Cucu a scris:
Inca nu, dar am gasit ceva laptopuri cu Intel Core i3 si i5 care se lauda cu 8 ore autonomie. Astept urmatorul salariu si vedem...
Sună interesant. Poți pune adresele?
Alex iti recomand CPU Intel + GPU AMD, ceva de genul asta. Am eu momentan un HP 6735s cu CPU AMD (Turion x2) + GPU AMD (HD3200) si duce binisor ca performante, dar se incalzeste ... nu stiu cum e generatia noua de CPU AMD, dar na ... e doar o parere personala.
Am gasit ceva Acer cu i5 din a doua generatie, video Intel HD Graphics 3000, 4 GB RAM, ecran mat, 14 inch, 1 port USB 3.0, 3xUSB 2.0, eSATA, HDD la 7200rpm, totul pe la 1900 lei.
Sper sa il mai gasesc pe stoc saptamana viitoare pentru ca dispare incet ![]()
+1 pentru ecranul de 14 inch
.. buna combinatia, desi video ala Intel o sa te cam traga in jos ![]()
Ar mai fi ceva cu i3 si Nvidia, dar e cu Optimus si imi e ca o sa-mi blestem zilele.
Trebuie vazut daca functia optimus nu poate fi dezactivata din bios!
Am facut comanda pentru asta:
http://www.cel.ro/laptop-notebook/noteb … erprint-l/
14 HD LED | Non Glare (720p, 1366x768) | Intel Core i5 2430M 2.4GHz (turbo 3GHz, cache 3MB, DMI 5GT/s) | 1*4GB DDR3 | 500GB (7200) | Intel HD 3000 | DVD-Super Multi DL | 5-in-1 | LAN, 802.11b/g/n, BT 2.1+EDR, Fingerprint reader, Webcam 1.3MP HD, HDMI, USB 3.0, eSATA (USB Combo), aluminiu + Mg alloy case, DASP (Disk Anti-Shock Protection), Docking port, Spill resistant keyboard | 6 celule | culoare black | Linux
Multumesc pentru sfaturi ![]()
Super! Să îl folosești cu plăcere și să te țină!! ![]()
P.S. Trebuie să îl uzi ![]()
Editat ultima oară de xCs (30 Apr 2012 10:37:48)
@xCs, multumesc!
De udat nu il ud ca nu scrie "spill resistant keyboard" ![]()
@Alexandru.Cucu - măcar să-l stropești puțin
să nu se deoache!
@Udăăăăăall, bag de samă că-ți trebuie ochelari. Are și spill resistant keyboard.
@tzepu, chiar imi trebuie ochelari daca am inceput sa ratez ocazia de a bea o bere ![]()

Offf...că n-am fost pe fază!
Na...sper să fi venit de-atunci notebook-ul și să te văd în al 9-lea cer de bucurie!
Să-l stăpânești sănătos!