Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
@dacian... nu vreau sa il las la nepoti... insa vreau sa il pastrez cat mai mult... daca la mine faceai referire in acel com
@adrianrly, credema, probabilitatea ``arderii`` a vrunei componente a laptopului in din cauza unei eventuale cresteri de tensiune este foarte mica
sigur nu imposibila... eu am curent trifazat... si nu stiu din ce cauza verificat apoi cu voltmetrul aveam 380 v in loc d 220 v... s-au spart becuri mi s-a ars plasma insa laptopurile am mers fara probleme... sigur nu recomand sa se faca abuz... daca cineva prin zona lui are reteaua electrica instabila, e bine sa isi ia masurile necesare ![]()
Cred ca aia s-a intamplat pentru ca ti-a ajuns in casa tensiunea de linie si nu tensiunea de faza.
Nu sunt potrivit pentru o astfel de discutie. Sunt inginer IT nu electrician.
)
am un acer extensa 5620 cred ca are aproximativ 5 ani si ceva, eu il am de 1 an, l-am luat la mana a 2, pana sa ajunga la mine presupun ca a mai fost la mai bine de 2 persoane. merge impecabil, nu stiu cat tinea bateria cand era nou, dar pot sa zic sincer ca pe mine bateria ma tine 1 ora si cateva minute.. asta in cazut in care rulez ceva mai puternic pe el..daca ascult muzica si nu umblu pe el ma tine si 2 ore jumate [il las pe modul High performance,cu luminozitatea la maxim, nu Save power]. eu nu am scos niciodata bateria din el, il tin 90% din timp numai in priza. uneori il folosesc 40, 20 ,50, 80..etc..minute pe baterie apoi cand ma duc in camera sau unde am incarcatorul in conectez din nou la curent, nu tin cont de nici o regula [cum ca ar trebui sa golesc bateria...etc] .. si rezista.. dar in schimb stiu pe un tovaras, cu laptop cumparat de maxim un an din magazin, iar acum bateria il tine 5 minute..asa ca..
Editat ultima oară de alexxxalexxx (02 May 2012 00:49:14)
Conteaza si de om, daca descarca bateria (prin functionarea utilajului numai pe ea) de 3 ori pe zi e logic sa nu-l mai tina.
Chestia e și de noroc...
Laptop-ul meu, MSI CX 600, a venit din fabrică cu acumulator coreean.
În martie l-am primit, în octombrie deja mai aveam 40 de minute autonomie.
Fiind în garanție, în februarie 2011 l-am trimis pentru rezolvare.
A venit înapoi cu acumulator chinezesc.
Puțin după un an, am deja autonomie 50 de minute...
Dacă acumulatorul nu este de o fabrică serioasă, nu cred că sînt șanse, ca după un an,
să mai aveți autonomie mai mult de o oră.
Părerea mea...
Editat ultima oară de marcelbanu (03 May 2012 20:46:17)