Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
ehee dupa cateva zile de intrebari legate de distributii pe KDE mam hotarat sa le si incerc pe cele mentionate de catre membri acestui forum ... am inceput cu kubuntu desigur ..dar surprizaaa !! nu merge sa instalez imi da cred eu eroare sau incompatibilitate intre sisitemul laptopului meu si sisitemuld e operare pentru ca imi da un mesaj de genul: this kernel requires the following features not present on the CPU pae .... unable to boot please use a kernel appropiate for your CPU ...
laptopul meu e unul slab dar cum nu am altul trebuie sa il folosesc pe asta..pan voi face rost de altul ..intrebarea mea este care este problema ? e procesorul prea slab sau ce ?ori kubuntu e mai pentru computere si laptopuri mai profesionale ... ![]()
VirtualBox? http://nixcraft.com/ubuntu-debian/14514 … t-ple.html
Dacă nu e bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour … bug/930447
Vezi și aici: http://askubuntu.com/questions/117744/c … on-the-cpu
Editat ultima oară de shogun1 (29 Apr 2012 19:35:56)
nu nu folosesc virtual box ci pur si simplu am pus dvd in unitate si sa buteze .. dar cand da sa buteze primesc acel mesaj
Se pare ca ubuntu 12.04 nu mai ofera suport pt procurile fara pae asa ca bye bye ....
Acum versiunea pe 32 biti vine implicit cu kernelul cu pae.
In Xubuntu si Lubuntu ai kernelul obisnuit.
[editat]
Vad ca asta e si pe Ask Ubuntu pe legatura pusa de shogun1.
Instaleaza Xubuntu sau Lubuntu si instalezi pachetul kubuntu-desktop daca vrei Kubuntu.
O alta solutie e sa faci upgrade de la 11.10.
Se mai pot face tot felul de artificii, dar cele prezentate sunt cele mai simple.
Sistemele GNU/Linux nu prea au nevoie de reinstalari si nu va trebui sa faci asta prea des.
Editat ultima oară de Alexandru.Cucu (29 Apr 2012 23:37:13)
mda aceiasi problema am si la mandriva si rosa poate si in ubuntu inca nu stiu ca nu am incercat..... probabil va trebui sa schimb procesorul la laptop ori sa imi cumpar un alt laptop ieftin si bun compatibil ...apropo daca aveti si ceva sugestii mi-ar fi de mare ajutor ceva recomandari pan in 15 mil ca nu-mi permit mai mult
ar fi super ...
si eu am ubuntu 12.04 si iau de pe net acuma kubuntu 12.04(apropo de ce kubuntu e asa de mare 3 giga si ceva fata de ubuntu cu 701 mb?),care e diferenta?sau sa iau kubuntu-desctop?e totuna?pentru cei care stiti care consuma mai putin ca mie ubuntu 12.04 merge cam in reluare daca dau drumu la tv-maxe si inca un brawser......
Editat ultima oară de mischu81 (30 Apr 2012 21:34:17)
kubuntu are si optiunea de cd nu numai de dvd..cea cu dvd cred ca este inclus si optiuni mai multe de limba si plus alte programe.... din ce stiu eu nu,s expert dar cele mai putine resurse in linux le are xfce si lxde apoi gnome si unity si kde asta este ordinea deci daca ai ram mai putin si un sistem mai slab iti recomand sa folosesti lxde si aici ai ca varianta lubuntu sau linuxmint variante bune bazate pe ubuntu si debian , daca vrei sa folosesti xfce ai ca varianta xbuntu bazat tot pe ubuntu si debian ... cu stima mihaicese
( ca si complectare ) ...... cat priveste de mersul in reluare cand dai drumul la tvmaxe si browser sar putea ca si cauza sa fie providerul tau internet , adica sa ai un net mai slab decat ti-ai dori ... fii binecuvantat ..
am placa video de 128 mb,procesor intel celeron de 2,4 gigaherti si 2 giga de ram,am avut si linuxmint 12 lxde si zorin os,dar imi place la nebunie ubuntu asta,nu stiu care merge mai bine,deci KDE e cel cu resurse mai multe sa inteleg,adica mai bine pastrez ubuntu 12.04 asa cum e el,am luat si xubuntu,parca imi placea kubuntu parca e mai misto cu KDE........
de ce pe net toata lumea lauda linuxu? ca consuma mai putine resurse ca si orice wondows,la mine xp-ul merge intruna cu tv online,2-3 browsere deschise si messengeru si nu scartaie deloc,altadata urmaream live 2 meciuri odata si ma si contraziceam cu altii pe messenger si nu dadea inapoi deloc nu sacada,pe cand cu orice linux in idle deja sta procesoru la 7% ca in windows 7 si daca deschid tv-maxe nu ma mai risc sa deschid vreun browser ca merge sacadat,unde sant resursele alea putine??daca deschid 2 browsere si empathy in orice linux mint,zorin sau ubuntu procesorul e numai la 100% ce se intampla??
caut de 2 luni o versiune de linux sa mearga si sa consume putin ca xp si nu gasesc,doar asa daca deschid cate una...... apoi inchid si deschid alta numai asa merge spirt......
Editat ultima oară de mischu81 (30 Apr 2012 21:56:39)
v-am blocat............
Absolut de loc.
Problema ta este cu pc-ul tău, care nu are resurse pentru linuxurile din 2012.Un linux din 2012 este echivalent
cu uindoza7,8. Dacă vrei să vezi performanțe, echivalente xpeului, atunci instalează ubuntu 5.04.(care este închis de mult,dar aproximezi doar ci distribuția de bază).Îți recomand Lubuntu 11.10,eu am așa ceva pe o vechitură.Pentru mai multe detalii, postează la secțiunea aferentă,aici este KDE.
Mediul KDE este cel mai performant DE,dar și cel mai mare consumator de resurse.(ubuntu 12.04-420mb;kubuntu12.04-520mb de ram.Lubuntu=210mb.
driver de la placa video de la producator ai instalat?
mda,poate asta e problema,ca nu am driver la placa video,am placa video ATI radeon 9500 pro-9700 de 128 mb,pixel shader 2,oare gasesc la ei pe site driver si pentru linux?ia sa vad..
hai bai fratilor ca vreau sa stau pe ubuntu 12.04 oricare o fi el...
Editat ultima oară de mischu81 (01 May 2012 15:06:23)
@mischu81 de ce nu-ti pui ubuntu lts server si-i pui o interfata minimala? eu am asa ceva si consuma cam 400 m din ram. apoi instalezi doar ce vrei.
ptr interfata minimala:
sudo apt-get install xorg gnome-core gdm gnome-applets gnome-system-tools gnome-utils ubuntu-artwork compiz-gnome firefox sysv-rc-conf
o sa vad,m-am saturat de reinstalat toate felurile de linux,raman pe ubuntu simplu,merg pe unity 2d,vad ca nu exista driver la placa mea video pentru linux,oricum toata ziua stau pe ubuntu am si uitat de xp,doar pentru fifa 10 il mai deschid..,bafta ----frumos tare kubuntu 12.04 doar ca imi consuma si mai mult,nu stiu de ce,am procesor de 2,4 si 2 giga de ram totusi.. ![]()
Editat ultima oară de mischu81 (01 May 2012 15:21:17)
Pe un calculator identic practic, eu am instalat bodhi linux, insa daca esti incepator, poate nu e cea mai buna optiune pentru tine. O comparatie insa intre XP si un linux pe KDE, GNOME3 sau UNITY nu este ok din cauza ca fac parte din generatii diferite. Un sistem modern, dar care totusi va rula foarte bine pe calculatorul tau este Lubuntu 12.04. Nu arata rau, interfata grafica o sa semene mult cu Xp-ul cu care esti obisnuit, dar in acelasi timp va rula mai bine decat acesta.
Poti foarte usor sa il faci chiar sa semene cu XP-ul daca instalezi programe precum qmmp (un player muzical pentru care poti sa cauti un skin sa il faci identic cu winamp, dar care se misca muuuult mai rapid), sau sa folosesti pidgin si sa cauti emoticonurile de windows (exista, google it).
Cu wine poti sa rulezi o gramada de programe din windows, asa ca ai putea sa incerci sa vezi cum ruleaza si fifa.
Spor!
Editat ultima oară de iTheMaster (02 May 2012 10:46:21)
bispartacus a scris:
Se pare ca ubuntu 12.04 nu mai ofera suport pt procurile fara pae asa ca bye bye ....
la asta te referi? http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_A … Extension, si care ar fi problema?