Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1
Salut ubuntu.ro imi apare o problema la instalare imi scrie ca nu am 5.3 GB liber dar eu nu am instalat nimic si hdd are 150 GB spatiu de ce nu ii vede? Ca sa pot face instalarea... mentionez ca incerc sa instalez versiunea 13.04
Editat ultima oară de Ăla micu' (06 May 2013 07:47:52)
Intra in Live si vezi cu Gparted ce si cat ai.
Goth a scris:
Intra in Live si vezi cu Gparted ce si cat ai.
Imi apare ca partitia respectiva nu este alocata ce sa ii fac?
In acest caz, daca vrei sa-ti instalezi Ubuntu 13.04 trebuie sa formatezi hdd-ul, ext4 ar fi ok.
Apoi ai doua posibilitati: ori iti faci tu singurel partitiile de /swap, /root si /home ori ii dai un restart, dupa ce formatezi hdd-ul si alegi o instalare de la 0, lasand Ubuntu sa-si faca singurel (ca e baiat mare) partitiile.
Eu iti recomand a doua obtiune.
Daca creezi partitii pierzi toate informatile de pe Hdd, daca nu te intereseaza sau nu ai poti incerca :
1. Click pe partitie, spatiu nealocat --> create : ii dai SWAP , de regula trebuie sa fie cat ai RAM
2. click pe partitie, spatiu nealocat -> create : si ii dai EXT4 file system , mount point : /
Dupa ar trebui sa poti da next si Install.
Imi da o eroare input/output error during read dev/sda ...
Editat ultima oară de TeTau111 (06 May 2013 00:44:23)
Pai na...de ce nu asculti ?
NTFS e pentru windows. Parca ziceai ca vrei sa-ti pui 13.04 pe un hdd de 150, nu ? Daca e asa fa cum ti-am zis eu sau colegul Tibus.
Asa am sa fac dar acuma imi cere sa faci tabelul partitilor si cand il fac imi da eroarea input/output error during read /dev/sda
Dacă e un hard mai vechi n-ar strica niște teste S.M.A.R.T. E posibil să ai unele surprize.
1. Fă o poză a HDD-ului în sesiune de lucru LiveCD din GParted și încarc-o aici pe forum folosind orice site în afară de Imageshack, să vedem și noi cum arată tabela de partiții actuală.
2. Verifică "md5sum" a imaginii .ISO pe care ai descărcat-o
.
Editat ultima oară de Ăla micu' (06 May 2013 07:43:32)
http://i43.tinypic.com/33adr0w.png uitati imaginea cu eroarea.. si gparted
Nu am nici un stick... in casa altcumva nu pot rezolva problema?
Pune-l pe un cd.
Nu am cum pentru ca sunt pe live cd si nu mai am nici un pc pe aici sa fac alt cd cu gparted
Se pare că-mi pierd timpul cu tine. Cine are chef de replici din astea să te ajute. Succes.
E greu de inteles ca nu am cum sa fac un cd cu gparted pentru ca eu sunt pe live cd cum ai vrea sa fac un cd cu gparted? alte ideei sa rezolv problema?
1. HDD nu e de 150 GB, ci de 120 GB, dar nu contează;
2. Eroarea nu este : "input/output error during read /dev/sda", ci cea din imagine, dar nu contează;
3. Sfatul lui @gir861 este un pas de urmat; din LiveCD descarci gnome-disk-utility și-i dai "bătaie" cu SMART;
La eroarea din imagine :
error fsyncing/closing /dev/sda: input/output error
Goagăl returnează puține rezultate, 637.
....When I changed the SATA mode (in my BIOS ) from IDE to AHCI the Ubuntu Installer began to see the primary partitions on my hard drive , free space etc. ....
Acuma am sa descarc gnome-disk-utility si va tin la curent, si sa setez din bios din SATA mode in ACHI mode?
Editat ultima oară de TeTau111 (07 May 2013 17:07:48)
Pagini: 1