Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1
Subiect închis
salut!
m-a apucat sa instalez ubuntu! sunt un cretin! am incercat cateva zile livecd-ul, si m-am hotarat! tot un cretin!!!
am un ubuntu care booteaza in scurt si arata bine, insa nu stiu unde am bifat aiurea in momentul instalarii, si acum am un singur hdd pe care nu-l pot deschide cu aplicatiile standard!!!
mentiune - vin de la win7, cu 2 partitii- C-ul pt sistem, si D-ul pt mine! am pierdut D-ul, nu-i asa? am bagat deja discul cu 7-le si asa imi arata - o partitie de 4g pe care n-o vrea, si o partitie imensa goala...
mai e vreo sansa sa-mi recuperez , pana la urma, viata din ceea ce a fost D:???
Subliniez - deja am instalat ubuntu,win7 e istorie, si de pare si datele mele din D:... (
______________________________________________________________________________________________________
Modificat titlul si adaugată mențiunea [REZOLVAT]
.
Editat ultima oară de Ăla micu' (06 Jul 2013 13:41:53)
Pentru recuperare date ai nevoie de Testdisk sau Photorec
și de un al doilea HDD sufiecient de mare.
Utilizare Testdisk
Citește aici trei subiecte unu după altu'...
Instalare Ubuntu alături de Windows, în imagini...
Prima dată instalezi Windows pe urmă Ubuntu.
O precizare foarte utilă: Îți recomand cu căldură să citești și să înțelegi ce urmează să faci,
pentru că s-a întîlnit cazul în care, „clientul” nu a citit și nu a înțeles la metoda de instalarea aleasă,
că se poate ca Ubuntu să și șteragă definitiv Windows, dar și că se poate instala alături de Windows,
el alegînd, din neatenție, instalarea prin ștergerea Windows.
Editat ultima oară de marcelbanu (05 Jul 2013 12:38:47)
hai ajuta-ma!!!
1. sunt pe laptop
2. n-am hdd extern
3. am cd original win7, ajuta cu ceva? renunt la ubuntu, doar pt pozele alea!!!
vad ca am gresit cand am bifat la instalare sa scriu peste 7, d'aia am pierdut totul (au facut-o si altii... ) un recuva ceva de genul exista?
cineva zicea ceva de formatare in ntfs, si apoi mult noroc - se poate?
multam, oricum!
Pentru recuperare date pierdute prin formatare
așteaptă să te ajute cineva care a lucrat cu așa ceva...
Un singur sfat foarte util: pe discul cu datele pierdute, nu mai „scrie” nimic.
Asta deoarece se spune că sînt șanse de recuperare destul de mari...
Încearcă așa, poate reușești să mai recuperezi ceva. Nu mai scrie nimic pe hard!!!
Hiren pe care-l iei de aici. Îl pui pe un cd și butezi cu el pe Mini Windows XP. De acolo folosesti utilitarul DiskGenius, eu cu el am recuperat date de pe un hard cu probleme.
Eu rămân la părerea că testdisk/photorec te scoate din necaz...
Informații testdisk.
Informații photorec.
De pe paginile alea mai ai niște linkuri către alte informații, dar nu toate sunt în română (din lipsă de timp...)
Sincer, eu nu cred că mai poate recupera mare brânză. Dar merită încercate toate variantele.
Dacă n-a scris nimic pe HDD, are șanse să recupereze, am pățit-o și eu mai demult, sigura „problemă” a fost că am avut mult de recuperat - cam 50 GB de date.
Și eu sunt pățit, am șters un hdd de 500 și am recuperat în proporție de 90% cu photorec,dar trebuie ceva extern,un stick,un hdd mai mic în funcție de cât ai de recuperat altfel nu cred că se poate.
Editat ultima oară de gbagape (05 Jul 2013 19:34:25)
rezolvat! a durat 13 ore, dar am recuperat 90% din date...
reinstalat win7 (altceva n-am), ales quick format in ntfs intreg hdd, instalat easeus, asteptat 2 ore deepscan-ul, apoi mutat rezultat intr-un netbook prin cablu lan...
offtopic:
sincer, sunt dezamagit de programatorii linux - care ar fi logica unui SO sa se instaleze pe un hdd de 1TB, cand lui ii ajung 30GB???? oricum, m-am incapatanat sa pun ubuntu pe laptop, si acum aflu ca nu pot copia profilele firefox, ca nu pot instala openoffice fara sa siu nu-stiu-ce comanda... ce mai, SO pt it-isti, restul sa cumpere de la bill gates... :<
E clar ca nu stii despre ce vorbesti.
@callenos2
care ar fi logica unui SO sa se instaleze pe un hdd de 1TB, cand lui ii ajung 30GB
Tu nu știi sau nu vrei să citești ?
Puțintel mai sus am pus trei trimiteri, toate trei te învățau ce și cum să faci...
Callenos2,chiar daca sunt OFF topic sau nu....asa lene de a citi am avut si eu ca si tine cand am pus ubuntu pe laptop.s-a dus tot,am fost"distrus".dar eu nu m-am chinuit sa ma intorc de unde am plecat.si nu imi pare rau,ci sunt foarte multumit.si legat de ofticarea ta,faptul ca "linux"ocupa tot hdd.....daca citeai cand dadeai ,next,next,next......nu pierdeai datele.eu cred ca daca incerci un dual boot,dar nu inainte de a citi atent,vei vedea ca merita pe deplin trecerea la o distributie linux,care ti se potriveste cerintelor si care sa te multumeasca.succes!
OFF...
manole1 a scris:
daca citeai cand dadeai ,next,next,next......nu pierdeai datele.
Asta se învață pe Windows, să nu se citească...
Vă rog frumos să reveniți la subiect, deși nu cred că ar mai fi prea multe de adăugat din moment ce :
callenos2 a scris:
.
Tipul nici macar nu stie sa instaleze un OS ....nu stiu de ce mai intreaba "logica" instalarii unui linux pe pe un hdd de 1T.
Cred ca mai trebuie sa se documenteze cu privire la limitarile sistemului de fisiere NTFS ca apoi sa inteleaga logica instalarii unui linux pe hdd mai mare de 1T.
care ar fi logica unui SO sa se instaleze pe un hdd de 1TB, cand lui ii ajung 30GB???
Puuuțin ajustat :
„Nu este fraer cel care mănâncă două pâini, fraer este cel care i le dă.”
callenos2 a scris:
offtopic:
sincer, sunt dezamagit de programatorii linux - care ar fi logica unui SO sa se instaleze pe un hdd de 1TB, cand lui ii ajung 30GB???? oricum, m-am incapatanat sa pun ubuntu pe laptop, si acum aflu ca nu pot copia profilele firefox, ca nu pot instala openoffice fara sa siu nu-stiu-ce comanda... ce mai, SO pt it-isti, restul sa cumpere de la bill gates... :<
În consecință subiectul a fost închis.
Vă mulțumim !