Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 03 Jun 2013 11:58:15

protos87
Membru
Locaţie: Roman și Iasi
Înregistrat: 22 Sep 2011
Mesaje: 187
Site web

Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Salutare!
Numele meu este Ionuț Grecu, iar în prezent sunt în postura de coordonator al revistei Mentor, publicația organizației Mensa România.
Așa cum găsiti și pe wikipedia:

„Mensa este o organizație internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligență folosite de organizație. Este compusă din grupuri naționale aflate sub autoritatea formală a Mensa International.
A fost fondată în 1946 de Roland Berrill, un avocat australian, și Dr. Lancelot Ware, un om de știință britanic. Scopul a fost de creare a unei organizații apolitice a oamenilor inteligenți, fără să se facă diferențieri sociale, rasiale, religioase sau de altă natură.
Mensa are peste 100.000 de membri, grupați în 50 de organizații naționale. Cele mai mari grupuri naționale sunt cel american (cu 50.000 de membri) și cel britanic (cu 25.000 de membri). Există și subgrupuri axate pe anumite interese comune (Special Interest Groups - SIGs), ca motociclismul, electronica sau cooperarea în afaceri, și care nu țin cont de localizarea geografică a membrilor lor.”

Mă gândeam să profit de ocazie, dacă tot sunt la conducerea revistei (voluntar), să fac ceva reclamă pentru Ubuntu și Linux.
Ce mă interesează ar fi voluntar care să scrie un articol pentru următorul număr (15 iunie, știu că e din scurt.. dar cred că se poate cu voință) un articol de minim 300 cuvinte despre Ubuntu. Sunt interesat să prezinte avantajele unui astfel de sistem de operare și cu ce se mănâncă. Bănuiesc că nu e greu pentru cineva care folosește de ceva timp Ubuntu. Totul se poate contura ca o introducere în universul Linux și respectiv Ubuntu. Cam astea sunt restricțiile.

Cei interesați, pot lăsa un mesaj aici sau trimite un e-mail pe adresa revista.mentor-a_rond_yahoo.ro sau la if.grecu-a_rond_yahoo.co.uk

Spor!
__________________________
Sau prin mesaj privat.
Mutat de la "Știri și anunțuri" și modificat titlul.

Editat ultima oară de Ăla micu' (03 Jun 2013 12:15:31)


Amor vincit omnia!

Offline

 

#2 03 Jun 2013 12:37:10

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6965
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Stau foarte prost cu timpul, dar până la ce dată să fie gata articolul?

Pentru alți amatori, 300 de cuvine înseamnă cam jumătate de pagină A4 cu font de 12 și spațiere de un rând.
Ar fi de preferat să ne uităm cu toții peste articol înainte de a fi trimis spre publicare.

Ideal ar fi să colaborăm cu toții la scrierea articolului. Putem folosi unealta asta: http://openetherpad.org/p/Ubuntu-RO-Rev … or-Articol

Offline

 

#3 03 Jun 2013 13:06:55

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Citește și dă mai departe!

Mulțumim @protos87 și felicitări pt. reușita ta.

Offline

 

#4 03 Jun 2013 13:56:16

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Dacă e musai o introducere în sistemul de operare Ubuntu cu accent pe avantajele lui, atunci mai durează. Dacă e vorba de o analiză a sistemului Ubuntu, atunci ofer punctul (imperfect) de plecare... Depinde de ce anume se dorește a fi articolul respectiv.


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#5 03 Jun 2013 14:20:37

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6965
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Avem dimensiunea minimă. Cea maximă cam pe unde ar fi?

Offline

 

#6 03 Jun 2013 15:22:30

XeNNo
Membru
Locaţie: Navodari - Constanta
Înregistrat: 03 Oct 2009
Mesaje: 889
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Eu ma arunc cu asta :

Ubuntu este un vechi cuvânt din Africa ce se poate traduce prin "umanitatea pentru ceilalti". Aceasta înseamna, de asemenea "Eu sunt ceea ce sunt datorita a ceea ce suntem cu totii".
Sistemul de operare Ubuntu aduce spiritul Ubuntu în lumea computerelor.
Cei care contribuie la dezvoltarea acestui sistem de operare au ca valoare filozofia libertatii software-ului pe care spera sa o raspândeasca si sa aduca beneficiile tehnologiei în toate colturile lumii.
Unde a început totul?

Software-ul gratuit nu a fost intotdeauna o parte din viata de zi cu zi pentru majoritatea utilizatorilor de calculatoare. De aceea, Mark Shuttleworth a adunat o mica echipa de dezvoltatori de la una dintre cele mai cunoscute proiecte Linux - Debian - si a pus bazele unui sistem de operare usor de utilizat Linux pentru desktop, Ubuntu.

Ubuntu are doua componente, una sociala si una economica astfel ca software-ul gratuit devine disponibil gratuit pentru toata lumea în aceleasi conditii, si finantat printr-un portofoliu de servicii oferite de Canonical.

La baza Filozofiei Ubuntu a Libertatii Software-ului stau urmatoarele idealuri:

- Orice utilizator trebuie sa aiba libertatea de a descarca, rula, copia, distribui, studia, partaja, modifica si îmbunatati propriul software pentru orice scop, fara a fi obligat sa plateasca nici un fel de taxe de licenta.
- Orice utilizator trebuie sa aiba posibilitatea de a utiliza propriul software în limba pe care o prefera.
- Orice utilizator trebuie sa aiba la dispozitie toate oportunitatile pentru a utiliza software-ul, chiar daca sufera de dizabilitati.
Software-ul produs si inclus în aceasta distributie reflecta filozofia specifica Ubuntu. Ca rezultat, termenii licentei software-ului care este dezvolatat si distribuit este masurat cu principiile filozofiei Ubuntu utilizând Politica de Licentiere Ubuntu.

Când Ubuntu este instalat pe un sistem de calcul aproape tot software-ul instalat corespunde acestor principii si se depun eforturi pentru a asigura fiecare componenta software de care aveti nevoie si pe care o utilizati cu o licenta care va asigura aceste libertati.

În mod curent, facem o exceptie notabila în ceea ce priveste anumite „drivere” care sunt disponibile numai în format binar, si fara de care multe calculatoare nu ar putea sa termine instalarea sistemului Ubuntu cu succes sau nu ar putea rula Ubuntu. Plasam aceste componente într-o sectiune restrictionata a unui sistem, fapt care înlesneste înlaturarea lor în cazul în care nu aveti nevoie de ele.

Comunitatea Ubuntu este construita pe baza ideilor expuse în Manifestul Ubuntu: acest software trebuie sa fie disponibil gratuit (fara a se percepe nici o taxa), instrumentele software trebuie sa fie folosite de oameni în limbile lor materne si în ciuda oricarei deficiente fizice, iar acei oameni ar trebui sa aiba libertatea sa adapteze si sa modifice aplicatiile pe care le detin în orice mod considera ei ca li se potriveste mai bine.

Aceasta libertate face Ubuntu fundamental diferit de programele traditionale proprietare: nu numai ca instrumentele pe care le folositi sunt gratuite, dar aveti si libertatea sa modificati aplicatiile pâna în momentul în care functioneaza asa cum doriti dumneavoastra.

Ubuntu versiuni

Echipa Ubuntu a deschis drumuri noi în dezvoltarea unui program de dezvoltare programata pe o baza previzibila la sase luni. Sa decis ca fiecare al patrulea prag de dezvoltare a versiunilor, care se atinge o data la doi ani, va primi sprijin pe termen lung (LTS). Astfel versiunile LTS sunt de obicei utilizate pentru implementari pe scara larga.

Ubuntu este diferit de ofertele comerciale Linux care l-au precedat, deoarece nu se dezvolta separat într-o versiune comerciala de înalta calitate si o versiune gratuita pentru "comunitate". Echipele comerciale si comunitatea colaboreaza pentru a produce o singura versiune, de înalta calitate, care primeste întretinere si este în curs de folosire pentru o perioada definita. Atât noile versiuni cat  si actualizarile lor care sunt în curs de desfasurare sunt disponibile gratuit pentru toti utilizatorii acestui sistem de operare.

Ubuntu astazi

Prima versiune de Ubuntu sa bazat pe GNOME. A fost adaugata si o editie KDE, Kubuntu, si o editie server. Toate editiile Ubuntu au o cota de infrastructura si software comun, si fac Ubuntu o platforma unica care se muleaza pe multe sisteme electronice de larg consum, pe desktop, si în cloud computing pentru întreprinderi. Dezvoltatorii pot lucra pe desktop-ul lor la alegere, si sa livreze usor codul pentru servere cloud care ruleaza Ubuntu Server Edition.

În ultimii ani, un accent deosebit a fost pus pe netbook-uri, mobile, si pe cloud ca o noua arhitectura pentru centre de date. Ubuntu este un pionier în ambele domenii, cu Ubuntu Netbook Edition si Ubuntu Enterprise Cloud unde impune un standard pentru implementarea si managementul usor. Ubuntu este extrem de popular pe Amazon EC2 Cloud si Rackspace, si este pre-instalat pe calculatoarele de la Dell, Lenovo si alti furnizori la nivel mondial.

Ubuntu înca este si va fi întotdeauna libertatea de a folosi, împartasi si de a dezvolta. Noi speram ca va aduce un plus de lumina si speram ca va veti alatura comunitatii pentru a ajuta la construirea versiunii urmatoare.

Pentru cititori veti vedea sursele... pentru novice : http://www.ubuntu.com/about/about-ubuntu , http://ubuntu.ro/despre-proiect/ , http://ubuntu.ro/despre-proiect/filozofia-ubuntu/  si am vrut sa pun si cate ceva de aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Ubuntu dar cred ca depasesc...

Textul poate fi folosit ca sursa de inspiratie ... big_smile


EN | RO |

Offline

 

#7 03 Jun 2013 19:00:40

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Aș avea trei observații de făcut la articolul lui XeNNo:
1. lipsa diacriticelor
2. Greșeli de exprimare.
3. Se cam vede pe alocuri că e tradus din engleză.
Toate trei se pot corecta, însă.


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#8 03 Jun 2013 20:55:49

XeNNo
Membru
Locaţie: Navodari - Constanta
Înregistrat: 03 Oct 2009
Mesaje: 889
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Mea culpa! Este facut la repezeala... si da... se poate corecta... am adunat doar sursa bruta de text. Floricele.... putem pune toti....


EN | RO |

Offline

 

#9 03 Jun 2013 21:54:12

misulica
Membru
Înregistrat: 08 Aug 2009
Mesaje: 922

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

nu ar fi rau sa facem un text de promovare. ar fi perfect, zic eu, o scurta introducere in ceea ce inseamna Ubuntu si avantajele folosirii acestuia. in total, vreo 3.000- 4.000 de caractere (plus doua - trei poze). pot sa-l public pe www.obiectivdevaslui.ro, probabil pentru cateva zile.

Offline

 

#10 03 Jun 2013 22:11:47

marcelbanu
Membru
Locaţie: Deva
Înregistrat: 20 Sep 2009
Mesaje: 4756
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Păi colegul wladypauly lucrează la o traducere...
Dacă s-ar lua de acolo ideile principale sau un rezumat, eu zic că ar fi perfect !


Scurtă prezentare aplicații Ubuntu Lucid Lynx (10.04)
Ubuntu Lucid Lynx
Utilizator linux: 508056

Offline

 

#11 04 Jun 2013 10:06:47

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Sper ca traducerea aia să fie gata pe mâine seară, azi am o tonă de treburi de făcut...rămase din week-end când am fost mai leneș...
Eu zic așa: putem combina ideile de acolo cu prezentarea lui XeNNo ca să iasă ceva frumos... la urma urmei va fi publicat într-o revistă a inteligenților smile.


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#12 04 Jun 2013 11:21:31

xxvirusxx
Oaspete

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Incepusem si noi (Eu, Alex,Marius) ceva in link-ul postat de alex. Dar le-au picat serveru cred, si nu mai arata diacriticele...

Rezolvat.

Editat ultima oară de xxvirusxx (04 Jun 2013 11:28:13)

 

#13 10 Jun 2013 22:23:01

protos87
Membru
Locaţie: Roman și Iasi
Înregistrat: 22 Sep 2011
Mesaje: 187
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Salutare! Se pare că există interes!
Scuze că postez ceva mai greu în perioada asta (am terminat 2 sesiuni, urmează o titularizare, licență... toate odată..).
După cum am spus, articolele trebuie să aibă minim 300 cuvinte, cu diacritice, până pe 20 iunie cel târziu. Următorul număr trebuia să apară pe 15 iunie, dar eu fiind coordonator voluntar (și având în vedere câte am pe cap) am amânat apariția până pe 30 iunie.
Articolele pot fi trimise la adresa revista.mentor_arond_yahoo.ro sau pe adresa mea if.grecu_arond_yahoo.co.uk

Spor și mulțam de interes!
______________________________________________________________________________________________________
Pentru eventualele nelămuriri, răspund mai des la mailuri decât verific forumul...

.

Editat ultima oară de Ăla micu' (10 Jun 2013 22:50:22)


Amor vincit omnia!

Offline

 

#14 11 Jun 2013 17:29:31

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

OFFTOPIC
protos87 - și pe tine te mânâncă în titularizare? smile) Baftă!


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#15 13 Jun 2013 18:49:59

protos87
Membru
Locaţie: Roman și Iasi
Înregistrat: 22 Sep 2011
Mesaje: 187
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

OFFTOPI:
Mă cam mănâncă... deja am avut lecția la clasă. Why? Și tu ești aspirant într-ale profesoratului? big_smile


Amor vincit omnia!

Offline

 

#16 13 Jun 2013 21:57:20

geosoft1
Membru
Locaţie: Râmnicu Vâlcea
Înregistrat: 21 Sep 2009
Mesaje: 3735

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Și tu ești aspirant într-ale profesoratului?

vezi aici wink

Editat ultima oară de geosoft1 (13 Jun 2013 21:57:29)


Daca raspunsul nu te multumeste, probabil nu ai pus intrebarea potrivita.
Registered linux user #542751

Offline

 

#17 13 Jun 2013 23:22:21

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

protos87 a scris:

OFFTOPI:
Mă cam mănâncă... deja am avut lecția la clasă. Why? Și tu ești aspirant într-ale profesoratului? big_smile

Nu-s aspirant, dar nici titular smile. Gata cu off-ul că primim un ban în plus...


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#18 17 Aug 2013 14:42:20

LKornel
Membru nou
Locaţie: BUCUERSTI
Înregistrat: 04 Jan 2008
Mesaje: 13

Re: Propunere promovare GNU/Linux, respectiv Ubuntu în revista "Mentor"

Salut,
  Apropo de promovarea programelor si sistemelor de operare libere, va pot spune ca moderez la un post de radio online si intentionez sa fac o serie de emisiuni de acest gen, dedicate industriei IT cu preponderenta GNU/Linux. Sigur ca in discutii se vor atinge si celelalte programe si SO-uri nelibere acolo unde trebuie precizate diferente si comparatii.

  Va propun asadar, participarea la astfel de emisiuni in direct prin intermediul programelor de gen ekiga, skype sau variante. Nu ascund faptul ca o invitatie de acest fel am adresat si celor de la CEATA.ORG insa din lipsa de timp din partea lor, nici acum nu am primit un raspuns concret ci doar un acord de principiu.

  In general, emisiunile se transmit in slotul 20-22 sau 21-23. Zilele se pot stabili dupa ce purtam o discutie de principiu.

Cu stima,
Cornel Lazar


<a href="http://ubuntucounter.geekosophical.net" title="The Ubuntu Counter Project - user number # 20161"><img src="http://ubuntucounter.geekosophical.net/img/ubuntu-user2.php?user=20161" alt="The Ubuntu Counter Project - user number # 20161" /></a>

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB