Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
De ceva vreme la botare imi apare mesajul "time of day not set please run setup program. Strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility, F5 to rum onboard diagnostic."
Este vorba despre un laptop dell vostro A860 din anul 2010. Laptopul merge ok (cu ubuntu 12.04), singura problema este ca la botare (daca il deconectez de la retea) imi da acest mesaj de fiecare data. Daca nu il deconectez de la retea nu imi apare acest mesaj la botare. La fel daca las acumulatorul in laptop nu imi apare acest mesaj, insa se incalzeste laptopul mai tare cu acumulatorul in el, si merge mai tot timpul ventilatorul. Din banuielile mele cred ca s-a dus bateria din bios acolo in bios imi afiseaza data de 14 octombrie 2008. Am reglat-o si salvat-o insa nu o retine (asadar e clar ca e bateria din bios). As dori sa va intreb e ceva riscant daca nu schimb bateria din bios si de fiecare data la botare dau F1? ce se poate intampla daca e de la baterie si nu schimb bateria in bios? (La acest tip de laptop ptr a schimba micuta baterie trebuie demontat aproape tot). Va multumesc.
ce se poate intampla daca e de la baterie si nu schimb bateria in bios?
Nu se mai tin minte setarile: Ora, data, ordinea de bootare, etc, daca il scoti din priza si se descarca bateria.
Multumesc de raspuns, insa e ciudat ca ora si data sunt ok, cu toate ca in bios afiseaza anul 2008.
ianuarie 25 2008 sâmbătă
ianuarie 25 2014 sâmbătă la 7 ani se potrivesc datele (ziua/luna)...ora este ...ora.
Daca ai data dereglata la calculator si incerci sa intri pe google chrome sau sa folosesti goolge este posibil sa iti dea un mesaj rosu in loc de google care iti scrie ca nu ai nustiu ce semnatura la browser-ul tau. Atunci te sperii ... te gandesti :" oare sa virusat Ubuntu ? k eu nu stiam ca se poate infecta , cine stie ce sa intamplat "
Apoi incepi sa cauti marut marut , te apuca lenea sa il reinstalezi si nu stii ce sa faci ca sa poti intra pe google.
Asta nu se intampla in 100% din cazuri ci din cand in cand mai ales cand ai data mai in urma de cat realitatea.
Apoi dupa ce tot iti strofoci creierii vei descoperi ca daca pui data corecta , google nu mai spune ca a descoperit trafic suspect dinspre calculatorul tau , nu mai spune ca nu ai nustiu ce SSL instalat sau nustiu ce cheie de securitate si totul revine la normal.
problema:
De ceva vreme la botare imi apare mesajul "time of day not set please run setup program. Strike the F1 key to continue
raspuns:
Daca ai data dereglata la calculator si incerci sa intri pe google chrome sau sa folosesti goolge este posibil sa iti dea un mesaj rosu
Atunci te sperii ... te gandesti :" oare sa virusat Ubuntu
incepi sa cauti marut marut , te apuca lenea
Asta nu se intampla in 100% din cazuri ci din cand in cand
apoi
dupa ce tot iti strofoci creierii
Editat ultima oară de geosoft1 (29 Jan 2014 10:19:24)