Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#51 19 Jul 2014 07:30:53

shogun1
Membru
Înregistrat: 01 Apr 2009
Mesaje: 1213
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

@liviumihai: Tentația/ tendința asta de atragere a maselor către Ubuntu (Linux în general, Ubuntu în particular, majoritatea distribuțiilor nu sunt adeptele ”prozelitismului” în masă!) mi se pare inutilă, obsesivă și contraproductivă!!!

  Încă nu s-a creat sistemul de operare Linux ideal, perfect și ”anti-prost”, cel care s-ar înțelege/ ar rezulta dintr-o campanie publicitară. Chiar dacă Ubuntu e gândit să fie ușor de folosit de oricine, sunt probleme cu driverele unor componente hardware, sunt buguri stupide, unele vechi de ani de zile, crashuri, diferențe mari față de windows și aplicațiile acestuia, șamd. Aceasta e problema tehnică, obiectivă, Canonical ar trebui să se axeze pe stabilitate și rezolvarea bugurilor, nu pe aspect, individualizare și marketing!
  Nu susțin că Ubuntu ar fi mai instabil sau mai prost neapărat ca alte distribuții, dar faptul că este cea mai folosită distribuție face să fie instalat pe cele mai multe mașini de cei mai mulți începători. Deci vor fi probleme mai multe cu componentele hardware exotice sau învechite și cu nepriceperea, lipsa simțului practic și mentalitatea stupidă a userilor...
  Sunt extrem de multe cazuri de începători entuziasmați în primele zile și profund dezamăgiți după 2-3 săptămâni/ luni, persoane care din diverse motive (lipsa unor aplicații, probleme cu driverele, buguri precum căderea conexiunii la net, șamd) fac o campanie agresivă de denigrare a Ubuntu/ Linux.  Aceasta e problema umană, subiectivă, mulți ”utilizatori” au mentalitatea unor copii de 3-4 ani. Mi-amintesc de epitete (nedrepte dar amuzante) folosite pentru Ubuntu precum ”Linux pentru blonzi”, ”maneaua Linuxului”, nu de la calitatea distribuției provin ci de la ”calitatea” unei mari părți ale utilizatorilor! Chiar nu cred că-i de dorit ca numărul/ procentul acestora să crească...

  Presupunând că se va face o campanie de marketing excelentă, că rezultatele (le voi numi inițiale, aparente) ar fi excelente și o mare masă de average-joe va încerca Ubuntu (sau alt Linux user-friendly...), care sunt șansele ca din acea masă de utilizatori noi să fie un procent ridicat (sau măcar decent, să zicem 5-10%) să fie satisfăcuți/ mulțumiți/ dornici să-l folosească în continuare? Și care ar fi șansele ca aceștia să fie nemulțumiți și campania să se transforme într-una negativă???

  Apreciez pasiunea ta (chiar dacă personal mi-e indiferent dacă cota de piață a Linux este 1% sau 50%), însă Linux este un produs de nișă, este destinat unui public mai tehnic, instruit, determinat, dornic de progres și învățare, entuziast. Marea masă a utilizatorilor unui computer nu au aceste calități, produsul nu li se va potrivi, rezultatele vor fi dezamagire, frustrări, respingere. Plus un val de critici și îndemnuri mobilizatoare de-a nu folosi produsul.

Editat ultima oară de shogun1 (19 Jul 2014 07:34:05)

Offline

 

#52 19 Jul 2014 08:16:08

oby2001ro
Membru
Locaţie: Ploiești
Înregistrat: 26 Jan 2013
Mesaje: 1032
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

Te-ai gândit că, poate, mai sunt utilizatori GNU/Linux care au habar de publicitate? Te-ai gândit că și-au dat seama că o promovare agresivă nu aduce nimic bun?
Noi putem promova Ubuntu la preșcolari (găsește tu o soluție la cum facem asta) și în școlile generale (aici s-a găsit deja o soluție).
Eu unul pot rupe 2-3 ore din programul meu să merg la o școală unde pot prezenta sistemul de operare Ubuntu (din punctul de vedere al utilizatorului), însă este mai greu să ai acces să poți face asta.Dacă vrei, propune o soluție prin care comunitatea Ubuntu să poată trimite reprezentanți în școlile generale pentru prezentarea/promovarea Ubuntu. Îți garantez că suntem destul de a-tehnici pentru a explica cât de cât omenește cum se lucrează cu sistemul de operare. Până atunci, lasă-i pe cei de la Google să promoveze Ubuntu (că o fac foarte bine).
P.S.: din ce îmi aduc eu aminte, în cazul unei investiții (să spunem în promovarea Ubuntu prin canalele mass-media) parcă era undeva Ta (timpul de amortizare). Cum amortizezi investiția când sistemul de operare este gratuit (la fel ca și suportul pe care îl acordăm noi aici)?


Sunt și voi rămâne nou în Linux!

Offline

 

#53 19 Jul 2014 09:17:09

geosoft1
Membru
Locaţie: Râmnicu Vâlcea
Înregistrat: 21 Sep 2009
Mesaje: 3735

Re: Campanie de promovare unitara

in completarea lui @shogun1 care a precizat ceva foarte important, daca ai promova agresiv, viral sau dupa alte metode un produs, de exemplu un calculator, care ruleaza Ubuntu sau o alta distributie Linux succesul ar putea fi rasunator pentru ca produsul ar functiona impecabil, el fiind testat in prealabil. altfel, promovezi un software care nu se stie in ce conditii ii functioneaza fiecaruia (calculatoare vechi,incompatibile,buguri... vezi comentatiul lui @shogun1). in plus sunt calculatoare compatibile dar carora trebuie sa le faci mici ajustari obligatorii (vezi de exemplu backlight-ul de la acer). ajustari pe care utilizatorii de rand nu le stiu pina cand nu cauta pe internet sau pe forumuri. acestia vor fi nemultumiti cum ca lor nu le merge sistemul. exemplele pot continua...

@liviumihai, acum intelegi de ce comunitatile nu fac ceea ce propui tu? pentru ca, printre altele, nu poti garanta pentru produsul software la care faci reclama. tot ce poti sa faci este doar sa propui sau sa prezinti celor interesati altceva decat ceea ce ei cunosc.

Editat ultima oară de geosoft1 (19 Jul 2014 11:09:36)


Daca raspunsul nu te multumeste, probabil nu ai pus intrebarea potrivita.
Registered linux user #542751

Offline

 

#54 19 Jul 2014 11:56:14

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

Shogun are un punct de vedere foarte bun, dar voi se pare ca nu intelegi ce e aia o campanie.

Stiu ca Linux ne e un produs ideal, dar - culmea - din afisul prezentat pe siteul vostru nu reiese acest lucru. Sa inteleg ca afisul nu spune tot adevarul? Si e un afis oficial.

O campanie nu garanteaza ceva, pentru ca o campanie este doar o modalitate de exprimare. Campania e doar forma de prezentare. Daca vreau sa spun ca produsul meu e facut cu pasiune, dar mai are si bube peste care poti trece pot arata acest lucru si printr-o campanie publicitare inteligent condusa.

As zice ca utilizatorul are nevoi si ca detectand aceste nevoi ii poti oferi o alternativa. Poate ca isi va face un backlight la un acer daca va considera ca un sistem de operare care aduna la un loc 4000 de programe free il avantajaza. Poate ca la el nevoia de a folosi programe free e mai mare, si atunci ia o anumita decizie. Tu prezinta-i alternativele intr-un limbaj care ii este accesibil si lasa-l sa aleaga. Poti vorbi si romaneste (multe programe la un loc, fara virusi) decat calculatoreste (sistem de operare stabil, kernel, server). Sunt multi care ar dori sa incerce si chiar sa treaca cu vederea multe, dar nu stiu calculatoreasca. Stiu doar romaneasca. Iata, si eu am trecut peste multe, recunosc asta si bine am facut, dar in continuare nu stiu calculatoreste si nici n-as vrea sa invat pentru ca mi se pare plictisitor. Imi place tot ce e trendy si cool, iar pentru mine Linux e cool.

Eu nu sustin o campanie care sa ascunda adevarul. Sunt numerosi autori de marketing care sustin ca sinceritatea poate fi un instrument mai puternic si mai stabil. In primul rand pentru ca vei cultiva increderea in produs - intotdeauna ai incredere in cineva care e cinstit cu tine - dar si pentru ca te fereste - si aici shogun1 are dreptate - de publicitatea negativa. Referinta am facut-o doar la jargonul tehnic, care nu spune mare lucru decat pentru persoanele cu aptitudini tehnice.

O intrebare: voi, cand convingeti pe cineva sa treaca pe Linux, alegeti exclusiv specialisti? Ce garantie aveti ca acea persoana nu va fi dezamagita?

Stiu ca multi dintre voi - sau toti chiar - au facut promovare solida. Si eu am facut acest lucru. E drept, nu prin scoli pentru ca din fire is mai rebel si nu-mi plac sindrofiile oficiale. Stiu ca e important, dar nu e genul meu. Prefer sa prezint Linuxul unui pusti si acesta sa-si convinga vreo 20 de colegi (il invat eu cum). In plus nu sunt convins ca mediul scolar l-ar putea chiti pe cel mic sa foloseasca Linux acasa. Pentru un pusti Linux trebuie sa fie cool, ori nenea aia care vin si explica savant nu prea sunt ei cool. Sau cel putin asta e opinia mea, poate ca gresesc.

Ideea este ca o campanie publicitara face acest lucru si fara implicarea ta. Cand oferi 100 de stickere unei persoane sa le dea peste tot nu mai actionezi tu, ci actioneaza campania pentru tine. Pe net e si mai simplu pentru ca nu tiparesti nimic, pui la dispozitie un banner. Deci campanie oricum se face, numai ca e slaba.

In final Shogun1 are un punct de vedere excelent, dar care e fix acel punc cu care incepusem eu discutia si la care vad ca mi se raspunde dupa o suta de postari:

orice campanie - chiar si cea pe care o avem acum - pleaca de la stabilirea targetului. Vorbim Linux de la specialisti pentru specialisti? L-ati prezentat si nespecialistilor? Banuiesc ca da, si sunt sigur ca ati tras la ei ca la galere. Si s-ar putea sa nu fie din cauza obtuzitatii lor, ci din cauza mesajului vostru. Si daca avem in vedere si utilizatorul de rand atunci de ce sa nu punem la punct si o campanie dedicata lui? De ce sa scapam din mana un segment care ar putea indragi Linux cu toate problemele cu care vine? Sa nu uitam ca in ultima vreme si alte sisteme de operare au intrat in competitie la capitoul nou si cool, si rezultatele nu sunt de multe ori pe placul utilizatorilor. Din contra, multi au spus ca anumite distributii Linux au devenit chiar mai usor de utilizat.

Editat ultima oară de liviumihai (19 Jul 2014 12:14:35)

Offline

 

#55 19 Jul 2014 11:56:36

incepator
Membru
Locaţie: Constanta
Înregistrat: 01 Oct 2010
Mesaje: 68

Re: Campanie de promovare unitara

Si totusi, omul ar trebui lasat sa incerce organizarea unui astfel de actiuni.Cred ca este singura sansa ca in timp, observand raspandirea tot mai larga a unui produs de genul Ubuntu, producatorii de hardware sa-si dea naibii interesul sa produca inclusiv drivere dedicate pentru el(vezi tzigania cu ,,optimus" de la Nvidia)......poate in viitor, vom putea juca un joc mai greu, in conditii bune si pe linux.......vom avea sunet cristal si pe linux.....etc.
Asa, lasat un produs de ,,nisa",vesnic vom sta cu dual boot iar masa de utilizatori se va refugia mereu in win.....care,cu toate pacatele lui,trebuie sa recunoastem ca merge al naibii de bine cand are tot ce-i trebuie.(licenta)

Offline

 

#56 19 Jul 2014 12:02:15

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

incepator a scris:

Si totusi, omul ar trebui lasat sa incerce organizarea unui astfel de actiuni

Eu nu scriu aici ca sa cer voie, ci ca sa fac parte dintr-o echipa. Promovarea de unul singur e sortita esecului. Marketingul e o munca de echipa. Tine de creativitate, ori asta nu se face de unul singur. Se face 'cu pretenii', nu singur. Singur nu e cool.

Da, este un motiv bun, la care ma gandisem si eu, dar imi scapase total din vedere acum. Cu cat e mai raspandit Linuxul, cu atat producatorii de hardware vor intelege ca se petrece ceva. De fapt povestea asta chiar a inceput.

Offline

 

#57 19 Jul 2014 12:40:09

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

Si cine nu-l lasa? Asta i s-a reprosat, cel putin eu asta ii "reprosez": mesteca aceleasi fraze, teorii, etc. etc. fara sa treaca la treaba. Torvalds, cand s-a apuca de kernel, n-a scris romane pe forumuri ci s-a apucat de treaba si a dat lumii un produs. Bun, rau, nu conteaza. A fost imbunatatit pe parcurs. Dar a facut, apoi s-a dus treaba mai departe...


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#58 19 Jul 2014 13:17:16

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

geosoft1 a scris:

...in plus sunt calculatoare compatibile dar carora trebuie sa le faci mici ajustari obligatorii (vezi de exemplu backlight-ul de la acer). ajustari pe care utilizatorii de rand nu le stiu pina cand nu cauta pe internet sau pe forumuri. acestia vor fi nemultumiti cum ca lor nu le merge sistemul. exemplele pot continua...

Vreau sa mai adaug ceva la cele spuse de Geosoft1, si anume pericolul publicitatii negative. Daca parcurgem un fluturas promotional alcatuit de specialisti gasim - in dulcele jargon calculatoresc - sintagme ca sistem stabil, gandit pentru siguranta etc. Un necalculatorist va intelege pe romaneste ca Linux merge geamblau in orice conditii, deci se va grabi sa-l instaleze. Suprizele sunt de proportii.

Intrebarea se pune daca respectivul material a mintit sau nu? In princpal, cand folosesti un jargon tehnic esti acoperit iar vina i-o pasezi celuilalt. Habar n-are, e vina lui ca n-a stiut sa citeasca. In realitate si in jargonul tehnic ar putea figura o fraza de genul datorita unor incompatibilitati intre sistem si hardware si datorita lipsei de suport din partea unor producatori de hardware etc. E tot limba calculatoreasca, dar macar spune un adevar.

Nu mai vorbesc de patania mea pe un forum de Linux - nu pe acesta, precizez - cand cineva m-a tinut trei ore cu tot felul de comenzi si la final mi-a dat un snapshot cu taburile si meniurile pe care puteam sa apas inca de la inceput. Cand am incercat timid sa-i atrag atentia a sarit la mine: 'bai, eu ti-am dat ca sa te destepti la cap, ca asa prin meniuri si taburi poa' sa faca oricine!' Daca tot vorbim de publicitate negativa n-ar trebui sa adaugam si asemenea fenomene neplacute?

Eu zic ca o campanie cinstita, cu minusuri si plusuri, e cel mai buna metoda chiar si pentru marea masa de utilizatori. Ba s-ar putea sa gasim mai multa intelegere din partea lor daca stim sa ne construim discursul. Cel putin eu asa cred.

Editat ultima oară de liviumihai (19 Jul 2014 13:21:11)

Offline

 

#59 19 Jul 2014 13:43:41

geralddan
Master Chef
Locaţie: Sant Feliu de Guixols
Înregistrat: 27 Apr 2009
Mesaje: 2316

Re: Campanie de promovare unitara

Tânăr și neliniștit.  smile


Desteptii invata din greselile altora, prostii din ale lor.

Offline

 

#60 19 Jul 2014 14:06:04

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

Comod e mai sanatos?

Eu cred ca un crampei de campanie a inceput deja, cel mult mie imi vin idei, insa strict pe ce s-a vorbit pana acum. Ce se va intampla uterior vom vedea.

shogun1 a scris:

Încă nu s-a creat sistemul de operare Linux ideal, perfect și ”anti-prost”, cel care s-ar înțelege/ ar rezulta dintr-o campanie publicitară.

Prin campania publicitara va rezulta exact ceea ce vrei sa spui. Daca spui ca Linux e un sistem ideal atunci va rezulta ideal. Daca spui ca mai e de lucru la el atunci inseamna ca mai e de lucru la el.

Ca sa vezi totusi diferenta iti dau exemplul meu. La inceputuri aveam mereu probleme cu placa video (clasic). Injuram de mama focului: dom'le, nu stiu astia sa faca un sistem care sa mearga! Pe urma am aflat ca de fapt problema venea de la fabricant, care nu punea la dispozitie driverele respective.

Imediat toata treaba mi s-a cristalizat ca principiu de marketing.

Raul de fabricant atenta la Linuxul meu mult iubit. Nu-l iubea, asa cum il iubeam eu. Era un rau, un nene care trebuia ocolit. Voia sa strice o frumoasa poveste de iubire intre mine si Linuxul meu. E stiut ca in iubire exista concepte ca fidelitate, iertare etc., si eu - din moment ce eram indragostit lulea - eram dispus sa trec multe cu vederea.

Emotia umana este instrumentul la care orice publicitar poate canta cu virtuozitate, iar dragostea este un sentiment profund uman. A cladi o poveste de dragoste cinstita, clara, intre un utilizator si o distributie Linux e o provocare pe care orice publicitar ar accepta-o bucuros tocmai pentru ca e dificila. Dificila dar nu imposibila, ba chiar foarte posibila pentru un publicitar bun.

Deci se poate orice daca stii si cum. Iar ca sa stii trebuie sa lucrezi in domeniu. Adica in marketing/publicitate.

Editat ultima oară de liviumihai (19 Jul 2014 14:13:52)

Offline

 

#61 19 Jul 2014 14:25:33

V3n3RiX
Membru
Locaţie: Birmingham UK
Înregistrat: 03 Sep 2011
Mesaje: 1021
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

Mie unul imi place ideea cu "poveste unui linuxist" ... sunt sigur ca sunt destui pe aici care au inceput ca utilizatori a-tehnici, iar acum folosesc distributii avansate, au ajuns "specialisti". Ar fi interesant de vazut o poveste de genul asta.


Distribution : Redcore Linux 1801 x86_64
Desktop Environment : LXQT 0.12.0
System Information : Dual Quad Core Intel Xeon E5430 @ 2.66GHz + 24 GB Buffered Quad Channel ECC RAM
Website : https://redcorelinux.org

Offline

 

#62 19 Jul 2014 15:01:30

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

V3n3RiX a scris:

... sunt sigur ca sunt destui pe aici care au inceput ca utilizatori a-tehnici, iar acum folosesc distributii avansate

...sau nu. Eu sunt un exemplu ca am ramas utilizator obisnuit. Insa nu stiu daca o camapanie ar trebui sa contina si ideea foloseste Linux ca sa-ti expandezi inteligenta. Poate ca ar fi mai bine sa lasam utilizatorul sa foloseasca Linuxul si sa decida singur in ce directie sa mearga. Daca e sa fie atunci sigur o sa fie, daca nu, atunci nu.

=============

Ca o concluzie: pentru mine ca publicitar a fost o discutie foarte buna si am invatat multe. Am distins trei tipuri de campanie Linux care se pot face sau care se fac deja. Ramane sa vedem care e solutia cea mai buna:

1. Campania mincinoasa


Scopul campaniei este de a supralicita Linuxul ca sistem ideal. Ca eficienta e o metoda buna, dar pe termen lung s-ar putea dovedi un dezastru. Efectul campaniei ar fi un val de publicitate negativa. Utilizatorii s-ar simti frustrati si ar arunca cu pietre. N-as pleda pentru alegerea ei.

2. Campania indiferenta


Scopul campaniei este de a te spala pe maini. Cateva flyere in jargon tehnic, doua-trei abtibilduri etc. si zici ca faci campanie. Scapa cine poate. Daca esueaza nu e vina ta, e vina utilizatorului. Sa puna mana sa studieze, ca doar si tu ai studiat.

De mentionat ca si in campania indiferenta poate exista minciuna. Nu specifici ca intre sistem si hardware pot aparea incompatibilitati grave, care pot duce chiar la abandonarea sistemulu. E o minciuna prin omisiune.

Campania indiferenta e o buna metoda prin care eviti orice problema. E o campanie comoda si cvasi-inexistenta.

3. Campania profesionista

Aici se pot gasi mai multe solutii. As propune ca mod profesionist de abordare cladirea unei povesti de dragoste intre utilizator si Linux.

Pentru aceasta e nevoie de:

-corectitudine. A ascunde minusurile Linuxului nu e tocmai inteligent. Oricum ele exista pe net. Arta consta in a le expune in asa fel incat utilizatorul sa le accepte, ba chiar sa indrageasca sistemul cu toate hibele sale. Un publicitar poate sa te faca sa iubesti un automobil zgariat, scos din uz, avariat etc. Sa-l iubesti sincer si constient, fara sa fii mintit. Sa-l iubesti pur si simplu.

-utilitate. Toti ne dorim un scop in viata. Linuxul e la inceput, producatorii de hardware nu-l prea iubesc, primeste multe bobarnace din toate partile. A-l proteja si a-l ajuta sa creasca poate deveni un scop in sine. Orice fiinta umana are sadita nevoia de a proteja ceva sau pe cineva.

- nisa. Fiind un produs de nisa vei face parte dintr-un grup restrans. Ne e rau, ba chiar e cool.

Ar mai fi sialtele, dar nu-mi vin acum in minte. Discutia ramane deschisa. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca trecem in faza de brainstorming.

Editat ultima oară de liviumihai (19 Jul 2014 15:11:02)

Offline

 

#63 19 Jul 2014 15:10:00

oby2001ro
Membru
Locaţie: Ploiești
Înregistrat: 26 Jan 2013
Mesaje: 1032
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

@liviumihai, este doar o senzație. Momentan, fă-ți timp și mai citește regulile forumului. Le cam încalci.


Sunt și voi rămâne nou în Linux!

Offline

 

#64 19 Jul 2014 15:16:28

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

Poate mi se pare si datorita anilor de experienta. E adevarat ca regulile forumului nu includ si organizarea unui brainstorming, insa recunosc ca nu am ce face. Poate ca merg pe sarma, dar stiu ce inseamna un brainstorming si daca fac unul - ceea ce se intmpla aici - atunci sunt nevoit sa ma ghidez dupa regulile brainstorming-ului. Sper insa ca incalcarile nu sunt atat de grave si ca ceea ce spun ar justifica o anumita exceptie. Stiti doar, exceptia confirma regula. Dealtfel observ ca exista persoane care accepta discutia, probabil destul de fin cat sa nu intre in gura celorlalti. Asta e de apreciat.

Nu e misto sa spui lucurilor pe nume? Si mai se zice ca noi, publicitarii, mintim. Tot sinceritatea e cea mai buna arma.

Offline

 

#65 19 Jul 2014 15:34:48

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Campanie de promovare unitara

....E adevarat ca regulile forumului nu includ si organizarea unui brainstorming, insa recunosc ca nu am ce face

E adevărat că regulile forumului nu includ și o referire la mesajele succesive (#58, #59), însă recunosc că nu am ce să fac și trebuie să intervin deoarece unele dintre ele au fost raportate: te rog frumos să le eviți! wink

Spor la treabă!
.

Offline

 

#66 19 Jul 2014 15:50:18

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

Au fost deja raportate???? Au! Au! Au!

Voi incerca sa le evit si sper sa reusesc, promit. Deci s-a raportat. E destul de trist si spune multe despre noi in general.
As putea da exemple de alte locuri in care s-au petrecut incalcari de regulament, dar ma indoiesc ca au fost raportari. Sa zicem ca in alte locuri s-a trecut cu vederea. Sau nu.
In fine, cand am intrat in discutie am acceptat si asemenea riscuri. Macar greselile mele nu sunt intentionate si asta sper sa conteze.

P.S: Am eliminat postarea #58 ca sa nu mai fie probleme.

Editat ultima oară de liviumihai (19 Jul 2014 16:02:26)

Offline

 

#67 19 Jul 2014 17:46:40

geralddan
Master Chef
Locaţie: Sant Feliu de Guixols
Înregistrat: 27 Apr 2009
Mesaje: 2316

Re: Campanie de promovare unitara

Pot sa-l blochez ca pe feisbuc? big_smile  Tot n-am inteles ce vrea.


Desteptii invata din greselile altora, prostii din ale lor.

Offline

 

#68 19 Jul 2014 18:14:38

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

Acuma daca n-ai inteles tu nu inseamna ca n-a inteles nimeni. Unii se pare ca au inteles. Si nu e nevoie de blocat. Poti sa nu mai partici la discutie. E tot un fel de blocaj.

Offline

 

#69 19 Jul 2014 18:32:35

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

liviumihai a scris:

Poate mi se pare si datorita anilor de experienta. E adevarat ca regulile forumului nu includ si organizarea unui brainstorming, insa recunosc ca nu am ce face. Poate ca merg pe sarma, dar stiu ce inseamna un brainstorming si daca fac unul - ceea ce se intmpla aici - atunci sunt nevoit sa ma ghidez dupa regulile brainstorming-ului. Sper insa ca incalcarile nu sunt atat de grave si ca ceea ce spun ar justifica o anumita exceptie. Stiti doar, exceptia confirma regula. Dealtfel observ ca exista persoane care accepta discutia, probabil destul de fin cat sa nu intre in gura celorlalti. Asta e de apreciat.

Nu e misto sa spui lucurilor pe nume? Si mai se zice ca noi, publicitarii, mintim. Tot sinceritatea e cea mai buna arma.

Una din regulile brainstormingului este sa nu critici ideile pana la final (asta, asa, pe scurt.) TU ai criticat mai mult sau mai putin pe aici - afisul, parerea unora...  Asa ca hai s-o lasam balta cu cat de specialisti suntem (au mai fost acu ceva ani vreo 5000 din astia care au zis ca scot tara din rahat).
Ti-am mai spus - bati apa-n piua, mesteci teorii si atat.
P.S. Intreaba-l pe Ovidiu Nitan cum s-a ales cu al doilea set de iconite/pictograme de la TV-Maxe... sa vezi cat a durat toata treaba... intreaba-i pe colegii care se ocupa cu localizarea cat au palavragit pana s-au apucat de treaba... Daca aveai ceva de facut, faceai pana acum in timpul pierdut sa scrii Enciclopedia Encarta aici pe forum.
P.S. Am zis ieri, dar nu m-am tinut de cuvant... Asta e ultimul mesaj legat de subiectul asta.


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#70 19 Jul 2014 18:54:43

liviumihai
Banned
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 15 Oct 2013
Mesaje: 722

Re: Campanie de promovare unitara

Regula principala a brainstormingului e sa pornesti la drum cu mintea deschisa, nu sa-l pui pe ala sa joace ca sa-ti demonstreze tie cat de capabil este. Daca a facut brainstorming organizat de peste 10 ani si a condus echipe si campanii ar trebui sa intelegi ca se pricepe. Normal ca apar incrancenari cand EXISTA UN CLIMAT INCARCAT.

1. Wladypauly, nu ti se pare NORMAL sa critic din moment ce ma pricep la merketing/promovare?

2. Pai nu mestec teorii, ci raspund unor obiectii.

3. Om bun, nici mie nu-mi place palavrageala, dar intelege omeneste si logic ca promovarea nu se face DE UNUL SINGUR. Mama, frate, opriti galaxia!!!! opriti planeta, universul!!!

SE FACE IN ECHIPA!!!

Da-mi o echipa si ma pun pe treaba, ca doar am condus campanii publicitare garla.

Nu-mi vine sa cred!!! Nu-mi vine sa cred!!!! E incredibil

Editat ultima oară de liviumihai (19 Jul 2014 18:59:11)

Offline

 

#71 19 Jul 2014 19:07:59

geralddan
Master Chef
Locaţie: Sant Feliu de Guixols
Înregistrat: 27 Apr 2009
Mesaje: 2316

Re: Campanie de promovare unitara

Soc, soc, soc! big_smile


Desteptii invata din greselile altora, prostii din ale lor.

Offline

 

#72 19 Jul 2014 19:12:11

oby2001ro
Membru
Locaţie: Ploiești
Înregistrat: 26 Jan 2013
Mesaje: 1032
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

@liviumihai, în brainstorming, din ce-mi aduc aminte, nu sunt acceptate criticile. Trebuia să știi asta. Rezultă că:
1. Ne minți, nefiind un cunoscutor de publicitate;
2. Nu ne minți și faci trolling.
Oricare din variantele enumerate mai sus, denotă o lipsă de caracter.
Sursa.


Sunt și voi rămâne nou în Linux!

Offline

 

#73 19 Jul 2014 19:33:31

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Campanie de promovare unitara

liviumihai - te pricepi la marketing, poate. Dar la brainstorming si la relationarea cu ceilalti esti cam in plop (cum dracu lucrezi tu in echipa cu atitudinea asta nu-mi imaginez... asa prost cum sunt). Plus aroganta gen "cine-s eu in fata mea". Restul suntem niste prosti care nu intelegem ce noroc a dat peste comunitatea asta cand ai aparut tu, specialistul-minune. Vorba cuiva, nota 4, stai jos!
Mi-am incalcat a doua oara un principiu autoimpus din cauza ca nu mai pot cu chestiile astea.
Rog pe ceilalti sa-mi dea minus la reputatie pentru ca eu nu-mi pot da singur. Rog, de asemenea, adminii sa-mi dea un ban temporar de vreo doua-trei zile ca incep sa ma agit (Dane, iti dau o bere cand ajung pe acolo...) si nu ma vad prea bine.
P.S. Promovarea se poate face si de unul singur. Dureaza, dar se poate. Eu am facut-o. NU la Ubuntu, dar am facut-o. Atat am avut de spus. O seara faina tuturor!


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#74 19 Jul 2014 19:37:18

geralddan
Master Chef
Locaţie: Sant Feliu de Guixols
Înregistrat: 27 Apr 2009
Mesaje: 2316

Re: Campanie de promovare unitara

Suntem vinovati ca luam de bune toate prostiile unor frustrati sau ce dracu or fi. Eu unul sunt vinovat ca i-am comentat tampeniile repetative. Pixelut, iesi la aer, fa ceva!


Desteptii invata din greselile altora, prostii din ale lor.

Offline

 

#75 19 Jul 2014 20:10:47

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Campanie de promovare unitara

Offtopic, scuze!

geralddan a scris:

Pot sa-l blochez ca pe feisbuc? big_smile  .....

Cred că DA, eu n-am încercat, dar alții zic c-ar funcționa (8-9 aug. 2011) wink
.

Editat ultima oară de Ăla mic (19 Jul 2014 20:12:26)

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB