Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1
Sunt un fericit incepator care de curand am trecut de la Windows la Ubuntu. Ma descurc mai greu cu Unity, dar am descoperit o distributie care mi se pare mai simplu de folosit : LXLE 14.04, bazata pe Ubuntu 14.04. Problema mea este cu partea de sunet a motherboard HP model (C) 2005 - Hpdc, care produce batai in lipsa semnalului audio . Cand apare semnal audio acesta este redat fara distorsiuni. In Windows 7 fenomenul nu se produce, deci este vorba de o problema de driver. Imi poate sugera cineva o solutie? Va multumesc!
Trebuiesc mai multe detalii modelul
placii de baza, denumirea cipului de sunet, incearca sa pui mute pe toate intrarile si iesirile de care nu sint folosite.Aplicatia care face aceasta treaba este alsamixer ,de asemenea mai poti folosi functia de cautsre din forum pt. mai multe info.
Incearca o distributie gen http://ubuntustudio.org/ si daca sunetul functioneaza corect vezi ce driver foloseste si instaleaza-l si tu in LXLE.
Editat ultima oară de Bal Marius (08 Jun 2015 09:54:42)
Lista plăcilor de sunet suportate în UbuntuStudio pci și pci-e + driverele aferente.
Editat ultima oară de gbagape (08 Jun 2015 12:45:25)
Multumesc tuturor pentru sugestiiiile bune! In adevar, in UbuntuStudio fenomenul nu se produce si acum il experimentez cu interes. Dar am descoperit ca in LXLE, daca lansez in bara Pulse Audio Volume Control, bataile acelea suparatoare nu mai ajung pe calea comuna de sunet si nu se mai aud, deci nu mai deranjeaza. Multumesc mult pentru ajutorul prompt, e asa de mare lucru sa nu te simti singur si sa stii ca poti primi o mana de ajutor cand ai nevoie!
krumm 77 a scris:
daca lansez in bara Pulse Audio Volume Control, bataile acelea suparatoare nu mai ajung pe calea comuna de sunet si nu se mai aud, deci nu mai deranjeaza.
Shhht, vorbeste mai incer, sa nu cumva sa te auda @bispartacus )).
Bine ca ai rezolvat (temporar) problema, Bafta.
Editat ultima oară de TARA24. (10 Jun 2015 17:11:34)
Pagini: 1