Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 23 Mar 2016 21:56:56

Dan27
Membru nou
Înregistrat: 22 Mar 2016
Mesaje: 3

Programare

Salut ! Sunt nou in linux . Zilele astea as dori sa îmi instalez ubuntu pe laptop. Am rămas impresionat de puterea linuxului in urma vizionarii unor filmulete. Foarte puternic , free si asistenta de înaltă calitate. Ce sa mai spun , cu mult deasupra Windows-ului sau MAC-ului. Însă as dori sa aprofundez mai mult , as vrea sa mă apuc sa încât programare .Stiu ca necesită multa munca dar m-ati putea ajuta cu câteva sfaturi , cu ce limbaj sa încep ,cea link-uri bune. Am mai citit ca python e bun pt început , la baze ma refer iar mai apoi ceva mai tare , gen C , Java etc. Va mulțumesc foarte mult si sunt bucuros ca fac parte din aceasta comunitate . Mult noroc! Go UBUNTU! 😁👍

Offline

 

#2 23 Mar 2016 22:58:13

guletz2002
Membru
Locaţie: Brasov
Înregistrat: 09 Sep 2009
Mesaje: 1512

Re: Programare

Dan, și eu când m-am apucat de IT mi-a părut ca programarea e pt mine. Și am butonat cam 3ani, c, Java și vbasic. Dar am simțit ca nu pot trece peste un anumit nivel sa zicem mediocru.
Și săpând prin partea de programare,  am constata ca ma descurc mult mai bine ca administrator de sistem. Concluzia ar fi e ca e bine sa încerci de toate, dar pe rand(Python și Go merita încercate) După ceva timp faci o autoevaluare și vezi mai departe. Nu exista limbaje tari și moi, ci doar probleme care se pot rezolva mai bine cu un anume limbaj. Adică scula potrivita la locul potrivit.  De regula problema e la meșter,  nu la scule..... wink


Daca retea Nu e, atunci nimic nu e !!!
LiCo : Proud GNU/Linux User since 2003.

Offline

 

#3 23 Mar 2016 23:24:40

TARA24.
Membru
Înregistrat: 23 Dec 2010
Mesaje: 995

Re: Programare

Salut Dane,

înainte de a te apuca de Programare trebuie, sa ști exact cea ce anume dorești sa programezi. Eu de exemplu m-am apucat de C din plăcere și s-a dovedit pentru mine o Provocare.
Am încercat și alte Limbaje (python și GO), însa pentru mine Limbajul C sa dovedit a-mi fi util (OS, Kernel, drivere...etc).
Repet, înainte sa decizi ce limbaj vrei gândește-te ce anume vrei sa Programezi și apoi vei ști exact cu ce Limbaj sa începi.
Bafta.


Orice decizie pe care esti pe cale sa o iei, gandeste-o de cel putin 3 ori.
Din momentul in care ai luat-o nu mai conteaza de cate ori ai gandit-o.
Fi destept, foloseste ce ti se potriveste nu ce ti se impune.

Offline

 

#4 24 Mar 2016 19:57:44

geosoft1
Membru
Locaţie: Râmnicu Vâlcea
Înregistrat: 21 Sep 2009
Mesaje: 3735

Re: Programare

daca nu ai o preferinta sau o necesitate anume, eu recomand limbajul Go. este un limbaj relativ nou dezvoltat de Google pentru a rezolva mult mai rapid si eficient necesitatile actuale si in care se regasesc concepte din C,Java si Python. un limbaj modern mult simplificat in care poti rezolva foarte usor probleme reale care in alte limbaje se fac mai dificil (cel putin pe partea de aplicatii de retea).
un mediu de dezvoltare la cheie se instaleaza foarte usor pe Ubuntu cu acest proiect.

Editat ultima oară de geosoft1 (24 Mar 2016 20:00:10)


Daca raspunsul nu te multumeste, probabil nu ai pus intrebarea potrivita.
Registered linux user #542751

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB