Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1 2
Buna ziua! Am instalat ubuntu 16.04 inainte avand 15.10 si nu-mi funtioneaza Wi-fi. Precizez ca in 15.10 functiona ireprosabil. In casuta ce apare dupa ce dau click pe iconita cu internet imi apare mesajul: Retele ethernet (Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller) deconectat
Laptop-ul este Asus X451M
Am incercat anumite solutii aplicate de alti useri dar degeaba. Acum folosesc tethering-ul prin mobil pentru conexiune.
Va multumesc anticipat!!
Editat ultima oară de adamihai (27 Apr 2016 11:06:44)
Am dat comanda -lspci- in terminal si imi apare:
lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series SoC Transaction Register (rev 0e)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Graphics & Display (rev 0e)
00:13.0 SATA controller: Intel Corporation Atom Processor E3800 Series SATA AHCI Controller (rev 0e)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx, Celeron N2000 Series USB xHCI (rev 0e)
00:1a.0 Encryption controller: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Trusted Execution Engine (rev 0e)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series High Definition Audio Controller (rev 0e)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Atom Processor E3800 Series PCI Express Root Port 1 (rev 0e)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation Atom Processor E3800 Series PCI Express Root Port 2 (rev 0e)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Atom Processor E3800 Series PCI Express Root Port 4 (rev 0e)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series Power Control Unit (rev 0e)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Atom Processor E3800 Series SMBus Controller (rev 0e)
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM43142 802.11b/g/n (rev 01)
03:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5286 PCI Express Card Reader (rev 01)
03:00.2 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller (rev 06)
la drivere aditionale nu iti apare nimic? vad ca ai chip broadcom.
Imi poti spune te rog unde sa caut driverele aditionale! Multumesc!
Pentru placa aia mie-mi merge bcmwl-kernel-source. Îți trebuie net pe cablu și dai comenzile:
sudo apt-get update sudo apt-get install bcmwl-kernel-source
apoi reboot, dacă nu apare WiFi-ul funcțional.
Am incercat si nimic! Am dat restart pentru ca nu am comanda de reboot
Si nu am net prin cablu, numai wi-fi!
Am dat comanda in terminal sudo reboot now si a functionat!
Multumesc pe ajutor!!!
Editat ultima oară de adamihai (27 Apr 2016 10:09:45)
PĂi comanda ai nu merge decât dacă ai net prin cablu, trebuie să instaleze niște pachete de pe net.
Reboot=restart.
frate, baga net-ul pe usb thetering, intri in aplicatia software amd updates, si acolo ai un tab cu "hardware drives". de acolo, e posibil sa ai ceva cu activarea driverului wireless.
Cum am scris mai sus solutia ta @wladypauly a functionat!!
Greseala mea a fost initial ca am introdus in terminal toata comanda respectiv: sudo apt-get update
sudo apt-get install bcmwl-kernel-source si nu pe rand...fara sa-mi dau seama. Apoi am realizat ca ma gresit, am introdus pe rand comenzile si a functionat!
Multumesc din nou!!
Folosesc ubuntu de cca 1 an si sunt mai mult decat multumit...am incurajat si pe altii sa-l foloseasca!
Editat ultima oară de adamihai (27 Apr 2016 10:14:20)
Cu plăcere. Să știi, pe viitor: comenzile în căsuța aia sunt câte una pe rând, adică scrii una, dai Enter, treci la următoarea... ș.a.m.d.
dar totusi este ciudat ca pe 15.10 ti-a functionat implicit!
Am invatat acum!
Acest forum este unul dintre motivele pentru care am ales Ubuntu!!
Va multumesc!
richardsdma a scris:
dar totusi este ciudat ca pe 15.10 ti-a functionat implicit!
N-a spus că funcționa implicit, ci că funcționa.Probabil a fost instalat driverul (care nu este instalat implicit din cauza problemelor de copyright/licență/distribuție a codului impuse de Broadcom).
Da pe 15.10 nu am facut nimic. Pur si simplu m-am conectat la retaua wi-fi, si din cate mi-aduc aminte atunci am avut batai de cap cu un stick de la Digi!!
Se mai intampla si la varianta Bill Gates, doar ca acolo costa !
Ciudat c-a mers fără driver, eu am pe două laptopuri placa aia și nu-mi merge fără driver.
Dovada!
Cum atasez o poza?
Editat ultima oară de adamihai (27 Apr 2016 10:54:31)
O pui pe imgur.com și pui link aici.
OK, și asta din ce versiune e? 15.10 sau 16.04?
16.04 http://imgur.com/xav1m0E
OK, da' eu ziceam de 15.10 că n-are cum să meargă fără driver.
P.S. Pune [REZOLVAT] la titlu - editezi prima postare și scrii în față [REZOLVAT]
Pai din cate imi aduc aminte am avut intai 15.06 parca si apoi a facut update automat la 15.10
15.04... Da, dar dacă ai avut driverul instalat pe el, s-a păstrat pe 15.10.
15.04 Scuze!
O intrebare un program iso (manual auto) cu ce program in ubuntul il pot deschide/rula?
Pagini: 1 2