Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#126 27 Nov 2016 17:12:38

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Forum nou-sugestii

Vă rog să nu mai puneți întrebări stînjenitoare....bine, puteți face totuși sugestii (de genul celor nefăcute încă)
.

Offline

 

#127 27 Nov 2016 17:16:20

Bobses
Membru
Locaţie: Iaşi
Înregistrat: 05 Jun 2006
Mesaje: 436
Site web

Re: Forum nou-sugestii

Nu știu dacă s-a mai spus: la forumul actual mă derajează foarte tare că, dacă sunt abonat la un subiect și nu vizitez topicul după primirea email-ului care mă anunță că s-a răspuns, acel subiect e scos automat de la urmărite - nu e un feature, e un chin. Poate n-am timp atunci, poate e suficient că am văzut mesajul în email... Sper să fie alfel cu noul forum.

Offline

 

#128 27 Nov 2016 17:52:53

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6965
Site web

Re: Forum nou-sugestii

Nu vă bazați doar pe mine. Am foarte puțin timp la dispoziție și nu știu dacă mă voi putea ocupa prea curând.

Mai găsesc timp pentru a oferi sfaturi legate de cum ar trebui să funcționeze lucrurile „să fie bine, să nu fie rău” (un rege).

Dacă știți cum să rezolvați o problemă și aveți timpul necesar, veniți cu propuneri sub forma de cod, nu doar sub forma de comentarii.

Offline

 

#129 27 Nov 2016 18:24:51

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Forum nou-sugestii

Ce probleme sunt? Propuneri sub formă de cod au fost, vezi varianta de test făcută de George. De ce nu se putea implementa aia, habar n-am, sunt adolescent în treburi de-astea, știu că trebuia nu știu ce porcărie de plugin care să face nu știu ce.
Bun, presupunând că cineva, ceva, nu știu, Deus Ex Machina, rezolvă toate problemele, crezi că vei avea timp să implementezi codul ăla pe server? Că de lăsat pe altcineva să administreze domeniul ubuntu.ro am văzut, parcă al fi al tău, pe persoană fizică. Sau mai stă pe undeva prin eter încă vreo două-trei luni până „va fi bine ca să nu fie rău”? Sincer, mie îmi cam pute toată treaba asta, așa că voi lua o distanță serioasă de tot ce înseamnă forum, nou sau vechi. Ar mai fi câte ceva de spus, dar mă enervez degeaba. Pe scurt, nebun sunt, prost mai puțin.


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#130 27 Nov 2016 19:39:13

Ăla mic
Moderator
Locaţie: Constanța
Înregistrat: 10 Feb 2010
Mesaje: 5600

Re: Forum nou-sugestii

Nu vă bazați doar pe mine...

Păi pe cine, mai are cineva "cheile"?

Am foarte puțin timp la dispoziție și nu știu dacă mă voi putea ocupa prea curând.

Ok, toți muncesc, toți au familie, toți au probleme, toți. Dar unii își mai dedică puținul timp liber și comunității.
Nu poți?
1. deleagă!

În comunitatea Ubuntu un lider trebuie să știe când să ceară ajutor și când să se retragă. Un lider bun știe când să nu ia o decizie ci să o delege echipei.

sau
2. retrage-te! (eventualtemporar)

Dacă cineva aflat în poziția de lider temporar nu are timp să își exercite calitatea de lider trebuie să anunțe din timp acest lucru în cadrul echipei. Dacă absența devine mai lungă, liderul va trebui să se retragă din poziția ocupată până va avea timp pentru a lucra cu echipa. Dacă poziția ta este esențială pentru luarea deciziilor, absența îndelungată trebuie abordată cu grijă, iar în acest caz trebuie să te retragi sau cel puțin să nominalizezi o persoane care să te înlocuiască.

Nu știi cum?
- citește!

Nu vrei?
Spune!-nu-i rușine să consideri că forumul actual nu trebuie îmbunătățit acum și că mai poate aștepta o perioadă mai lejeră din viața ta. E părerea ta, e forumul tău, nu-i cu supărare. Cu supărare e să muncească alții la forumu' tău și nici măcar să nu le înlesnești și apreciezi munca. Da' și asta trece, nu-i problemă.

veniți cu propuneri sub forma de cod...

Te ajută codul să ții serverul în debara, să-i mai pui RAM, etc.?
Eu văd mai multe probleme a căror rezolvare ar trebui să vină din munca în echipă (te rog să nu mă întrebi care echipă?)

Îs mai multe de spus, da' mă opresc aici (deocamdată)
.

Offline

 

#131 27 Nov 2016 20:07:40

bula20
Membru
Înregistrat: 18 Jan 2016
Mesaje: 498

Re: Forum nou-sugestii

Cum s-ar spune nu este obligatoriu sa fii sef, problema este sa ai si inlocuitor, se pare ca nimeni nu prea se inghesuie ...
Era bine daca baga tot codul pe github, nu numai tema, poate erau necesasare  si patch-uri in tot proiectul.
M-am uitat pe pagina proiectului dar buguri integistrate 0, publicati ce anume nu functioneaza, ca eu sau altii sa stie unde sa umble, altfel mai greu nu stii nici nimic de buguri dar totusi hai sa mai facem un cod ceva pe ici pe colo.

Editat ultima oară de bula20 (27 Nov 2016 20:25:46)


Procesor:GenuineIntel ,Intel(R) Atom(TM) CPU  230   @ 1.60GHz, placa video intel G945,
2GB ram, 160GB hdd.

Offline

 

#132 28 Nov 2016 00:20:44

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6965
Site web

Re: Forum nou-sugestii

Am anunțat deja în cadru mai privat că vreau să mă retrag din lipsă de timp (pe WhatsApp și/sau Hangouts pentru care știu despre ce e vorba).
Din păcate nu s-a oferit nimeni deși era grupul cel mai potrivit.
---
De pe forum m-am retras de ceva vreme. Îl accesez destul de rar în ultimele luni, de obicei la sfârșit de săptămână, de dragul vremurilor bune. Mai fac curățenie când sunt anunțat direct pe mail, chat, etc. că e vreun spammer. Nandi, aici te-am lăsat pe tine șerif smile
---
Echipa ca „Ubuntu LoCo Team” e agățată de multă vreme și doar activitățile ROSEdu ne-au mai salvat în ultimii ani (țin să le mulțumesc pentru tot ce au făcut în special cu Linux Install Fest). Din cauza asta nici nu s-a mai făcut verificarea echipei - cred ca am povestit la momentul respectiv pe undeva pe aici pe forum și cu siguranță prin conferințe cu voi. Am trecut prin mai multe verificări, dar ultima a fost cea mai forțată dintre toate.

Se poate obține ușor verificarea dacă se mai mișcă ceva. Îl ajut cu cea mai mare plăcere pe următorul care vrea să încerce.
În principiu e un raport cu activitatea echipei, apoi se programează o întâlnire pe IRC cu membrii consiliului Ubuntu unde se mai pun câteva întrebări despre activitatea echipei: https://wiki.ubuntu.com/LoCoCouncil/Tea … Guidelines
---
Traducerile sunt la Vlad de când s-a retras Marian. Nu știu ce se mai întâmplă pe acolo că n-am mai văzut un raport recent de activitate.
---
De materiale promoționale nu m-am mai ocupat pentru că nu au mai fost evenimente sau puținele care au fost s-au organizat în timp mult prea scurt pentru a putea obține ceva. Se mai pot obține și fără verificare câteva chestii, deci încă se mai pot face lucruri drăguțe. Mă pot ocupa în continuare de asta că nu e mare lucru.

Că tot a venit vorba despre materiale promoționale, în contul de partener de la tu.ro (prin care se vând tricouri, hanorace, căni, etc. cu Ubuntu și Kubuntu) sunt 2746,16 lei și 5966 de puncte de fidelitate (149,15 lei).
Se pot cumpăra tricouri, căni, hanorace, etc. sau se pot retrage plătind impozit pe venit și ce o mai cere legea în ziua de astăzi.
Sunt bani pentru zile negre de care ne-am atins doar pentru câteva evenimente și pentru a răsplăti membrii mai activi ai comunității.
---

Sunt multe lucruri pe care nu le făceam eu la început, dar pe parcurs s-au tot retras oameni și nu a mai apărut nimeni în locul lor așa că m-am ocupat eu. Aveam mai mult timp la dispoziție pe vremea aia.

Acum încerc să forțez niște lucruri tocmai pentru ca în viitor să fie mai ușor.

Știu! Mă urăște toată lumea pentru că sunt încăpățânat și țin să se facă lucrurile „cum vreau eu” chiar dacă se mișcă al dracului de greu. Am frigiderul plin.

Offline

 

#133 28 Nov 2016 15:04:16

Anca_Emanuel
Membru
Înregistrat: 28 Jan 2011
Mesaje: 1759

Re: Forum nou-sugestii

Poți crea un subdomeniu cum ar fi discourse.ubuntu.ro ?
Și să lași pe cine dorește să experimenteze ?
Asta ar fi un prim pas. Dacă se dovedește că se pricep, poate următorul pas ar fi importarea bazei de date.

Resurse: https://github.com/discourse/discourse_docker
P.S.: preferam pachet snappy, dar încă nu a făcut nimeni asta.
(avantajul era compilarea din ce surse dorești de pe github)

P.P.S.: Ăla mic, m-a rugat să transmit asta după ce am discutat cu el despre situația forumului.

Editat ultima oară de Anca_Emanuel (28 Nov 2016 15:15:17)

Offline

 

#134 28 Nov 2016 15:12:47

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6965
Site web

Re: Forum nou-sugestii

@Anca_Emanuel, citeste mesajele mele si ale lui geosoft1 din subiectul asta.
E deja cu docker. Problema e ca la fiecare deployment curat trebuie sa butonezi manual pe la el ceea ce nu e tocmai ok.

Exista deja comunitate.ubuntu.ro care bate catre testele mele si se vrea trecut in productie. Mai e un subdomeniul pe alt domeniu decat ubuntu.ro pe care sunt testele si implementarile lui geosoft1.
Pentru teste fiecare isi poate face cu ce nume are la dispozitie. Totul e ca la final cand se face deployment sa fie o platforma complet functionala, fara importarea bazei de date. E greu de mentinut o versiune a bazei de date actualizata si anonimizata asa ca cel mai bine e ca setarile legate de tema si alte functionalitati ale platformei sa nu fie tinute in baza de date ci in fisiere versionate si usor de inteles.

Offline

 

#135 28 Nov 2016 20:15:52

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Forum nou-sugestii

Pentru că nu am avut timp de traducerile alea de pe Launchpad (fiind ocupat cu multe, inclusiv traducerea Discourse, din septembrie de când le-am preluat) si pentru ca am spus ca renunț la tot ce înseamnă forumul Ubuntu, nou sau vechi, anunț și aici faptul că postul meu din echipa Ubuntu Romanian Quality Assurance este liber. Alexandru Cucu, te rog să mă scoți din echipa aia (eu n-am găsit opțiunea de Leave team, ca-n cazul echipei de traducători de pe Launchpad) și să transferi ownership-ul înapoi la marianvasile sau cine-o mai fi, dacă poți, dacă nu, voi lua legătura cu Marian. Mulțumesc.


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#136 28 Nov 2016 20:40:46

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6965
Site web

Re: Forum nou-sugestii

wladypauly, iti multumesc si tie pentru eforturile depuse in ultimii ani!

Eu nu am drepturi pe acea echipa. Oricum, poti ramane daca nu te deranjeaza ca nu incomodezi pe nimeni. Persoanele care au ajuns la nivelul in care sa primeasca membership nelimitat de obicei isi pastreaza statutul de membru chiar si dupa retragere. Nu e ceva obligatoriu, e mai mult o traditie.

P.S. N-ai mai observat pe nimeni activ, cu traduceri bune, care ar putea face asta in locul tau?

Offline

 

#137 28 Nov 2016 22:12:33

wladypauly
Membru
Locaţie: Pascani
Înregistrat: 14 Jun 2011
Mesaje: 4822
Site web

Re: Forum nou-sugestii

Din ce știu eu, doar Cornel Meriuță (nu-i știu exact numele pe forum) sau Dragoslav (srbux2009) ar putea face treaba asta, dar spuneau că nu mai au timp nici ei, au alte chestii de făcut. În rest nu prea are cine... bine, în afară de Marian, normal.
Membership-ul nelimitat e dat de Marian ca să nu trebuiască să-l înnoiască periodic, având în vedere și lipsa lui acută de timp. Atât și nimic mai mult. Dacă nu incomodează, îl las acolo. smile


Răspunsul va fi pe măsura întrebării!
I am curious. Since I'm not a cat, that's not dangerous. House M.D.
(Adică ceva de genul „Curioșii mor repede, dar nu mor proști”)

Offline

 

#138 29 Nov 2016 00:24:24

RazTaz
Membru
Locaţie: Bruxelles
Înregistrat: 17 Jan 2011
Mesaje: 853

Re: Forum nou-sugestii

https://storage.googleapis.com/imgfave/image_cache/1433761974551212.jpg

E timpul sa iau și eu cap compas spre alte zări pentru o vreme.

Va doresc toate cele bune tuturor.

Razvan, aka RazTaz

Editat ultima oară de RazTaz (29 Nov 2016 00:27:19)


SISTEM:
Ubuntu 14.04 running on Lenovo Thinkpad x220t tablet/convertible.

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB