Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 07 Jun 2018 23:58:23

Valentin
Membru nou
Înregistrat: 18 Feb 2018
Mesaje: 9

Recuperare parolă router

Trec printr-o situaţie imposibilă cu pagina routerului meu, în sensul că am pierdut parola de logare. E vorba de o parolă personalizată. Iată care e povestea pe scurt: cum nu prea umblu pe pagina routerului, m-am notat într-un txt username-ul şi parola, numai că le-am notat aşa:

costică
30********rl

O să spuneţi că am uitat ce apare în steluţe. N-am uitat. Mi-am notat cu steluţe doar ca să nu-şi bage nasul cineva, dar visez parola aia şi noaptea. Nu înţeleg de ce nu funcţionează.

În plus ce pot să fac? Am aruncat fiţuica aia pe care scria userul şi parola cu care venise dispozitivul, deci nici pe alea nu am cum să le aflu. Nu vreau să-l resetez pentru că prin resetare mi-ar cere probabil userul şi parola din fabrică. Mai există vreo altă cale? Vreau doar să intru pe pagina de administrare, să fac nişte setări pe acolo...

Offline

 

#2 08 Jun 2018 07:34:47

obivankenobi
Membru
Locaţie: Sulina
Înregistrat: 13 Sep 2007
Mesaje: 792

Re: Recuperare parolă router

Reset la router si dupa ce intri cu userul si parola "de fabrica", reconfigureaza-l.... si data viitoare... pune o blonda sa iti tina minte parolele!


Nu fura! Guvernul uraste concurenta!

Offline

 

#3 08 Jun 2018 10:00:10

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6758
Site web

Re: Recuperare parolă router

De obicei parola implicita e una din adresele MAC ale routerului sau ceva pe baza ei (de obicei le gasesti pe o eticheta lipita sub router). Cauta in manualul jucariei, pe asta sigur il mai gasesti pe la producator.

Offline

 

#4 08 Jun 2018 16:30:40

Mese
Membru
Locaţie: Deva
Înregistrat: 18 Oct 2008
Mesaje: 452

Re: Recuperare parolă router

Daca nici cum nu gasesti nici combinatia default de user/password (de obicei puse pe eticheta de pe spatele routerului langa mac) poti folosi ca si conexiune spre router wps-ul daca are buton de asa ceva.

Offline

 

#5 11 Jun 2018 10:37:13

sandu
Membru
Înregistrat: 14 Feb 2006
Mesaje: 805

Re: Recuperare parolă router

Daca "nu-ti iese pasenta" cu ce ti-a spus @obivankenobi+@Alexandru.Cucu+@Mese , sigur vei reusi(zic eu!!!) astfel: routerul trebuie sa aiba un buton pe care scrie RESET(probabil pe carcasa!) sau o gaura foarte mica unde introduci "ceva" subtire si apesi(probabil 15-20 sec, pana se sting ledurile).
In interfata Web ce iti va apare vei avea imediat identificare, cu username[in general <admin>] si password[in general <ENTER> sau <admin>] si ...., daca te va accepta, vei face in continuare toate configurarile ce ti le doresti. NU uita sa schimbi <password> si .... eventual sa tii minte, altfel vei avea din nou aceeasi placere cand password va fi sters din browser sau o vei modifica fara memorare in browser.
Este posibil sa nu se potriveasca tot ce ti-am spus eu(dupa colegii de pe forum care au fost suficient de clari), sunt multe tipuri de routere comercializate in Romania/Europa/(in lume). Daca vei urma o analiza adecvata la tot ce vezi, te vei putea ghida si dupa explicatii.
O metoda mult mai sigura, cu rezultate imediate, este sa cauti pe internet(te poti duce la un prieten!) dupa denumirea exacta a routerului si vei gasi suficiente date de configurare pe si site-ul producatorului sau "airea". Succes.

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB