Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 13 Dec 2018 13:19:11

galbenpal
Membru
Înregistrat: 15 May 2008
Mesaje: 38

Cea mai "potrivita" cale pentru un web-server in Ubuntu...

Buna ziua,

Desi am mai "cochetat" cu Ubuntu, niciodata nu am avt nevoie sa vreau sa imi fac un server web in propriul calculator. (Cumparam host, inseram DNS-urile la domeniul achizitionat si treceam la treaba).
Acum, de vreo 3 zile stau pe internet (a se citi google) si am gasit variante si variante:
- cea mai la moda varianta este: Apache2, My Sql un server pentru DNS - aici trebuie sa setezi fiecare aplicatie in parte.
- LAMP - varianta relativ identica cu prima doar ca vin la pachet, ca si aplicatii de server web am "numarat" o multitudine.
- Daca mai vrei si o interfata grafica, cPanel este contra-cost - se preteaza pentru situatiile in care intervine partea comerciala,
- Webmin-ul este gratis - dar cu anumite variante Linux da erori.
- Ultima varianta gasita ar fi cea cu Linode, unde nu ai nevoie sa fii "root"... In schimb ce am remarcat , probabil din faptul ca nu am suficiente cunostinte,  in special in ceea ce priveste nameserver-ele, prin aplicatiile recomandate, ele au in spate alte organizatii.
- Revin la exemplul Linode, ca este ultimul vazut: ei dau tutorialul, urmezi pasii, la final zice: "Enter your Linode’s IP address in a web browser (e.g., type http://192.0.2.0 in the address bar, replacing the example IP address with your own). Your website should load in the web browser."
- Acest lucru mi s-a intamplat si intr-una din aplicatiile recomandate de un tip prin filmulete pe youtube (Ramon Nastase - https://www.youtube.com/channel/UCVJZsd … jreload=10) - mi s-a precizat ca pentru a-mi verifica site-ul.

Concluzia 1: In acest moment, proaspat instalat Ubuntu a devenit o chestie antica, plina de diverse erori probabil, va trebui sa gasesc o varianta sa dezinstalez si sa sterg toate softurile adaugate in aceste 3 zile, pentru a porni de la capat (mai apare si situatia in care pentru configurare MySQL dai pentru un tutorial, urmezi pasii si spune: acum iti apareo interfata grafica unde cere sa bagi user si parola... Faza este ca tie nu iti apare interfata respectiva - cauti pe google si vezi ca in anumite situatii, in special cu varianta 5.7, daca am inteles bine - a fost scoasa, user-ul si parola fiind setate ulterior, iar alte tutoriale, spun ca la acel punct, trebuie sa te duci "dupa colt" setezi cele 2 elemente, te intorci inapoi si continui drumul...

Concluzia 2: este chiar titlul acestui topic... PS. Nu snt interesat de lucruri foarte usoare, adica, daca tot ma straduiesc cum merg lucrurile in aceasta arie mi-ar place sa le si pot controla in cele mai mici detalii...

Offline

 

#2 13 Dec 2018 14:35:54

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6954
Site web

Re: Cea mai "potrivita" cale pentru un web-server in Ubuntu...

Daca ai nevoie de o alternativa la cPanel poti incerca ISPConfig. E free and opensource big_smile

Un tutorial complet pentru instalare in Ubuntu 18.04 gasesti aici:
https://www.howtoforge.com/tutorial/per … ispconfig/

Offline

 

#3 13 Dec 2018 16:15:24

galbenpal
Membru
Înregistrat: 15 May 2008
Mesaje: 38

Re: Cea mai "potrivita" cale pentru un web-server in Ubuntu...

Mersi de sugestie - am inceput sa urmez pasii in cauza, dar, m-am lovit de una din aceleasi probleme, care apar inevitabil - si anume, diverse erori.
Mai exact, pana ai dat raspuns, am dezinstalat din softurile instalate, folosind Synaptic...
Cert este ca am ajuns in situatia in care 'mariadb-server' nu este compatibila cu 'mysql', adica se sterg reciproc...
Pastrez link-ul, fac o reinstalare la Ubuntu si o iau de la capat...
PS. Vedem cum merge si postez aici un rezultat.

In cele 3 zile, de cand am zis ca am inceput sa caut, si sa invat in acelasi timp, de altfel ziceam si mai sus acest lucru, nu vreau sa fie usor... Concret, server-ul indicat mai sus, de catre colegul nostru, a dat erori peste erori - chiar si Ubuntu proaspat instalat. Intre timp am mai gasit un alt soft care, la fel, mergea bine si frumos pana bagai adresa pe browser-ul de internet... Si a reinceput nebunia: erori peste erori. Nu va ganditi, intrucat am intalnit si persoane cu multa experienta in Linux si care nu reuseau sa le dea de cap erorilor.

Concret, voi porni "babeste" - sistemul clasic: Apache2, MySql, php si mai sunt cateva aplicatii...

Editat ultima oară de galbenpal (14 Dec 2018 00:38:03)

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB