Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1
/dev/sda2 Total 968.27 MB Used 486.28 MB Available 432.00 MB Capacity 50.22%
Buna seara , De ce se '' umple '' /dev/sda2 ... eu am /dev/sda4 ( 2 tera ) am un dedicat de la o firma pentru fisiere , cand se '' umple '' imi va da erroare server ? Cum pot sterge sau vedea , ce este acolo ... multumesc si astept sfaturi
Ps: sunt nou in asa ceva ... daca aveti sfaturi am rugamintea sa-mi spuneti si comenzile ...
ce zice
df -h
?
salut, nu imi da erroare inca... doar ca cum aflu ce este , si cum pot sterge ceea ce este acolo '' uploadat '' ....
/dev/sda2 -> Total 968.27 MB Used 486.28 MB
/dev/sda4 aici este hard-ul de 2 tera , unde am liber peste 1tera jumate ...
Pai as avea nevoie de rezultatul comenzii, complet
Un rezumat nu ajuta.
voi reveni , atunci cand se '' umple '' /dev/sda2 ? pentru a stii erroarea ?
De sters se folosesc comenzile rm, rmdir pe propria raspundere si in cunostinta de cauza.
Nu trebuie sa fie plina partitia. Da-mi rezultatul comenzii ca sa vedem ce-i cu partitia aia si ce ai putea face ca sa nu te mai deranjeze.
Pentru o vizualizare a fisierelor in consola eu folosesc cu succes mc - sudo apt-get install mc - ajuta la o mai buna identificare a fisierelor care sunt razna
De asemenea pentru cercetare si verificare se foloseste comanda df -h sau doar df
Pentru a verifica dimensiunea unui folder poti folosit du -sh /cale/folder comanda ce iti va arata cat de mare este acest folder. Eu folosesc aceasta comanda sa imi dau seama unde se afla fisierele mari ...
Pentru stergere intr-adevar, rm -rf face minuni insa poate face si dezastre. Ca orice utilizator al acestei comenzi o recomand a fi folosita cu precautie.
Pentru fisere care seamana la denumire se pot sterge fisiere folosind wild-card-ul *.
De exemplu , am structura de fisere fisier1.txt fisier11.txt fiser2.txt etc ..
Vreau sa sterg tot pot folosi rm -rf fis* si se sterg toate. Vreau sa sterg doar cele fisier1, folosesc rm -rf fisier1* si imi ramane fisier2.txt ... etc
AM revenit... dupa 1an si ceva ....
$ df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
udev 3.7G 0 3.7G 0% /dev
tmpfs 747M 54M 694M 8% /run
/dev/sda4 1.8T 345G 1.4T 20% /
tmpfs 3.7G 0 3.7G 0% /dev/shm
tmpfs 5.0M 20K 5.0M 1% /run/lock
tmpfs 3.7G 0 3.7G 0% /sys/fs/cgroup
/dev/sda2 969M 903M 17M 99% /boot
tmpfs 747M 0 747M 0% /run/user/1001
/dev/sda2 ce pot face la aceasta partie , am sters logs din domenii ... si tot imi apare aproape full ..
Editat ultima oară de anonim321 (01 Apr 2019 22:18:49)
sda2 vad ca e partitia de boot. Va trebui sa scapi de imaginile mai vechi de kernel.
Incearca intai:
sudo apt autoremove
Daca nu rezolva, da-mi rezultatul urmatoarelor comenzi ca sa vedem ce putem dezinstala:
uname -a dpkg -l 'linux-*' | sed '/^ii/!d;/'"$(uname -r | sed "s/\(.*\)-\([^0-9]\+\)/\1/")"'/d;s/^[^ ]* [^ ]* \([^ ]*\).*/\1/;/[0-9]/!d'
Pagini: 1