Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 02 Apr 2019 10:20:59

aaron77
Membru nou
Înregistrat: 02 Apr 2019
Mesaje: 1

Problema instalare ubuntu 14.04.2 (freeze)

Mentionez nu am mai folosit linux(nici un fel de distro) pana acum, deci sunt incepator.
Incerc sa instalez ubuntu in dual boot impreuna cu win7. Am bootat un stick cu fisierul *.iso, folosind pendrive. Am setat in bios sa booteze usb etc.
Dupa restart , incepe bootarea , apare ceea ce am inteles ca se numeste grub, si pot selecta try ubuntu without installing , install etc. ( dupa parerea mea , grub arata cam ciudat ca display fiindca apare pe fundal negru, nu violet cu am vazut in tutoriale de instalare , si nu apare meniul cu selectarea limbii , iar in partea de jos a ecranului nu apare legenda tastelor  )

Problema este urmatoarea :
Dupa ce selectez install imi apare logo-ul ubuntu si sub el sunt niste buline protocalii ce isi schimba culoarea in alb(loading phase) apoi se blocheaza si mi-se porneste ledul de bluethoot al laptopului. Durata de loading nu este constanta (cateodata sunt 4 cicluri de modificare a culorii bulinelor , alta data cate 7 etc. )
Am incercat si try ubuntu without installing, se intampla exact acelasi lucru.
Mentionez ca inainte sa apara logoul , imi apar rapid pe ecran niste ferestre care se inchid automat la fel de rapid , si nu pot sa vad ce scrie in ele.

Ce am incercat deja :
[list]
[*] Indiferent daca apas esc, f6 sau orice alta tasta nu se intampla nimic , nu imi apare nicio eroare.
[*] Daca apas esc in grub imi apare o consola, daca apas f6 nu imi apare meniul cu nomodeset sau celelalte optiuni pe care am citit ca le pot incerca.
[*] Am luat in considerare ca poate este eroare din cauza bluethootului asa ca am descarcat de pe siteul acer driverele si le-am reinstalat, dar se intampla acelasi lucru. Daca dezactivez bluethootul din mycomputer-devicemanager tot acelasi lucru se intampla.
[*] Am incercat sa dezactivez placa bluethoot din bios, dar nu am aceasta optiune, nu  imi apare BIOS I/O Menu Selections nici nimic asemanator, am verificat de mai multe ori.

Offline

 

#2 02 Apr 2019 11:30:01

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6854
Site web

Re: Problema instalare ubuntu 14.04.2 (freeze)

Apasa escape cand apare ecranul ala cu buline. Ar trebui sa-ti afiseze ce face in spate deci si unde se blocheaza.

Ti-ar recomanda sa instalezi 18.04 pentru ca 14.04 se apropie de sfarsitul vietii (mai are 1 an si dup'aia nu mai primeste actualizari) big_smile

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB