Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1
Buna seara,
Sunt utilizatoare amatoare de Ubuntu 12.04 si de ceva vreme am mari probleme cu browserul de Internet Firefox (nu pot instala Cromul pe PC, am mai explicat pe forum intr-o vreme de ce si am mai primit si indicatii de refresh Firefox aici: http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=22648
Am din nou probleme cu up date-ul Firefox, la deschiderea Facebook-ului am mereu in partea de sus mesajul “ We won't support this browser soon. For the better experience we recomanded using another browser” , ceea ce ma face sa cred ca e vorba de o varianta ne -up-datata. Se blocheaza navigarea frecvent, nu pot rezolva decat cu restart.
Pentru actualizare browser, am incercat pasii:
1. in new tab, comanda about:firefox, apoi buton Refresh Firefox, nu s-a rezolvat, sau partial, dupa cateva ore de functionare, revin problemele .
2. am incercat si comanda CTR+ALT+T, apoi sudo apt-get install Firefox + parola sistem, dar parcurge rapid up date ul si la final ma anunta pe randul ultim:
“ 0 instalari, o upgraded, 0 new installed, 0 to remove and 330 not upgreded, ceea ce ma face sa cred ca nu s-a facut upgradeul, si iarasi apar frecvent interuperi/blocaje in navigare.
Ce pot face pt a avea un up date corect de Firefox?
Multumesc mult, sunt fata, explicatii ma pe intelesul unui utilizator nespecializat, daca se poate.
Meg
Editat ultima oară de MEG (21 Oct 2019 21:16:46)
Nu vrei tu sa faci trecerea la o varianta superioara de Ubuntu?
Ubuntu 12.04 nu prea mai primeste actualizari de prin aprilie 2017. Gandeste-te la un upgrade pana la 18.04.
De la 12.04 va trebui sa treci prin mai multe upgrade-uri 12.04 -> 14.04 -> 16.04 -> 18.04. Cel mai simplu ar fi sa reinstalezi direct cu 18.04.
Recomand o copie de rezerva cu datele din calculator chiar si in cazul upgrade-ului pentru ca e posibil sa apara probleme.
18.04 mai primeste actualizari pana in 2023 deci ai putea sa-l mai folosesti cativa ani
Multumesc, dezamagitor....dupa 5 ani va trebuie sa abandonez Ubuntu si sa trec la windows. Incepuse sa-mi placa.
Nu stiu cum se poate face migrarea spre variantele sugerate de voi....am luat PC ul cu acest sistem de operare, si toate competentele mele se limiteaza la a mai depana on line cate o nefacuta, cu ajutorul informatiilor de aici
Toate bune, multumesc pentru sprijinul oferit pana acum, a fost frumos pe Ubuntu
Meg
Editat ultima oară de MEG (22 Oct 2019 22:16:01)
Ai internetul plin:
https://askubuntu.com/questions/919795/ … tu-version
Nu este grea nici re-instalarea. Trebuie doar sa iti dai putin interesul.
Eu, cu putina colaborare din partea utilizatorului, am reusit odata sa o fac de la distanta, cu teamviewer!
Dar daca citesti putin, foarte putin, o poti face chiar tu!
Editat ultima oară de obivankenobi (22 Oct 2019 22:57:34)
Multumesc Obivankenobi pt link, vine weekendul si poate poate incerc. Mai am un laptop cu windows in casa, deci am pe ce migra daca nu-mi reuseste
Aoleu câtă dramă.
Poi și cum treci tu pe Windows ? Dacă nu poți instala Linux...
Pagini: 1