Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Cochetez de ceva timp cu linux, si am incercat diverse distributii, si observ ca Ubuntu prima mea distributie, are acum o reputatie negativa , unii ar spune ca , Canonical a devenit Microsoftul lumii linux ( probabil din cauza ca vine cu amazon integrat si face colectare de date ) alte distributii au devenit mai populare conform distrowatch.com cum ar fi Linux Mint sau MX Linux, voi ce parere aveti? isi merita Canonical si Ubuntu reputatia negativa pe care o observ ca a ajuns sa o aibe?
A disparut functia care afisa rezultate de la Amazon pentru cautarile in Dash de prin 2016 daca nu ma insel.
Ramasese doar acel icon pe laucher pe care puteai sa-l scoti din doua click-uri care practic deschidea un link de afiliat, nimic mai mult. Dispare si asta din 20.04 si a disparut deja in 18.04.4 - https://www.omgubuntu.co.uk/2020/01/ubu … on-web-app
Distrowatch arata doar la ce se uita oamenii, nu neaparat ce folosesc sau care e cea mai buna distributie.
Eu sunt multumit cu Ubuntu. Am incercat cateva derivate, dar nu m-au impresionat cu nimic.
Andrei_Dumitrescu a scris:
Cochetez de ceva timp cu linux, si am incercat diverse distributii, si observ ca Ubuntu prima mea distributie, are acum o reputatie negativa , unii ar spune ca , Canonical a devenit Microsoftul lumii linux ( probabil din cauza ca vine cu amazon integrat si face colectare de date ) alte distributii au devenit mai populare conform distrowatch.com cum ar fi Linux Mint sau MX Linux, voi ce parere aveti? isi merita Canonical si Ubuntu reputatia negativa pe care o observ ca a ajuns sa o aibe?
Treaba cu Amazon nu e decât un link în distribuțiile mai vechi. Iar comparația cu Microsoft mi se pare deplasată.
Cumva trebuie să scoată și ei ceva bani, nu ? Scot din servicii server https://www.phoronix.com/scan.php?page= … 7-Fin-Perf
Cănd a ieșit pe minus cu ceva milioane de dolari, Mark a trebuit să pună stop pe proiectele neprofitabile. Din păcate asta e realitatea.
Apoi ceva oameni au fost dați afară.
Munca s-a concentrat mai mult pe mediile enterprise.
Openstack si Kubernetes se cauta si din cate stiu Ubuntu e una din cele mai utilizate distributii.
IoT-ul e la moda si Ubuntu Core a castigat mult teren.