Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1
[REZOLVAT] Am avut probleme cu virtualbox nu dorea sa functioneze pe 64bit și problema era datorită faptului că eu în bios aveam dat DISABLE la virtualizare. youtube.com/watch?v=r735IwTr7GU
Am dat enable la virtualizare în bios și a inveput virtualbox să funcționeze și pe 64bit .
Mulțumesc tuturor !
Editat ultima oară de electronist (20 Oct 2020 16:27:19)
Care-i problema? Ce eroare primesti?
Sa inteleg ca problema ta e ca nu poti rula sisteme pe 64 de biti in Virtualbox...
Vezi ca nu ai activat functiile de virtualizare ale procesorului. Va trebui sa te uiti in BIOS dupa Intel (VT-x) sau AMD (AMD-V), in functie de producatorul procesorului.
Am gasit raspuns la prima cautare pe Google
mulțumesc mult ! nici nu mi-am imaginat că ar trebui activate ! pentru că până acum de când folosesc eu virtualbox de vre-o 10 ani chiar daca erau activate chiar dacă nu erau activate îmi mergea la fel de bine!
Pe acest laptop ibm x230 este pentru prima dată în viață când chiar ține cont dacă sunt dezactivate.
Pâna acum pe toate serverele și alte calculatoare laptop-uri mi-au trecut prim nână chiar dacă erau dezactivate tot puteam să folosesc 64.
Mulțumesc !
SA REZOLVAT ! DIN BIOS DE LA VIRTUALIZARE era problema !
Probabil facea niste emulari in versiunile mai vechi, dar performanta e mult mai slaba. Ajuta foarte mult sa te folosesti direct de functiile procesorului.
Pagini: 1