Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 17 Jun 2021 01:07:53

dim
Membru
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 30 Oct 2007
Mesaje: 199

Freenode a murit si s-a reincarnat in Libera.chat

Nu stiu daca mai e lume pe aici care a prins vremea dial-up-ului si IRC-ului (incep sa ma simt batran la 35 de ani) dar m-a apucat nostalgia cand am citit de takeoverul asupra freenode.

Eram in generala spre liceu cand pierdeam vremea pe undernet cu "asl pls"(evident dupa ce in prealabil am stat si ascultat modemul cum da busy timp de o ora sau doua) si am inceput sa descopar misterioasa si captivanta lume Open Source.
Pe vremea aceea nu era plin internetul de tutoriale(pana si la scoala de profil se preda pseudocod&Pascal) si daca ar fi fost nu aveai conexiunea atat de buna incat sa poti profita de acel lucru, tinand cont ca intr-o noapte reuseai sa downloadezi 2 sau maxim 3 melodii de cativa mega.
Cum singurul venit la varsta aceea era carnetul de cecuri imi aduc aminte ca aveam de ales intre a cumpara un modem care avea drivere pt Linux sau de a ii da pe bere cu prietenii.
Alta optiune ar fi fost sa ii dau pe una sau doua carti despre Linux si ... evident... sa nu mai ies cu prietenii la bere.

Oricum ar fi fost, au fost vremuri minunate si de aceea m-a intristat sa citesc cum s-a pus unul sef peste o comunitate Open Source infiintata in 1994. Partea buna e ca VOLUNTARII care chiar sustineau reteaua nu s-au lasat invinsi si dupa ce si-au dat demisia in grup s-au reinventat in Libera.chat, iar o data cu aceasta mutara si restul lumii i-a urmat(inclusiv Ubuntu).

Voi ce amintiri aveti in legatura cu IRC-ul? Mai foloseste cineva pe aici asa ceva? Pe ce retea? Aveti BNC? Unde il hostati?

Editat ultima oară de dim (17 Jun 2021 01:19:52)

Offline

 

#2 27 Jun 2021 16:35:49

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6979
Site web

Re: Freenode a murit si s-a reincarnat in Libera.chat

Nu mai folosec IRC de foarte multi ani. Foarte rar ma mai conectez pentru suport daca nu exista alta metoda de comunicare, dar de obicei e macar un mailing list unde poti pune o intrebare. Am cel putin 3 ani de cand n-am mai avut nevoie de IRC. M-am mai conectat sa vad ce se mai intampla si multe canale au murit de ani de zile.

Adevarul e ca s-a mutat lumea pe Slack, Discord, grupuri de Facebook, etc.

Alte vremuri, alte probleme, alte solutii.

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB