Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Pagini: 1 2
Grupul pentru software liber din Cluj-Napoca trebuia să susțină în cadrul fazei naționale a Consursului de informatică aplicată 2008 o prezentarea depsre avatanjele software-ului liber și a standardelor deschise în educația.
Faza națională se desfășoara la Cluj-Napoca în data de 24 mai 2008 iar principalul organizator este Inspectoratul județean Cluj.
Din păcate cu doar 2 zile înainte evenimentului firma Microsoft România a cerut inspectoratului retragerea prezentării despre software liber, în caz contrar anunțând că își vor retrage sponsorizearea pentru concurs.
Inspectoratul a ales să renunțe la prezentarea despre avantajele software-lui liber în educație și să primească banii de la Microsoft, considerând că aceasta este cea mai bună alegere pentru învățământul din România.
Sunt profund dezamăgit de alegerea organizatorilor acestui concurs!
Foarte trist ........ar fi foarte multe de spus , doar atat am de spus : Nu uitati , mai devreme sau mai tarziu nimeni si nimic nu e vesnic.
E trist si dezamagitor ca un inspectorat(!) dintr-un oras universitar(!) se inchina in fata pretentiilor unei companii...pentru ce? Pentru o suma de bani. As intelege daca ar fi vorba de o scoala dintr-un satuc uitat de lume,unde suma respectiva ar fi insemnat o mana cereasca,prin care s-ar fi construit ceva:o sala de sport,o clasa de informatica,s-ar fi dotat scoala cu calculatoare(deh! calculatoarele OLPC vor fi livrate cu Windows XP! daca ar putea,Microsoft ar introduce Windows si in uter!) sau orice altceva. Dar la un asemenea nivel sa se impiedice o prezentare,in fond de orice natura ar fi ea,e strigator la cer!
Sunt si eu profund dezamagit,indignat si revoltat!
Editat ultima oară de Riddick (22 May 2008 20:32:29)
Microsoft dovedeşte încă odată că este un gigant cu picioare de lut, construit pe baza ignoranţei utilizatorilor.
"Strategia lor de bussiness" s-a bazat dintotdeauna pe astfel de manevre dar trebuie remarcat că niciodată acestea nu s-au materializat la un nivel atât de insignifiant, ceea ce indică o anumită stare de disperare.
Sti cum eu nu dau vina pe Microsoft ei isi apara interesele. Vina o au doar cei de la inspectorat nu cred ca Microsoft isi permite sa faca presiune asupra Ministerului Educatiei intr-o tara civilizata oricum vedem noi datu de licente gratis ca pomana Microsoft castiga bani buni din afacerile cu ministerul educatiei deci nu isi permite sa piarda un Minister. Doar ca ... la noi in tara nu exista BALLS
Afacerile banoase se fac cu statul; vezi saiturile diferitelor institutii care nu pot fi accesate decat cu ie, softuri de raportare a situatiilor financiare facute pentru Windows, studierea in scoli publice a limbajelor de programare dezvoltate pe platforme... Microsoft. Ca orice firma mare copilul lui Bill Gates stie acest lucru si il foloseste la maxim acolo unde se poate; eu nu ii inteleg pe cei de la inspectoratele scolare care au primit/primesc fonduri europene pentru toate kktisurile si ar trebui sa fie constienti - si sa foloseasca acest lucru la negocieri - ca sponsorizarile fac bine ambelor parti.
Microsoft vede software-ul liber ca pe o mare amenintare la profiturile nejustificat de mari pe care le face !
Daca Ministerul Economiei si Finantelor ar lua atitudine si ar face ca sa fie raportari si in Linux , atunci nu ar mai fi probleme !
Cum sa nu aleaga copii windows , cand ei asta au invatat in scoala !
Open office este de zece ori mai bun decat microsoft office , dar la orele de informatica elevii invata ce mare si tare este windows !
butelie a scris:
Open office este de zece ori mai bun decat microsoft office
Sa nu picam in cealalta extrema: sa denigram produsele Ms doar pentru ca sunt Ms fara a aprecia adevarata lor valoare.
Imi pare rau pentru microsoft ofiice , dar m-a pierdut de client inca de la versiunea beta 2.0 a open office !
E bine sa scriem mai multi despre acest caz pentru ca numai asa putem face lumea sa constientizeze pericolul reprezentat de Microsoft !
Nu stiu daca sunteti la curent insa Grupul pentru Software Liber si-a deschis o lista de discutii pe care o gasiti la http://groups.google.com/group/software-liber
Lista de discuţii reprezintă un mijloc important de comunicare între persoanele ce doresc să se implice în promovarea software-ului liber în România. Sunteţi invitaţi să vă inscrie în acestă listă şi să participaţi activ la discuţiile din cadrul lor.
Dupa cum am zis si pe cjlug consider ca singurul mod prin care putem schimba ceva este sa ne vedem in continuare de actiunile de promovare ale FOSS in scoli, licee, facultati in modul civilizat prin care am facut-o si pana acum. Sunt convins ca daca profesorii care participau la eveniment cereau o prezentare FOSS-related o aveau, insa faptul ca inca multe persoane din mediul educational nu au nici cea mai mica idee ce inseamna FOSS duce catre astfel de situatii.
decizia organizatorilor m-a dezgustat...când licenţele costă aşa de mult (eu personal consider preţul unei licenţe msoffice exorbitant), ceea ce au făcut acei oameni este incalificabil.
Pentru ca multi dintre oamenii care iau decizii la noi in tara nu stapanesc domeniul pe care il conduc. Este de datoria noastra nu numai sa ne simtim ofensati in legatura cu anumite nedreptati dar si sa luam atitudine, intr-un mod civilizat.
este vorba de o chestie psihologica(romaneasca?):tot ce costa si pedeasupra costa mult,cat mai mult,are succes.
la nivel de minister,inspectorat,scoala-acesti bani vin de la buget.intr-un cuvant:li se rupe de sumele acordate si li se falfaie de eventualele alternative (mai)ieftine,daca nu gratuite.apoi mai intervine celebrul "pupincurism",prietenia falsa aratata celor de la Microsoft.ca deh! le mai pica si lor o licenta-doua gratis.
e vorba de atitudinea comunista a celor care sunt in masura sa decida,adica "lasa mai,ca e bine si asa!" sau "deh! ca doar nu-s din banii mei!". impotriva acestor oameni e greu sa lupti.dupa parerea mea tot ceea ce putem face e sa asteptam.sa asteptam sa moara inca vreo 2 generatii.
miaumiau a scris:
decizia organizatorilor m-a dezgustat...când licenţele costă aşa de mult (eu personal consider preţul unei licenţe msoffice exorbitant), ceea ce au făcut acei oameni este incalificabil.
Ce factori iei in considerare cand apreciezi ca este exorbitant pretul unei liceste msoffice?
salariul meu.poate că pentru un sistem de operare aş plăti 4-500 ron, dacă nu am alternativă (din fericire, am) dar să dau mai bine de 1000 ron pe un pachet office, atât timp cât nu produc nimic cu el (doar uz personal) niciodată. consider că pot face lucruri mult mai utile cu acei bani.
Editat ultima oară de miaumiau (24 May 2008 19:13:13)
Exista MS Office Home& Student la 100 si ceva $ ![]()
Bine tot cu banii aia poti trimite o donatie la cei de la OO.org si sa-ti mai cumperi si tu ceva frumos
@rusalin: da,si acel MS Office Home&Student este o versiune cu facilitati injumatatite---practic precum un Logan fara airbag,fara ABS,fara geamuri electrice,doar caroseria si volanul....la pret de baza,evident.
@kLM: pretul poate fi considerat exorbitant si din punct de vedere emotional,intr-un mod subiectiv.cum bine a zis "miaumiau",atata timp cat el nu produce nimic cu el,dar care nu inseamna ca nu are nevoie de Office,pretul va fi prea mare raportat la nevoile lui.tot asa foate fi considerat un pretul unui film pe DVD,de ex.,care este de o calitate mediocra-din punct de vedere al realizarii.sau un joc PC,sau PlayStation...iar cand totul se raporteaza la puterea de cumparare si la salar,totul va fi scump.si aici produsele Microsoft nu fac exceptie...sa nu mergem prea departe si sa ne gandim ca daca te "bate" Domnul cu un al doilea PC in casa,ca sa fii in legalitate va trebui sa cumperi 2 licente Microsoft Windows!ceea ce mi se pare aberant!
Eu zic ca ati intrat in balarii cu discutia asta . Microsoft e mirosoft si open source e open source. Una e pe bani, alta nu, insa exista si cu bani! End of story.
Pagini: 1 2