Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Ceea ce va propun aici pleaca de la urmatoarele idei:
1. Campania e adresata in primul rand celor care nu au auzit in viata lor de Ubuntu. De aceea si forma de prezentare e axata in principal pe starnirea curiozitatii.
2. Sa fie relativ simplu de realizat de oricine si cu resurse minime;
3. Sa valorifice principalul nostru canal de comunicare cu cei interesati sa afle mai multe: site-ul ubuntu.ro.
Argumente pro:
- Personal consider ca numele Ubuntu are o sonoritate aparte care ramane usor "infipta" si in mintea celor nu au mai auzit niciodata de el. Suficient, zic eu, cat sa le starneasca curiozitatea despre ubuntu.ro;
- Daca repetam pana in iarna campania asta de cateva ori, avem mai multe sanse sa captam apoi atentia odata cu lansarea noii versiuni de Ubuntu. Important in campania asta e ca lumea sa devina obisnuita cu acest nume (chiar daca nu au facut si pasul de a se interesa mai in amanunt despre semnificatia lui). Daca atunci cand va fi lansat noul Ubuntu vom avea si norocul de a fi prezenti pe vreun canal media (ziare, TV etc.), iar numele nu va fi complet nou, avem mult mai mari sanse ca si cei ce l-au mai auzit sa nu sara peste respectiva stire;
- Elevii au terminat scoala si au acuma timp destul sa incerce tot felul de lucruri. De ce n-ar incerca si un Ubuntu?
- Metoda de promovare e simpla si similara anunturilor lipite pe stalpi cu numerele de telefon gata decupate;
Materialul de lucru l-am realizat si il puteti vedea aici:
Fisierele .svg si .pdf pentru listare le vom pune pe site daca ideea vi se pare ok si forma de realizare de asemenea.
Argumente contra:
- mai mult ca sigur ca necesita ceva aprobari pentru a lipi foile prin oras si nu stiu daca aprobarile respective se dau si pentru persoane fizice;
- in acest moment site-ul nu este gata (din punctul meu de vedere) pentru a raspunde in 5 min. intrebarilor celor care nu stiu absolut nimic despre Ubuntu in special sau despre sisteme de operare alternative in general.
Probleme de rezolvat:
- Daca cineva a mai lipit afise prin oras si stie sa ne spuna ce aprobari trebuie si de unde se obtin, e binevenit;
- Cu ce fel de clei se lipesc afisele de spectacole si pe unde se gaseste?
- Site-ul ubuntu.ro mai trebuie modificat. Eu am inceput deocamdata de test cu pagina: participati, dar o sa modific si alte pagini. Daca aveti sugestii, sunt binevenite.
Nu cred că e fezabil să obţinem aprobări... foarte probabil că nu le vom obţine.
Putem însă pune astfel de afişe în spaţiile publice de anunţuri .
Exemplu în afişierele din facultăţi / cămine / cantină / staţii de autobuz
La spectacole se lipesc în general cu aracet... că e ieftin şi merge cu bidineaua.
Mai noi, generaţia mai tânără foloseşte bandă dublu adezivă. Aplica banda de acasă şi doar dezlipeşte partea a două la locul faptei.
Aşa am făcut pentru afişele cu Ubuntu pe care le-am pus în Cluj.
Când e gata putem da un anunţ pe ubunut.ro. Daca mai avem şi o pagină pe ubuntu.ro dedicată, e şi mai bine.
Nu ai nevoie de nici o aprobare , la noi in Targu Mures blocurile au Afisier si se poate lipi orice anunt , deasemea pe usa din fata scoli .
Singurele locuri unde ai nevoie de aprobarea primariei este pe panourile din parcuri / stati autobuz .
dar in 20 minute am lipit 10 materiale .
Ce e mai greu e cu pregatitul lor , restul merge ca uns .