Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul Ubuntu România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România

Forumul dedicat sistemului de operare Ubuntu în România
Forumul de discuții și asistență al comunității Ubuntu din România
Neautentificat.
Am tradus GNOME Activity Journal
https://translations.launchpad.net/gnom … +translate
Salut,
Am revizuit traducerea. În mare e bine, trebuie doar puțină atenție la exprimări pentru consistență: de exemplu, în loc de "vedere" se folosește "afișare" pentru "view".
Te rog uite-te din nou pe micile ajustări pe care le-am făcut și nu ezita să pui în discuție eventualele neconcordanțe.
Spor în continuare,
Alex
Original: Type here to search...
Tradus: Scrie aici pentru a căuta...
Eu aș zice: Scrieți aici pentru a căuta...
De ce: Vezi ghid - Relația utilizator - calculator
Original Browse a chronological log of your activities and easily find files, contacts, etc.
Tradus: Navighează jurnalul cronologic al activităților tale și găsește ușor fișierele, contactele, etc.
Eu aș zice: Navighează jurnalul cronologic al activităților și găsiți ușor fișiere, contacte, etc.
De ce: Vezi ghid - Articularea inutilă , Relația utilizator - calculator
Original: Allow thumbnails as icons
Tradus: Folosește miniaturile pe post de iconuri
Eu aș zice: Folosește miniaturi ca iconițe
De ce: Vezi glosar și restul traducerilor GNOME în care icon este tradus cu „iconiță”
Alex, review-ul e ok dar ar trebui să ai mai mare atenție la urmărirea ghidului și a consecvenței în traduceri.
adiroiban a scris:
Original: Type here to search...
Tradus: Scrie aici pentru a căuta...
Eu aș zice: Scrieți aici pentru a căuta...
De ce: Vezi ghid - Relația utilizator - calculator
Corect, mi-a scăpat.
adiroiban a scris:
Original Browse a chronological log of your activities and easily find files, contacts, etc.
Tradus: Navighează jurnalul cronologic al activităților tale și găsește ușor fișierele, contactele, etc.
Eu aș zice: Navighează jurnalul cronologic al activităților și găsiți ușor fișiere, contacte, etc.
De ce: Vezi ghid - Articularea inutilă , Relația utilizator - calculator
Înțeleg greșeala, dar parcă nu sună bine... „browse” nu se adresează tot utilizatorului? N-ar trebui să fie: „Navigați (prin) jurnalul cronologic ... și găsiți ...”?
adiroiban a scris:
Original: Allow thumbnails as icons
Tradus: Folosește miniaturile pe post de iconuri
Eu aș zice: Folosește miniaturi ca iconițe
De ce: Vezi glosar și restul traducerilor GNOME în care icon este tradus cu „iconiță”
Aici e o preferință personală, nu-mi place traducerea „icoană”, „iconiță”. Pentru consistență, o voi folosi.
adiroiban a scris:
Alex, review-ul e ok dar ar trebui să ai mai mare atenție la urmărirea ghidului și a consistenței în traduceri.
Sure thing, voi parcurge din nou ghidul ![]()
Parcă „Nagigați prin jurnalul cronologic...” sună mai bine.
Sunt multe obiecții referitoare la „iconiță” (Vezi http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=8455).
Putem discuta și schimba traducerea, dar dacă o facem va trebui să o facem pentru toate traducerile.
Mersi de review ![]()
adiroiban a scris:
Alex, review-ul e ok dar ar trebui să ai mai mare atenție la urmărirea ghidului și a consistenței în traduceri.
![]()
adiroiban a scris:
Sunt multe obiecții referitoare la „iconiță” (Vezi http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=8455).
Putem discuta și schimba traducerea, dar dacă o facem va trebui să o facem pentru toate traducerile.
Hai, te rog, să facem cumva să o schimbăm peste tot, că n-ar fi greu cu un script, ca pentru sedile, nu?
La urma urmei, varianta preferată de cei mai mulți este „pictogramă” și se apropie cel mai mult ca sens.
Dacă nu schimbăm „iconiță”, atunci propun să adoptăm și termenul de „șoricel” în loc de maus, ca să respectăm măcar același principiu:
- un termen TRADUS prin cea mai apropiată variantă, chiar dacă nu are același înțeles (icon = iconiță, atunci mouse = șoricel) și, pe deasupra, și diminutivat. Fără un motiv special.
Nu?
Scuze de consisitență și consecvenă. Am corectat.
Am o mare rugăminte:
Aici să discutăm despre review-ul Gnome Activity Gournal
Despre icon putem discuta aici http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=8455 , iar pentru mouse putem deschide o nouă discuție.