Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 26 Jul 2010 16:37:01

georgian
Banned
Locaţie: Buzau
Înregistrat: 19 Jul 2009
Mesaje: 171
Site web

fara monitor, adios login

Salut

Am instalat Ubuntu 9.04 server. Totul este OK. Dar, daca pornesc serverul fara ca monitorul sa fie conectat la calculator, totul este negru. (promptul de login este acolo undeva, nevazut...)
Probabil nu se incarca driverul pentru monitor...
Ce ar trebui sa fac ?

Editat ultima oară de georgian (26 Jul 2010 16:37:33)


Linux Registered User # 495283

Offline

 

#2 26 Jul 2010 16:51:49

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: -21.8021247, -154.6975949
Înregistrat: 17 Jun 2008
Mesaje: 6966
Site web

Re: fara monitor, adios login

Pai cum il vezi daca nu ai monitor? tongue
Daca bagi monitorul dup'aia apasa si tu o tasta, intra in stand-by monitorul de obicei.

Offline

 

#3 26 Jul 2010 17:00:21

georgian
Banned
Locaţie: Buzau
Înregistrat: 19 Jul 2009
Mesaje: 171
Site web

Re: fara monitor, adios login

Alexandru.Cucu a scris:

Daca bagi monitorul dup'aia apasa si tu o tasta,

He,he... Am apasat TOATE tastele, plus o groaza de combinatii. Nimic.
Si nu e de la standby. L-am restartat fara monitor, am asteptat sa porneasca serviciile si am bagat monitorul. Mai trebuie sa-ti spun? Negru!


Linux Registered User # 495283

Offline

 

#4 27 Jul 2010 10:00:24

tryflo
Membru
Înregistrat: 06 Mar 2008
Mesaje: 202

Re: fara monitor, adios login

Hmmm... cumva ai instalat la Ubuntu 9.04 Server si interfata?
Stiu ca m-am lovit si eu de o problema asemanatoare... dar undeva pe la Ubuntu 7.04 ... si era un mod de a ocoli asta prin instalarea unui monitor virtual... sau ceva de genul asta... undeva prin fisierele de configurare a serverului X poti sa-i spui calculatorului ca are un monitor "general" instalat si rezolutia pe care sa o aiba....
Dar acum .... tu cum ai incercat sa te conectezi la el? Cum ai vazut ca fara monitor nu ai interfata? Ai incercat SSH?


Sunt dislexic! De aceea te rog nu-mi comenta greselile gramaticale sau de scriere...
Incerc sa AJUT nu sa comunic!

Offline

 

#5 27 Jul 2010 10:35:14

georgian
Banned
Locaţie: Buzau
Înregistrat: 19 Jul 2009
Mesaje: 171
Site web

Re: fara monitor, adios login

tryflo a scris:

Hmmm... cumva ai instalat la Ubuntu 9.04 Server si interfata?

Da, dupa instalare am dat un "sudo apt-get install x-window-system-core gnome-core"
Nu sunt un experimentat, si folosesc interfata grafica pentru configurari.

tryflo a scris:

Stiu ca m-am lovit si eu de o problema asemanatoare... dar undeva pe la Ubuntu 7.04 ... si era un mod de a ocoli asta prin instalarea unui monitor virtual... sau ceva de genul asta... undeva prin fisierele de configurare a serverului X poti sa-i spui calculatorului ca are un monitor "general" instalat si rezolutia pe care sa o aiba....

Si nu iti aduci aminte pe unde ar trebui sa fac asta?

tryflo a scris:

Dar acum .... tu cum ai incercat sa te conectezi la el? Cum ai vazut ca fara monitor nu ai interfata? Ai incercat SSH?

Cu SSH merge. Chestia asta am observat-o atunci cand am pornit serverul fara monitor.(monitorul era pe alt calculator, deh, saracie...). Cand pornesc serverul cu calculatorul conectat,totul e OK. De-aia am banuit ca nevazand monitorul conectat nu stie sa-si ia driverele


Linux Registered User # 495283

Offline

 

#6 27 Jul 2010 11:16:27

bo_bo
Membru
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 25 Jun 2008
Mesaje: 263

Re: fara monitor, adios login

x porneste? Incearca startx pe ssh dupa ce conectezi monitorul, sau restarteaza x.

Eu folosesc curent calculator fara monitor. Adica folosesc un KVM chinezesc. Dupa instalare, a trebuit sa setez manual xserver.conf deoarece KVM nu are si liniile de comunicare/identificare pentru monitor. Am mai avut si un server care a fost instalat pe monitor prin KVM, si a continuat sa dea semnal video si dupa pornire fara monitor sau KVM conectat.


e7200+Freezer 7 Pro/P5QL PRO+Porter N881+HR-05 SLI/2x1GB Dominator@1066/EN8800GT HTDP 256M+AC Accelero S1 Rev2+CM Neon 120/ WingRS 100+LED Fan mod/ Modecom Feel II 500W+Fan Mod
Skills: pc modding - 60%, electronica - 85%, retelistica&ubuntu/Debian 85%

Offline

 

#7 27 Jul 2010 13:10:08

georgian
Banned
Locaţie: Buzau
Înregistrat: 19 Jul 2009
Mesaje: 171
Site web

Re: fara monitor, adios login

bo_bo a scris:

Dupa instalare, a trebuit sa setez manual xserver.conf

Si cum ai facut ?


Linux Registered User # 495283

Offline

 

#8 27 Jul 2010 13:18:28

geosoft1
Membru
Locaţie: Râmnicu Vâlcea
Înregistrat: 21 Sep 2009
Mesaje: 3735

Re: fara monitor, adios login

e bine sa nu le amesteci.adica ori instalezi varianta server (fara interfata) si o adminstrezi  eventual prin ssh ori varianta desktop.


Daca raspunsul nu te multumeste, probabil nu ai pus intrebarea potrivita.
Registered linux user #542751

Offline

 

#9 27 Jul 2010 13:26:37

georgian
Banned
Locaţie: Buzau
Înregistrat: 19 Jul 2009
Mesaje: 171
Site web

Re: fara monitor, adios login

geosoft1 a scris:

e bine sa nu le amesteci.adica ori instalezi varianta server (fara interfata) si o adminstrezi  eventual prin ssh ori varianta desktop.

Am instalat varianta server si apoi un desktop minimal. Chestia este ca eu caut o solutie pentru varianta asta.
Oricum, ce este anormal ca am instalat un desktop minimal ? Serverul X porneste doar cu startx, asadar nu cred ca mananca din resurse...

Editat ultima oară de georgian (27 Jul 2010 13:27:06)


Linux Registered User # 495283

Offline

 

#10 27 Jul 2010 14:02:06

geosoft1
Membru
Locaţie: Râmnicu Vâlcea
Înregistrat: 21 Sep 2009
Mesaje: 3735

Re: fara monitor, adios login

nu e in neregula numai ca servere oricum necesita linie de comanda la greu si in cele mai multe cazuri se administreaza de la distanta deci interfata grafica nu se justifica...
sunt si situatii cand interfata grafica incurca un pic intrucat foloseste alte modalitati de configurare sau de lucru dacat cele din varianta server (ex network manager, automount-ul din nautilus, ... etc)
eu personal sunt pentru server fara interfata...


Daca raspunsul nu te multumeste, probabil nu ai pus intrebarea potrivita.
Registered linux user #542751

Offline

 

#11 27 Jul 2010 15:53:14

tryflo
Membru
Înregistrat: 06 Mar 2008
Mesaje: 202

Re: fara monitor, adios login

Sincer...

Si nu iti aduci aminte pe unde ar trebui sa fac asta?

Nu imi aduc aminte... stiu doar ca mi-a luat ceva nopti bune smile
Iti recomand totusi sa renunti la interfata grafica... pentru ca nu exista ceva ce poti face in interfata si sa nu poti face in consola...
Vorbesc de comenzi, si editare pentru server.
In consola, personal, editez documente, html, diverse setari, pana si conversia video tot in consola o fac... poti chiar sa navighezi pe net in consola (rudimentar dar merge) ...
Nu stiu sigur la ce ti-ar trebui interfata pentru un server.... da exemple si poate te ajutam cu alternative


Sunt dislexic! De aceea te rog nu-mi comenta greselile gramaticale sau de scriere...
Incerc sa AJUT nu sa comunic!

Offline

 

#12 27 Jul 2010 17:01:59

georgian
Banned
Locaţie: Buzau
Înregistrat: 19 Jul 2009
Mesaje: 171
Site web

Re: fara monitor, adios login

tryflo a scris:

da exemple si poate te ajutam cu alternative

Asa cum ziceam mai devreme, nu sunt un experimentat, iar linia de comanda o folosesc numai din terminalul grafic. Sunt de acord cu ce spuneti voi dar ... asa imi este convenabil. Si caut o solutie in contextul asta.


Linux Registered User # 495283

Offline

 

#13 27 Jul 2010 18:34:12

bo_bo
Membru
Locaţie: Baia Mare
Înregistrat: 25 Jun 2008
Mesaje: 263

Re: fara monitor, adios login

georgian a scris:

bo_bo a scris:

Dupa instalare, a trebuit sa setez manual xserver.conf

Si cum ai facut ?

Pai am instalat server, peste am pus gnome desktop.
Fiind monitor legat prin KVM prost, aveam rezolutie implicita cu refresh 60Hz.
[offtopic]
Dupa, am editat xorg.conf sa am si 1024x768@85Hz. (mai putin oboseste ochii pe crt).

xorg.xonf cu setarile mele

Cod:

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by failsafeDexconf, using
# values from the debconf database and some overrides to use vesa mode.
#
# You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
# For example:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Section "InputDevice"
    Identifier    "Generic Keyboard"
    Driver        "kbd"
    Option        "XkbRules"    "xorg"
    Option        "XkbModel"    "pc105"
    Option        "XkbLayout"    "us"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier    "Configured Mouse"
    Driver        "mouse"
EndSection

Section "Device"
    Identifier    "Configured Video Device"
    Boardname    "Intel 810"
    Busid        "PCI:0:1:0"
    Driver        "i810"
    Screen    0
    Vendorname    "Intel"
    Option        "XaaNoPixmapCache"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "Configured Monitor"
    Vendorname    "Dell"
    Modelname    "Dell M570"
    Horizsync    30.0-70.0
    Vertrefresh    50.0-85.0
    DisplaySize    270    203    # 1024x768 96dpi
#  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
# modeline  "640x480@72" 31.5 640 664 704 832 480 489 491 520 -vsync -hsync
# modeline  "640x480@75" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 -vsync -hsync
# modeline  "640x480@85" 36.0 640 696 752 832 480 481 484 509 -vsync -hsync
# modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
# modeline  "800x600@72" 50.0 800 856 976 1040 600 637 643 666 +hsync +vsync
# modeline  "800x600@75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
# modeline  "800x600@85" 56.3 800 832 896 1048 600 601 604 631 +hsync +vsync
# modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
# modeline  "1024x768@85" 94.5 1024 1072 1168 1376 768 769 772 808 +hsync +vsync
# modeline  "1024x768@75" 78.8 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
# modeline  "1024x768@70" 75.0 1024 1048 1184 1328 768 771 777 806 -vsync -hsync
# modeline  "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -vsync -hsync
# modeline  "1024x768@43" 44.9 1024 1032 1208 1264 768 768 776 817 +hsync interlace +vsync
# modeline  "1152x864@75" 108.0 1152 1216 1344 1600 864 865 868 900 +hsync +vsync
# modeline  "1280x960@60" 102.1 1280 1360 1496 1712 960 961 964 994 -hsync +vsync
# modeline  "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
# modeline  "1400x1050@60" 122.61 1400 1488 1640 1880 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
    Gamma    1.0
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Default Screen"
    Device        "Configured Video Device"
    Monitor        "Configured Monitor"
    Defaultdepth    24
    SubSection "Display"
        Depth    24
        Modes        "1024x768@85"    "1024x768@75"    "832x624@75"    "1024x768@70"    "800x600@60"    "1024x768@60"    "800x600@85"    "1024x768@43"    "800x600@75"    "1152x864@75"    "800x600@72"    "1280x960@60"    "800x600@56"    "1280x1024@60"    "640x480@85"    "1400x1050@60"    "640x480@75"    "640x480@72"    "640x480@60"
    EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier    "Default Layout"
  screen 0 "Default Screen" 0 0
EndSection
Section "Module"
    Load        "glx"
    Load        "GLcore"
    Load        "dri"
    Load        "v4l"
EndSection
Section "ServerFlags"
EndSection

[/offtopic]


e7200+Freezer 7 Pro/P5QL PRO+Porter N881+HR-05 SLI/2x1GB Dominator@1066/EN8800GT HTDP 256M+AC Accelero S1 Rev2+CM Neon 120/ WingRS 100+LED Fan mod/ Modecom Feel II 500W+Fan Mod
Skills: pc modding - 60%, electronica - 85%, retelistica&ubuntu/Debian 85%

Offline

 
Feed

Antet forum

Powered by FluxBB