Anunţ

Caută printre mesajele de pe forum înainte de a scrie unul nou!
Formulează corect întrebarea sau problema pe care o ai.
Respectă regulile forumului și Codul de Conduită!

#1 30 Aug 2010 21:31:49

xpawnrip
Membru
Locaţie: Dorna
Înregistrat: 21 Aug 2010

Cum se traduce "routine" - python

Am o problema. Nu ma pricep la python (popularul limbaj de programare) si nu stiu prea multe lucruri despre asa zisele "routine"-uri.Stie cineva daca este o traducere pentru asa ceva?Am cateva contexte aici:
-"Let's work on the routine that will move a letter from right to left on the screen."
-"This is our longest routine in the program, and there are some new functions in this routine. The scrn.delch function deletes the character at the given row | column."

As vrea sa stiu daca sunt ceva librarii din python sau clase, sau daca se pot traduce intr-un fel anume. Sau poate sunt functii si le zice "routine" la fel cum functiile in C# se numesc metode. Poate este cineva care stie cateceva despre "routine"-uri si ma ajuta smile

mersi

#2 30 Aug 2010 21:41:05

Alexandru.Cucu
Administrator
Locaţie: Snagov
Înregistrat: 17 Jun 2008
Site web

Re: Cum se traduce "routine" - python

routine = rutina, secventa de cod (poate fi functie/metoda sau nu)

#3 30 Aug 2010 21:51:53

xpawnrip
Membru
Locaţie: Dorna
Înregistrat: 21 Aug 2010

lucrez la traducerea revistei Full Circle dupa cum poate stiti smile
si aici m-am lovit de problema, la tutorialul python.Cred ca am rezolvat problema totusi, am downloadat numarul 34 al revistei in engleza si italiana (italiana pentru ca seamana foarte mult cu limba noastra) si am comparat textele.Italienii ii zic "routine" deci nu-l mai traduc.Am gasit deasemenea o segventa de text care zice
"This is our longest routine in the program, and there are some new functions in this routine." ceea ce ma face sa imi dau seama ca nu sunt functii cum presupuneam inainte din moment ce in "routine" sunt incluse functii...poate sunt clase. Sau librarii speciale. In orice caz o sa le zic "routine" si o sa le articulez "routine"-ul, "routine"-urile.Sper sa nu gresesc.
Daca stie cineva ca este vreo traducere as fi bucuros sa aflu un raspuns big_smile

#4 30 Aug 2010 22:16:13

Ulver
Membru
Locaţie: București
Înregistrat: 17 Nov 2007

E pur și simplu rutină:

Cod:

2. (inform.) set de instrucțiuni din ansamblul unui program de prelucrare a datelor, la servirea mai multor programe, când operațiile sunt comune; (sub)program de folosință curentă sau repetitiv, care asigură o funcție bine definită. (< fr., engl. routine)

dexonline.ro

#5 04 Sep 2010 00:05:53

ckristi
Membru
Locaţie: Ségny
Înregistrat: 14 Jan 2010
Site web

Routine = procedura sau functie, daca vreti sa sune mult mai romaneste.

Feed

Antet forum